Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akartatok már véget vetni az...

Akartatok már véget vetni az életetetnek mert rájöttetek semmi értelme csak szívás az egész? Mi az élet értelme ha az embernek nincs pénze nem tud nyaralni menni nem tud gyereket vállalni csak itthon ül? 30 felett

Figyelt kérdés
2011. jan. 27. 09:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Az életnek az az értelme, amit TE MAGAD adsz neki, nem a nyaralás és nem a gyerek.

Off:

Nem azt mondom, hogy nem kell a gyerek, félreértés ne essék, de a gyereket nem magadnak szülöd, ő egy önálló lény az első pillanattól fogva. Régen rossz, ha ő az életed értelme, neked is rossz, hát még neki mennyire! Természetes, hogy te látod el, amíg kicsi, de attól még mindketten önálló személyiségek kell, hogy legyetek, különben nem szeretetről van szó, hanem önzésről és birtoklásról. (Off vége)

Pl. lehet cél tanulni, hogy jobb állásod legyen és többet keress. Ha erre lusta vagy, arról rajtad kívül senki nem tehet.

Nincs hobbid, ami boldoggá tesz? Nincs párod? Barátok? Kirándulás? Ha nincs, legyen! Egy csomó olyan dolog van, amihez nem kell pénz.

2011. jan. 27. 10:17
 12/22 napietus ***** válasza:
amit javasolni tudok: ne ülj otthon! nem fog a nagy lehetőség az ajtódon bekopogni. vannak Nálad is nehezebb sorsú emberek, segíts rajtuk! pénzed nincs, de dolgozni tudsz. amíg fizető munkád nincs, ajánld fel a munkádat valamilyen segítő szervezetnél. aztán, ki tudja? lehet pont ott találsz magadnak főállású munkát. és addig is hasznosan töltöd az idődet, és nem érsz rá ilyeneken agyalni.
2011. jan. 27. 10:25
 13/22 A kérdező kommentje:
De van párom, csak munkám nincs pedig diplomás vagyok,a diákhiteltartozásom évről évre növekszik a kamatos kamat miatt, gyereket nem merek vállalni pedig minden vágyam.Csak ha az ember felelősségteljesen gondolkodik erre a semmire nem vállalhat. Most jelenleg egy 3ezres telefont nem tudok venni..És ami a rossz a párom ezeket nem gondolja végig , szerinte jöhet a gyerek mondván: Régen is szegénység volt, mégis megéltek valahogy.Hozzáteszem én sajnos nélkülözésben nőttem fel, ugyhogy tudom milyen az ha csúfolnak az iskolában, ha beázik a cipőm, ha a szívem megszakad nekem miért csak használtcikkből van dzsekim míg mások butikban vásárolnak.Volt, hogy a tanárom tette szóvá, hogy beázik a cipőm. Aztán mikor felnőttem, hogy egyetemre mehessek eladtam magam egy férfinek ami miatt a mai napig ki vagyok lelkileg. Aztán meg van a diploma de sehova nem vesznek fel mert nincs gyakorlatom stb. Ez sors várna vsz. a gyerekre is.
2011. jan. 27. 10:28
 14/22 anonim ***** válasza:
17%

Legyen az értelme, hogy mondjuk jobb állást szerezzünk és többet keressünk? Jó de mi a fenének? Úgy általában mi értelme van az egész nyűglődésnek azonkívül, hogy úgy is egy marék por lesz belőlünk, csak előtt lehetőleg rohasztunk egy kicsit még a Földön mi is.

Úgy nagyban semmit sem érünk, csak egy kis porszemek vagyunk, tök mindegy vagyunk-e vagy sem. Kicsiben meg azért nincs értelme, mert saját magunkon kívül mindennek, ami ÉLET csak fáj, hogy vagyunk.

2011. jan. 27. 10:32
 15/22 napietus ***** válasza:
egyébként a párodnak nincs igaza. a semmire én sem vállalnék gyereket. lesz még jobb, ne add fel! próbálj olyan állást találni, ahol nem feltétel a diploma, szakmai gyakorlat. igaz, hogy ezek a munkák kevesebbet fizetnek, de mégiscsak valami, és onnan lehet tovább lépni.
2011. jan. 27. 10:33
 16/22 A kérdező kommentje:
Most pont azon gondolkozom, hogy elmegyek a Westendbe eladónak vagy a mekibe vagy akármi, de akkor sem lennék sokkal előbbre, ráadásul úgy érzem minek tanultam. SAjnos nehéz az élet. Annyira irigylem a korombelieket akik 2 gyerekkel futkoznak a plázában, vagy akárhol.
2011. jan. 27. 10:42
 17/22 napietus ***** válasza:
elmész eladónak vagy akárminek és közben keresel munkát. vagy lehúzod azt az egy évet, akár féllábon is :) nekem van munkám, de közben épp most keresek másikat. nem lehetetlen...
2011. jan. 27. 10:44
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Minden nap gondolok arra hogy semmi értelme nincs az életnek. 3 hónap alatt 3 családtagom halt meg.(nagybátyám, nagymamám, anyósom) Végigszenvedték az életüket és ennyi.Ennyi egy élet. Én és a férjem albérletben élünk, reményünk sincs egy saját lakásra.Így sajnos mi sem gondolhatunk gyerekre. Túl sok rossz van az életben az örömökhöz képest. Szerintem mindenki gondol rá néha(hangulattól függően) hogy mi lenne ha öngyilkos lenne.Én ilyenkor arra jutok hogy az életet nem én adtam magamnak, ezért nem is szabad elvennem.A még megmaradt hozzátartozóimmal sem tehetem meg hogy fájdalmat okozzak nekik. Kitartást kívánok neked az élet nevű játékhoz!
2011. jan. 27. 10:45
 19/22 anonim ***** válasza:

Ne haragudj meg, de én úgy látom, hogy belőled halt ki minden ambíció.Anélkül meg nehéz lesz.Ilyeneket írsz, hogy "azon gondolkodom", "jó lenne ha".

Viszont megértelek, mert az ilyen anyagi helyzetnek velejárója az összeomlás ilyen szinten.

Tudni kellene magadat kívülről látni, és meglepődnél.Ha meg már eddig nélkülöztél, áldozatokat hoztál, akkor ne pont most savanyodj be!

"Azt az embert, aki sajnáltatja magát, azt a legjobb esetben is csak sajnálni lehet."

Ezt nem rád írtam, de ne essél ebbe a hibába te se.

Szóval, tenni. csinálni, keresni, figyelni, kapcsolatokat tartani, kialakítani, élni!

Mert így csak annyi lesz, hogy 40-50 évesen is ezek lesznek a gondok, és 70-80 évesen nem fogja megkérdezni tőled senki, miért nem voltál rámenősebb az életbe.

Vesztenivalód nincs.De ne rágd bele magad ilyen gondolatokba, mert nincs az az ember, aki a jelenlegi magyarországi helyzetben ennek ellenkezőjéről meggyőz, és visszarángat a boldog emberek közé.

Neked is lahat saját családod.Én is kétszer annyit dolgozok a párommal, mint sok más ember, de ha el is fáradunk, örömünk van benne.Lassan ugyan, de mindig előre haladunk, és a többi nem érdekel.Magunknak megfelelünk.

Tehát te se akarj öngyilkos lenni, mert az csak azt igazolná, hogy kevés voltál erre az életre, és megkoronázhatnád vele eddigi szerencsétlen életed.

Engem inkább mindig feldühített, ha valami baj ért, ha igazságtalan akkor főleg, és ebből merítettem erőt.

Tanácsolom ezt neked is, akard azt a gyereket, a szép családot, az álmaid megvalósítani, és nem kell több ösztönzés.

Sok szerencsét!

2011. jan. 27. 10:58
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem, de néha útáltam az életemet.:-)

Az élet értelme mindenki számára más, és mindenkinek magának kell megkeresnie. Miért kell pénz ahhoz, hogy jól érezd magad? MIért ülsz 30 évesen otthon, egyedül? Én sem voltam nyaralni évek óta, de kirándulni gyakran megyek. Egyszerűen csak indulj el, meglátod rengeteg minden fog történni veled, ha megadod a lehetőséget rá. És igen, nem mindig klassz minden, de nem az út vége a lényeg, hanem az utazás...

2011. jan. 27. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!