Ha elmegyünk a pasimmal ebédelni fer h a spórolásra fogja és azt mondja fizessem én az enyémet? Az az étteremben is ciki nem? Már 1,5 éve vagyunk együtt.
"én meg a ribancot vágnám ki aki elvárja, hogy én fizessem. szerintem 2 ember legyen olyan, hogy mindig akarja fizetni a másiknak, és sose várja el a másiktól, hogy ő fizesse. így sose lesz probléma abból ha valaki épp nem tud / akar fizetni.
mindkét ember hozzáállásán múlik..."
Ha neked a ribancod az, akivel másfél éve együtt vagy...
No comment.
Szerintem mikor szóbajön a közös étterem ötlet akkor kell tisztázni, hogy ki mit fizet, nem ott amikor a számla jön. Ő spórol oké, de te is így ha annyira nincs pénz ne menjetek. Mi felváltva szoktuk, hogy egyszer ő, másszor én, általában aki a másíkat elhívja vagy akinél pénz van.
Ha mégis felesbe akkor odaszoktam neki adni az én részemet sutyiba mert én mindig dadogok s zavarbajövök a pincértől s valahogy ha a férfi fizet az gavarélnak tűnik. (mindegy, hogy elötte adtam-e neki oda a pénzt rá.) végülis egy pár vagyunk 5 éve, minek számoljuk azt a pár alkalmat, hisz örömet okozunk vele.
nagyon nagy illetlenség úgy meghívni valakit ebédelni, hogy ő fizet. ez olyan, mintha én meghívnám apámat mondjuk mára ebédre, utána meg megkérném, hogy fizesse ki az alapanyagok ráeső részét. nem sok jót várhatsz ilyen pasitól. ha nincs pénze étteremre, egyetek otthon, vagy olcsóbb helyen (van egyébként, amikor olcsóbb helyen jobb a kaja, ki kell tapasztalni, melyik milyen, mert az árból nem lehet kiindulni.), de ne Veled fizettessen..hogy nem ég az ilyennek a képe...mi házasok vagyunk, közös kassza, mégis a férjem fizet a privát pénzéből mindig, ha meghív. én is veszek neki ezt-azt az én privátomból, vagy főzök valami különlegeset csak neki (tehát vendégségen kívül, mert az a közösből megy).
29/N
Szerintem nem ciki egyáltalán. Én nem várom el a páromtól, hogy fizesse azt, amit megeszek, mindenki tényleg így fel tudja mérni, hogy mennyit költ.
Ha én csak egy olcsó kajára akarok költeni, mert kevés a pénzem - nem azért mert sajnálom tőle - akkor azt neki is el kell fogadnia.
Hát ha neked erre most nincs kereted akkr ennyi idő után nyugodtan megmondhatod h majd menjetek el méskor mert kevés pénzed van. Ebben nincs semmi.
Egyébként mi általába ugy szoktuk hogy egyszer egyikünk fizet máskor meg a másikunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!