Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha elmegyünk a pasimmal...

Ha elmegyünk a pasimmal ebédelni fer h a spórolásra fogja és azt mondja fizessem én az enyémet? Az az étteremben is ciki nem? Már 1,5 éve vagyunk együtt.

Figyelt kérdés
2011. jan. 29. 19:09
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
47%
Amúgy hiába van pár ember igy felháborodva h egy nő ne várja el h fizesenek neki,de szerintem ha meghiv egy férfi vagy udvarol igenis illik kifizetni a vacsit.Az más ha utána együtt éltek vagy közös kassza.Nekem volt olyan simerösöm ahol a csaj fizette mindig a pasinak az italát ha bültek valahová,na szerintem az a gáz.Amúgy nem kell gazdagnak lenni hogy valaki figylemes legyen,ne vigyen éterembe,vegyen egy tábla csokit a szándék a fontos.Lehet hmost már változott minden,nem ugy mint régen de szerintem mégis az a normálisabb ha a pasi fizet.
2011. jan. 29. 20:19
 32/40 anonim ***** válasza:
67%

"én meg a ribancot vágnám ki aki elvárja, hogy én fizessem. szerintem 2 ember legyen olyan, hogy mindig akarja fizetni a másiknak, és sose várja el a másiktól, hogy ő fizesse. így sose lesz probléma abból ha valaki épp nem tud / akar fizetni.

mindkét ember hozzáállásán múlik..."

Ha neked a ribancod az, akivel másfél éve együtt vagy...

No comment.

2011. jan. 29. 20:27
 33/40 anonim ***** válasza:

Szerintem mikor szóbajön a közös étterem ötlet akkor kell tisztázni, hogy ki mit fizet, nem ott amikor a számla jön. Ő spórol oké, de te is így ha annyira nincs pénz ne menjetek. Mi felváltva szoktuk, hogy egyszer ő, másszor én, általában aki a másíkat elhívja vagy akinél pénz van.

Ha mégis felesbe akkor odaszoktam neki adni az én részemet sutyiba mert én mindig dadogok s zavarbajövök a pincértől s valahogy ha a férfi fizet az gavarélnak tűnik. (mindegy, hogy elötte adtam-e neki oda a pénzt rá.) végülis egy pár vagyunk 5 éve, minek számoljuk azt a pár alkalmat, hisz örömet okozunk vele.

2011. jan. 29. 21:39
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy vagyok vele, hogy aki felveti az ötletet/meghívja a másikat, annak illene fizetni. Ennek ellenére én nem kapnám fel nagyon a vizet-csak ha más jelekből is látszik, hogy ennyire garasoskodik az irányomban.
2011. jan. 29. 22:00
 35/40 napietus ***** válasza:

nagyon nagy illetlenség úgy meghívni valakit ebédelni, hogy ő fizet. ez olyan, mintha én meghívnám apámat mondjuk mára ebédre, utána meg megkérném, hogy fizesse ki az alapanyagok ráeső részét. nem sok jót várhatsz ilyen pasitól. ha nincs pénze étteremre, egyetek otthon, vagy olcsóbb helyen (van egyébként, amikor olcsóbb helyen jobb a kaja, ki kell tapasztalni, melyik milyen, mert az árból nem lehet kiindulni.), de ne Veled fizettessen..hogy nem ég az ilyennek a képe...mi házasok vagyunk, közös kassza, mégis a férjem fizet a privát pénzéből mindig, ha meghív. én is veszek neki ezt-azt az én privátomból, vagy főzök valami különlegeset csak neki (tehát vendégségen kívül, mert az a közösből megy).

29/N

2011. jan. 30. 09:03
 36/40 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem nem ciki egyáltalán. Én nem várom el a páromtól, hogy fizesse azt, amit megeszek, mindenki tényleg így fel tudja mérni, hogy mennyit költ.

Ha én csak egy olcsó kajára akarok költeni, mert kevés a pénzem - nem azért mert sajnálom tőle - akkor azt neki is el kell fogadnia.

2011. nov. 7. 07:33
 37/40 anonim ***** válasza:
73%
Ha ő hívott el, akkor illene neki fizetni. Ha meg tudja, hogy nem akarja az egészet fizetni, akkor ezt előre megbeszélni. Sztem beszéld meg vele, hogy neked mi a bajod, mert a végén még lehet, hogy még durvább dolgok lesznek, ha hagyod ezt...
2011. nov. 7. 22:29
 38/40 anonim ***** válasza:

Hát ha neked erre most nincs kereted akkr ennyi idő után nyugodtan megmondhatod h majd menjetek el méskor mert kevés pénzed van. Ebben nincs semmi.

Egyébként mi általába ugy szoktuk hogy egyszer egyikünk fizet máskor meg a másikunk.

2012. márc. 4. 19:26
 39/40 anonim ***** válasza:
kihajitanam mint a cicat sz@rni . vigyazz mert elobb utobb az ovszert is veled fogja megfizettetni.
2015. jún. 15. 14:06
 40/40 anonim ***** válasza:
39 es vagyok. en mar nem vagyok fiatal de meg soha semmit nem fizettem ha ferfivel voltam. legyen az kethetes nyaralas , vagy cask egy fagyi, mozijegy, vagy vacsora egy luxusetteremben. elvartam es soha fel se merult hogy ne a ferfi fedezze a koltsegeimet amig egyutt voltunk. igaz akkoriban egy ferfi erezte cikinek ha egy no akart volna fizetni. ha valaki velem akart lenni az tisztaban volt vele hogy ez az o koltsege.
2015. jún. 15. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!