Mindenki spórol és lemond egy csomó mindenről hogy
megtudjon élni? Miért van az ha összekötjük az
életünket valakivel és gyerek lesz leromlik az
életszinvonal?
Figyelt kérdés
2 éve házasodtunk, 2 hónap múlva fogok szülni, de a doki már nem enged dolgozni, így itthon vagyok táppénzen.
A férjem tavaly decemberben influenzás lett amit nem feküd ki így mellhártya gyulladást kapott. Ő is itthon van táppénzen.
Másod állásaink is voltak amit most nem tudunk végezni, én amúgy sem.
Hát nagyon nehéz hónap van mögöttünk és most eszméltem rá, hogy ezután csak nehezebb lesz, se kozmetikus se fodrász se egy új ruhadarab nyaralás meg pláne.
Azt gondoltam ha már nem leszek egyedül könnyebb lesz minden 2 embernek, még a gyerekvállalás is.
Mi lesz akkor lesz, ha megszületik a babád, ha már most ilyen rossz a helyzet?
Olyan kiadások jönnek, amiről fogalmad sincsen.
Nem tudom, de jobban át kellett volna a dolgot gondolni.
Mi úgy vállaltunk gyereket, hogy tudtuk, semmiben nem fog hiányt szenvedni.
2011. jan. 29. 17:55
23/26 anonim válasza:
Nem veszed észre, hogy butaságokat beszélsz? Ha senki sem dolgozik, hanem csak otthon hesszel, akkor leromlik a család életszínvonala. Ennek semmi köze a házassághoz, meg a babához. Most mi adjuk össze a pénzt, hogy te járhassál fitneszezni, meg nyaralni? Csak abból gazdálkodhatsz kis aranyom, amit megtermelsz.
2011. jan. 29. 18:00
24/26 anonim válasza:
Hát, gyerekkel mindenképpen meg kell húzni a nadrágszíjat, főleg a kezdeti időszakban. De attól még sztem meg lehet oldani némi "luxust", nem hiszem, hogy havi egy kozmetikus nem férne bele, ha egyébként normális életszínvonalatok volt. Egyébként meg amit tanácsolnék az az, hogy nézz körbe, nem tudsz-e majd máshol spórolni... pl. egyes 100 Ft-os/eurós boltokban vagy Asia Centerben (ha vmennyire közel laktok hozzá) bizonyos (akár márkás) cuccokat (kaját, tisztálkodási cuccokat) sokkal olcsóbban meg lehet venni, újság helyett gyakran elég az online verziót olvasni stb.
2011. jan. 29. 22:20
25/26 anonim válasza:
Miért lenne törvényszerű, hogy meg kell húzni a nadrágszíjat, ha gyermek érkezik?Olyan nehéz ebben az országban elhinni, hogy van akinek nem kell spórolnia?Pedig van ilyen is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!