Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha elmegyünk a pasimmal...

Ha elmegyünk a pasimmal ebédelni fer h a spórolásra fogja és azt mondja fizessem én az enyémet? Az az étteremben is ciki nem? Már 1,5 éve vagyunk együtt.

Figyelt kérdés
2011. jan. 29. 19:09
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
74%

Egyébként szerintem egy harmonikus kapcsolatban az emberek kezdjük ott, hogy megbeszélik az anyagi dolgokat. Nem ártana tisztában lenni a másik helyzetével. Ha ez meg van, akkor adott kereteken belül pedig szerintem egy párkapcsolatban a pénz nem kérdés.

Én például úgy állok hozzá minden éttermi kajálásnál, hogy én fizetek, és "elvárom", hogy a párom is így álljon hozzá néhány dologban. Azért van idézőjelben, mert igazából nem várom el, csak ez az illem, az előzákenység, a kölcsönösség, ergo azt várom el, hogy a párom tisztában legyen az ilyen aalpvető normákkal, és ne akadjon ki azon ha neki kell 2000ret kifizetni egy rongyos alkalommal és ne rimánkodjon egyből GYK-n... így nagyjából 50-50% minden, vagy ha a kereset is olyan arányba tolódik el akkor 70-30...

2011. jan. 29. 19:19
 12/40 anonim ***** válasza:
96%
Ha meghívott, akkor neki illik fizetni, neked pedig illik nem a legdrágább ételt kiválasztani.
2011. jan. 29. 19:19
 13/40 anonim ***** válasza:
93%

Ha nincs pénz kajáldára akkor otthon kell enni, ez tény, mindenesetre az nem volt fair hogy ezt nem tisztázta előre.

Megmondhatta volna Neked hogy úgy ennék xy helyen de sajna nem nagyon van most lóvém ezért nem tudlak meghívni így is volna kedved? De hozzáteszem, ha pasi lennék, ebben az esetben el sem mentem volna. Mindenesetre nincs megírva hogy mindig a pasi fizessen, tehát amit elrontott az az volt hogy nem szólt előre!

2011. jan. 29. 19:21
 14/40 anonim ***** válasza:
93%

Ez sok mindentől függ. Ha például ő hív meg, akkor evidens, hogy úgy készül, hogy ő fizet. Persze, nagyon udvarias és kedves gesztus, ha felajánlod, hogy esetleg fizeted a részedet.

Ha csak úgy megbeszélitek közösen, hogy jó lenne valahova elmenni, akkor semmi furcsa nincs abban, hogy felesben fizettek.

Viszont ha engem valaki meghívna valahova, de a meghívás úgy szólna, hogy felesben fizetünk és nagyon rossz anyagi helyzetben lennék, inkább visszautasítanám a meghívást és felajánlanék helyette egy közös üdítőzést, az nem terheli meg egyikünk pénztárcáját sem. De semmiképp nem tiltakoznék az ellen, hogy fizessem a részem.

2011. jan. 29. 19:21
 15/40 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem ott kezdődik a dolog, hogy Ő HÍVOTT MEG?!...

Mert ha ő hívott meg étterembe, akkor neki kell fizetnie a számlát! (Ez ismerősök és barátok között is így működik.)

Ha tudja, hogy jelenleg "padlón" vagy, akkor elég szemétség bedobnia is ötletként, hogy étterembe menjetek, hiszen tudnia kell, hogy neked mostanában nincs ilyenre pénzed!

Másfél éves együtt járás után elvárható lenne, hogy közös kasszán legyetek ("együtt sírunk, együtt nevetünk, egy csónakban evezünk", stb.)...

Azért én a helyedben elgondolkodnék : mit várhatnék ettől az embertől házasságban?!... 8-[[

Én ilyen szemét pasit már régesrég kirúgtam volna!!!

2011. jan. 29. 19:24
 16/40 anonim ***** válasza:
89%
Egy kapcsolat elején még talán oké de mivel ti már több mint egy éve vagytok egy pár így egy kicsit ciki mert inkább mondta volna meg, hogy most nincs pénze és majd később pótoljátok a dolgot. Mert ez a én most spórolok és fizess te kicsit átlátszó nekem.
2011. jan. 29. 19:26
 17/40 anonim ***** válasza:
100%
Több mindentöl függ,együttéltek e,miota vagytok együtt,van e közös kassza.Ki hiv meg kit.Ha meghivott, fizessen.Ha nincs pénze akkor ne menjetek kajáldába.Az elég gáz ha ott "elszámoltok".Legalább fizesse ki aztán majd odaadod neki,de én nem mennék vele ha nekem nincs és nem fizeti.
2011. jan. 29. 19:26
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem alapvető, hogy ő fizessen, de ezt meg lehet előre beszélni.

Ha a fizetéskor közli, hogy ja de ő úgy gondolta, az gáz.

Egyébként nálunk a következő működött: ha felesben fizettünk, odaadtam neki a pénzt előre és ő abból fizetett. Szerintem ez a legjobb megoldás.

Vagyis nem, mert azóta közös kasszán vagyunk, az a legjobb :D

2011. jan. 29. 19:27
 19/40 anonim ***** válasza:
90%

Ez a típusú pasi az, aki a Gyes-en lévő feleségének minden nap az orra alá dörgöli, hogy "ő tartja el"...

A feleségének, aki éppen az ő gyerekével van otthon kiszolgáltatott helyzetben!

2011. jan. 29. 19:30
 20/40 A kérdező kommentje:
1,5 éve vagyunk együtt és laktunk is már együtt. Nem akarok anyáéktól kérni pénzt mert akkor mit gondolnának?
2011. jan. 29. 19:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!