Sürgős ötletre volna szükségem! Hogy tudnék változtatni ezen? Mit mondjak neki? Hogy kérjem?
Tanulj meg nemet mondani! Például: ne haragudj, fáradt vagyok, én ezt már nem csinálom meg! - és ne is csináld meg. Vagy már előre mondd meg, hogy ha hazaértél a munkából és elvégezted a házimunkát, pihenni fogsz - és tartsd is ehhez magad. Mondd meg a párodnak, hogy te megteszed, ami tőled telik, ennél nagyobb hajtást nem bírsz hosszútávon és szükséged van a pihenésre, szórakozásra.
Ha te elfogadod őt ilyen munkamániásnak, tanuljon meg ő is elfogadni téged úgy, hogy néha szeretsz kikapcsolódni.
A vitáiba, peres ügyeibe sem kell belekeveredned. Nem beszélsz ezzel-meg azzal, mert ez nem a te dolgod, nem rád tartozik.
Hiába mondod el neki ezerszer, írod le levélben, küldöd el e-mail-ben, mondatod be a rádióba, amíg nem leszel határozottabb és engedsz neki és mégis megcsinálod amiket kér, akkor nem fogja komolyan venni.
Persze, hogy jogod van! Szerintem csak akkor segíts, ha nagyon nagy szükség van rá, mondjuk egy nagyon sürgős munka, amihez mindketten kelletek, hogy időre kész legyen.
De ilyen esetekben a párod legközelebb a te feladataidból (pl. a házimunka rád eső része) vállaljon át valamit.
Az előbb valaki javasolta, hogy direkt rontsd el a feladatokat. Ha így haladsz, nem direkt fogod elrontani, hanem azért, mert annyira kimerült leszel.
De szerintem ez nem is annyira jó ötlet minden esetben, nem is azért, hogy aztán a párod butuskábbnak gondol, hanem, ha elrontod a rád bízott dolgokat, lehet, hogy valami fontosat rontasz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!