Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindenki spórol és lemond egy...

Mindenki spórol és lemond egy csomó mindenről hogy megtudjon élni? Miért van az ha összekötjük az életünket valakivel és gyerek lesz leromlik az életszinvonal?

Figyelt kérdés

2 éve házasodtunk, 2 hónap múlva fogok szülni, de a doki már nem enged dolgozni, így itthon vagyok táppénzen.

A férjem tavaly decemberben influenzás lett amit nem feküd ki így mellhártya gyulladást kapott. Ő is itthon van táppénzen.

Másod állásaink is voltak amit most nem tudunk végezni, én amúgy sem.

Hát nagyon nehéz hónap van mögöttünk és most eszméltem rá, hogy ezután csak nehezebb lesz, se kozmetikus se fodrász se egy új ruhadarab nyaralás meg pláne.

Azt gondoltam ha már nem leszek egyedül könnyebb lesz minden 2 embernek, még a gyerekvállalás is.

De szinte mindenről le kell mondanom.

Ez így működik?

2011. jan. 29. 15:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
67%
Meg kell húzni a nadrág szijjat!A kozmetikust lehet hanyagolni,a szemöldöködet otthon magadnak is ki tudod szedni,ha ügyes vagy.Egy gyerek amúgy is lemondással jár...,de megéri,majd meglátod:-)).Nekünk 6 éves a kislányunk(29 évesek vagyunk),és albérletben vagyunk,spórolunk ahol tudunk,megélünk.Mindent meg lehet oldani.;-)Az egyik válaszoló azt irta,hogy akkor szüljön valaki,ha van saját lakása stb...Szerintem ez nem feltétlenül igaz.Mi albérletben élünk a mai napig.Ha a saját lakásra vártam volna,valószinű,hogy kifutottam volna az időből,mivel a mai világban hitelhez jutni szinte lehetetlen :-S Sok sikert kivánok nektek!!!:-))
2011. jan. 29. 15:58
 12/26 anonim ***** válasza:
20%
hát én kozmetikusról meg ilyenekröl nem mondok le nincs most munkám férjem fizujából élünk de sajnos most télen a szokásos thaiföldi útról le kellett mondani. ami nagyon szar mert eddig a valentin napokat ott töltöttük
2011. jan. 29. 15:59
 13/26 anonim ***** válasza:
83%
Én nem érzem olyan vészesnek a lemondást, de mi eleve nem éltünk nagy lábon. Kozmetikushoz abszolút nem járok, fodrászhoz is elég 2-3 havonta. Ha milliókat keresne a férjem, akkor se mennék gyakrabban. Új ruhák tekintetében havi 1-2 fölső vagy nadrág belefér a keretbe, ennyit mindig tudok költeni magamra. Persze nem 10ezerért veszem darabját, de újak. Egyedül a nyaralás az, amire amúgy elég sokat áldoznék. Amíg kicsi volt a fiam (2 év alatti), addig amúgy sem tudtunk volna menni, mert a férjem szabija a lakásfelújításra ment el meg arra, hogy a fősulin el tudjak menni a vizsgáimra (akkor ő vigyázott a babánkra). Most pedig már, hogy visszamentem dolgozni (bölcsis a fiunk) és kifutott a diákhitel törlesztése, nem fog ez sem gondot jelenteni. Nálatok akkor ha jól sejtem sok tízezer ki fog esni havonta a babázás ideje alatt (ugye nem lesz másodállás sem meg főállás sem) és a költségeitek lényegesen meg fognak nőni a gyermek érkezésével. Ti a jelek szerint átlag fölött kerestetek és éltetek, így neked valóban nagy zuhanás lesz a gyeden töltött két év. Különösen akkor, ha a férjed gyakran beteg, mert a táppénz nagyon meg fogja nyirbálni a fizetést és a babacuccok is elég sok pénzt visznek majd el.
2011. jan. 29. 16:06
 14/26 anonim ***** válasza:
37%
Tudtok élni....!Sajnálnunk kellene,hogy idén nem mentek Thaiföldre?!De jó neked,hogy csak ilyen problémáid vannak :-S
2011. jan. 29. 16:09
 15/26 anonim ***** válasza:
82%
nekem ezért is nincs még gyerekem. kicsit még önző vagyok élvezni akarom hogy ruhákat vásárolhatok, utazgathatok a világba, sok zsabadidőm van. tudom ha gyerekünk lesz ő lesz az első, és sok pénzbe fog kerülni, tehát nem telik majd annyi luxusra mint eddig.hát igen nagy felelősség a gyerek és azért jár lemondásokkal erre fel kell készülni.
2011. jan. 29. 16:18
 16/26 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

köszönöm a válaszokat: Én 32 vagyok a férjem 36.

Neki volt lakása Pesten, én barátnökkel laktam albérletben, de tudtam spórolni a jövőmre.

Amikor összeházasodtunk eladtuk a pesti lakást, a férjem motorját elővettem a megtakarítást és vettünk egy házat vidéken, erre ráment minden, a felújításhoz vettünk fel némi hitelt mondván hogy majd hónapról-hónapra csinosítgatjuk ahogy jut rá.

A szakmunkás minimálbérre vagyunk mindketten bejelentve, de persze nem annyi a fizetésünk. Ezért is dolgoztunk pluszba hogy ne kelljen lemondani dolgokról.

Nyaralni belföldre jártunk, kozmetikusra sajnos szükségem van a bőröm miatt, nem maszíroztatni jártam hetente.

Azt gondoltam 20évesen ha majd gyerekem lesz, addigra legyen meg mindenem és ne kelljen lemondani semmíről.

Hát nem úgy alakult, és igazából a helyzethez alkalmazkodom nehezen, és most nem tudok tenni ellene hiszen nem teszem kockára az egészségünket.

2011. jan. 29. 16:22
 17/26 anonim ***** válasza:
74%

Gyerekként is közepes (nem nélkülöztünk, de gazdagok se voltunk) és most is hasonló szinten élek/élünk. Hiába voltam egyke és jutott volna sok mindenre, anyámék felesleges dolgokat nem vettek meg, hiába kértem. Viszont apám néha csinált termésből játékokat és olyan körítéssel adta át, hogy egy fél milliós játéknak se örültem volna annyira. Mindezt úgy, hogy bőven telenyomhatták volna a szobámat mindenféle játékkal, keret volt rá. Később az volt, hogy tanulmányi és egészségügyi célokra korlátlan a pénzcsap, mert ezeken az én érdekemben nem spórolnak, de a hatodik ugyanolyan pólót már nem vették meg.

Valahogy belém ivódott ez és megmaradtam a talajon. Körmöshöz járok, talán egy az egyetlen extra kiadás, bár volt olyan, hogy leszedetni mentem el, hogy "most kilátástalan, mikor lesz rá keret", de meggyőzött, hogy ráérek kifizetni utólag, ha lesz már rá pénzem, megbízik bennem. Így fizettem 4 alkalmat egy összegben utólag, mert akkor hozzájutottam egy jobb munkához, jobb fizetéssel.

De hajat tudok itthon is festeni, arra sajnálnám is a pénzt, ha negyedannyi pénzből és időből kijövök itthon. Kozmetikusnál csak szemöldökszedés, az a havi 500 Ft belefér és megéri, mert ha én állok neki.. finoman szólva zéró kézügyességem van :)

A göndör haj meg előny, itthon néha belevagdalok, fél évente a fodrász rendbeteszi, amit addig elkontárkodtam :)

Ruhákból meg a piacos bőven jó, főleg mióta egy plázában vett cuccomat negyedannyiért viszontláttam a piacon - ők is onnan szerzik be :)

Vásárolni utálok (szerencsés előny), férjem imád, de inkább a lányával megy, mert én fél óra után a kijáratot keresem és feszült leszek.

2011. jan. 29. 16:29
 18/26 anonim ***** válasza:
89%

sajnos ez a helyzet.

akár mennyit dolgozik az ember alig él meg a fizetésből,főleg ha több gyereke is van(nekem is két tesóm van,apa,anya dolgozik,sok a lakáskölcsön meg stb.és nagyon össze kell szorítani a nadrágszíjat,)és szerintem ezzel az országban szinte mindenki így van.

2011. jan. 29. 16:30
 19/26 anonim ***** válasza:
58%

Ne haragudj, kérdező, de amiket felsoroltál, majdhogynem luxus igények.Amit nem értek, az az, hogy várandós anyukaként hogy tudsz elsőnek CSAK magadra gondolni?

Én is kismama vagyok, mi sem élünk vmi nagylábon, de ha ilyen szituban lennénk, mint te én rögtön azt futnám át magamban, hogy csak a GYEREK-nek meglegyen mindene, ő ne nélkülözzön, én kibírom fodrász-kozmetikus nélkül, nyaralásra évek óta nem telik, annyi a hitelünk, új ruhára meg...Inkább nem is sorolom, mert nem érnék a végére, mégis boldog vagyok, hogy legalább a gyerekre van illetve lesz költve az a pénz, ami ezekre menne el...

2011. jan. 29. 16:42
 20/26 anonim ***** válasza:
93%

Mostanában sajnos mi is nehéz helyzetben vagyunk, bár gyerek sincs. Havi ötvenezer körüli összeget kell beosztanunk, a rezsit is beleszámítva. Még szép, hogy nincs semmi luxus! Pár havonta esetleg el tudok menni fodrászhoz kicsit vágatni a hajamból, de semmi több. Még a kajával is igencsak ügyesen kell spórolni.

De igen, működik.

2011. jan. 29. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!