Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sürgős ötletre volna szükségem...

Sürgős ötletre volna szükségem! Hogy tudnék változtatni ezen? Mit mondjak neki? Hogy kérjem?

Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy a férjem (munkája mellett vállalkozik is) kicsit munkamániás. Engem is nagyon szeret befogni alapvetően nem egy kikacsolódási partnernek, hanem inkább alkalmazottnak, munkatársnak kezel, persze nekem is van saját munkahelyem, tanulok is, és egyedül viszem a háztartást. Akárhányszor elmondom, nem fogja fel, hogy én otthon pihenni szeretnék, és max. háztartást vezetni. Folyton kitalál nekem feladatokat, és hiába mondom, hogy éjjelig dolgoztam tegnap, nagyon fáradt vagyok, (ezt azért így csak heti egyszer érzem kb, és adom elő) nem érdekli, hanem szelíden bár, de mint aki süket, így ajánlja fel nekem a feladatokat. 2. probléma a peres, vitás ügyeit is nyomja rám gyakran, dumál nekem ezekről, meg bele akar vonni, hogy én beszéljek illetőkkel így, de én nem vagyok ilyen alkat, (inkább olyan óvónénis). Van, hogy azt érzem, hogy összeroppanok a súlya alatt. Egyszerűen ezerszer elmondom, nem megy át az üzenet.Mit tegyek vele? Olyan ötleteket várok, hogy írjak pl. levelet, és adjam föl neki postán, hátha ez hatásos? Vagy ehhez hasonló ötleteket várok. Amúgy a férjem nem gonosz, csak egy tökfej, aki picit önző, és a kommunikáció nem épp az erős oldala.
2011. jan. 27. 19:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen ne csináld meg, vagy rontsd el őket. Ha azt hiszi, hogy alkalmatlan vagy, nem bíz rád ilyen feladatokat.
2011. jan. 27. 19:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű. Ne csináld meg lelkiismeretesen a rád kirótt feladatokat.Hibázzá, tévesszél. Majd csak leszokik rólad, ha ennyire "hülye" vagy, hogy nem vagy képes elvégezni a munkát.
2011. jan. 27. 19:22
 3/10 A kérdező kommentje:
Csúcs! Köszi! Pont valami ilyesmire gondoltam!
2011. jan. 27. 19:31
 4/10 anonim ***** válasza:

Tanulj meg nemet mondani! Például: ne haragudj, fáradt vagyok, én ezt már nem csinálom meg! - és ne is csináld meg. Vagy már előre mondd meg, hogy ha hazaértél a munkából és elvégezted a házimunkát, pihenni fogsz - és tartsd is ehhez magad. Mondd meg a párodnak, hogy te megteszed, ami tőled telik, ennél nagyobb hajtást nem bírsz hosszútávon és szükséged van a pihenésre, szórakozásra.

Ha te elfogadod őt ilyen munkamániásnak, tanuljon meg ő is elfogadni téged úgy, hogy néha szeretsz kikapcsolódni.

A vitáiba, peres ügyeibe sem kell belekeveredned. Nem beszélsz ezzel-meg azzal, mert ez nem a te dolgod, nem rád tartozik.

Hiába mondod el neki ezerszer, írod le levélben, küldöd el e-mail-ben, mondatod be a rádióba, amíg nem leszel határozottabb és engedsz neki és mégis megcsinálod amiket kér, akkor nem fogja komolyan venni.

2011. jan. 27. 19:31
 5/10 Igor26 ***** válasza:
Ez aranyos volt. :) Látszik, hogy szereted a férjed. Én alapvetően a kommunikációban hiszek, de te tudod, meddig bírod.
2011. jan. 27. 19:32
 6/10 anonim ***** válasza:
Most tényleg inkább teteted magad sík hülyének, mint hogy egy kicsit a sarkadra állnál? :-O
2011. jan. 27. 19:32
 7/10 anonim ***** válasza:
De ha meg sem hallja?
2011. jan. 27. 19:36
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem leszek tovább síkhülye! a kérdést már azért megérte feltenni, mert eddig azt sem tudtam, hogy "igazam van-e". Szóval, hogy jogom van-e nem részt venni a vállalkozásában, ha én magam is jóadag pénzt megkeresek minden hónapban egyedül. De már természetesen látom, hisz mindnyájan így reagáltatok, hogy nem lustaság, baj, ha nem csinálom meg a feladatait. Köszi a válaszokat.Az is igen hasznos volt, hogy ne csak mondjam, hanem egyszerűen ne csináljam meg...
2011. jan. 27. 19:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Persze, hogy jogod van! Szerintem csak akkor segíts, ha nagyon nagy szükség van rá, mondjuk egy nagyon sürgős munka, amihez mindketten kelletek, hogy időre kész legyen.

De ilyen esetekben a párod legközelebb a te feladataidból (pl. a házimunka rád eső része) vállaljon át valamit.

Az előbb valaki javasolta, hogy direkt rontsd el a feladatokat. Ha így haladsz, nem direkt fogod elrontani, hanem azért, mert annyira kimerült leszel.

De szerintem ez nem is annyira jó ötlet minden esetben, nem is azért, hogy aztán a párod butuskábbnak gondol, hanem, ha elrontod a rád bízott dolgokat, lehet, hogy valami fontosat rontasz el.

2011. jan. 27. 19:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Engem az húzott ki ebből, hogy megbetegedtem. Egyszerűen nem bírtam, és beteg lettem, akkor aztán jött a pánik. És végül be kellett látnia.
2011. jan. 27. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!