Esküvő előtt együttélés? Miért olyan fontos?
Van, akinek fontos és van, akinek nem.
De az az egy biztos, nem a széthagyott zoknikról, vagy az otthagyott mosatlanról van szó.
Volt egy nagy szerelmem, imádtuk egymást, meg tudtam volna halni érte. Testileg és szellemileg (érdeklődési kör, egyebek) is tökéletesen passzoltunk egymáshoz. Biztos voltam benne, hogy megtaláltam az igazit, az egyetlent, a tökéleteset, a lelki társamat és ő viszont. Természetesen együtt képzeltük el az életünket. Több, mint egy év után költöztünk össze és nemsokára minden megváltozott.
Nem részletezem, mik voltak a konkrét problémák, mert nem annyira a közre tartozik, de nem a lehajtatlan vécéülőke, vagy a fotelen hagyott pólók szintjére kell gondolni.
Olyan súrlódásokat éltünk meg, amit nem tudtunk kiegyenlíteni, akármennyire is szerettük egymást.
Tudom, ez most hogy hangzik, régebben én is azt vallottam, hogy a szerelem mindent legyőz. Hát nem.
A vége az lett, hogy külön mentünk, bár akkor még szerettük egymást. Mivel amúgy nagyon messze laktunk egymástól, nem is folytatódott ez az egész.
Inkább befejeztük, mint hogy megkeserítsük egymás életét. Bár, hozzá kell tennem, az én érzéseim, a sok csalódás miatt már kezdtek halványulni.
A mostani párommal, a második nagy szerelmemmel, sokkal kevesebb idő után költöztünk össze, vele is voltak problémáink, de ezeket meg tudtuk oldani és tudtunk egymáshoz idomulni, ez a kapcsolat már jól működik.
Úgyhogy az én esetemben jobb volt, hogy nem házasodtunk össze az előző párommal (pedig nagyon terveztük) az összeköltözés előtt.
De ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek feltétlenül így kellene járnia, ne feltétlenül az én példámat vedd alapul! Sokan vannak akik összeköltözés előtt házasodnak és boldogan élnek együtt, amíg meg nem halnak. :)
Kívánok nektek sok szerencsét a közös élethez és sok boldogságot! :)
Szerintem annyi mindent írtak már, hogy miért jobb kipróbálni előtte az együttlakást, hogy ebből leszűrheted a tanulságot, mérlegelhetsz, mi szól ellene és mellette. Szerintem egyszerűen kockázatosabb előtte nem együttélni, mert az együttéléssel kiderülHETnek dolgok. Persze, hogy önmagában nem garancia a jó házasságra, de ez nem érv amellett, hogy érdemes-e kipróbálni, vagy?
"költözzek oda teljesen az esküvő előtt jóval" - ezt nem értem, az ö szüleihez persze, hogy felesleges odaköltözni... bár... jobban kiismernéd a családját, hogy majd mennyire tolerálod, megtudnád, mennyire áll ki érted a párod előttük, mennyire látja "belülről" azt, amit Te "kívülről"..stb.
"mikor végleg költözök szeretnék néhány átalakítást a lakásban, pár új bútort, de a szüleimtől nem kapom meg a pénzt ezekre, míg nem házasodunk össze" - Nekem erről a személyes példám, hogy előtte ott éltem, és beszéltünk róla, mit szeretnék máshogy, de sajnos ez sem garancia, hogy majd úgy alakul. (Anyós addig alattomosan bólogatott, majd úgy alakította a dolgokat, hogy lehetetlenné tette.) Ebből nekem az a tapasztalatom, hogy bár ez a dolog nem derült sajnos ki, de milyen sokk ért volna akkor, ha nem is lakom ott előtte 1 évig??
Ha mégis kipróbálnád az együttélést, akkor is megcsinálhatod, ha előtte ugyanott együttlaktok. Előtte esetleg olcsóbb (használt, otthonról hozott) bútorokkal, minimális berendezés is elég és ha az átalakításnál szükséges, szülőkhöz is visszaköltözhettek átmenetileg a régi "lány/fiúszobába" pár napra, hétre.
Az én anyósomat tekintve még a külön lakás se lenne garancia (az is csak legyen jó messze!), honnan tudod előre, hogy nem jár majd a nyakatokra, hogyan viszonyul a változtatásokhoz (beleszól-e, irányítja-e a párodat), és a párod ezt majd átlátja-e? Mert a férjem pl. kívülről nagyon jól látja, amikor 1-1 ismerősünk felett az anyja "uralkodik", a saját helyzetére csak most kezd el felnyílni a szeme, 6 év házasság után, és akár ilyesmi is kiderülHET. Nem tudja senki megmondani, főleg látatlanban, mi derülhet ki, ez is csak egy példa, de a lényeg, hogy az együttlakás alatt kiderülHETnek dolgok.
Még egyszer: azt csinálsz, amit akarsz, ez itt az igen és a nem mellett állóknak is mindegy, Te döntöd el!
A "miért olyan fontos"-ra leírta mindenki a véleményét, tapasztalatát.
13.39
Attól függ, mennyire ismered a párod. Ha szeretitek egymást és kellőképp kompromisszum készek vagytok, együttélés nélkül is össze tudtok csiszolódni a házasság éveiben.
Nincs jelentősége.
Én távkapcsolatban voltam a barátnőmmel fél évig, rá összeköltöztünk szinte az esküvő előtt néhány héttel. 3 éve élünk együtt és egyre jobb együtt.
Szia!
Mi 2007 őszén jöttünk össze,és decemberben már hozzá költöztem.Kollégista voltam,így kifizetődőbb volt,mint fizetni a kolit külön...2,5 évet éltünk együtt,mire megtartottuk az esküvőt,és én csak ajánlani tudom mindenkinek,hogy minimum egy hónapot éljenek együtt,mielőtt összeházasodnak,mert különben hamar elmúlhat a varázs.Ne érjen csalódás,tudd meg minden apró kis mániáját,mielőtt összeházasodtok.Volt egy tanárom,aki esküvő előtt nem élt együtt a párjával.Ez nagy hiba volt,mert miután összeházasodtak,és összeköltöztek kb 1/2 év után elváltak,mert kiderültek dolgok a pasiról,ami nem igazán normális (ilyen-olyan maffia követelt tőle sok mindent).Ez nem általános,és nem hiszem,hogy mindenkivel ez történik,de nem árt felkészülni,hogy milyen lesz együtt.Veszítenivalód nincs vele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!