Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Esküvő előtt együttélés?...

Esküvő előtt együttélés? Miért olyan fontos?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy megtaláltam az igazit és vele akarok maradni, ezen nem változtatna az sem ha esetleg széthagyná a zokniját, vagy nem mosogatna el maga után. Sokat vagyunk együtt, van, hogy napokat nála töltök, de a cuccaim még itthon vannak. Mindenestől csak esküvő után szeretnék hozzáköltözni, de mindeki azzal jön, hogy hülyeséget csinálok, próbáljuk előbb ki, milyen az együttélés. Miért olyan fontos ez? Min változtathat? Tapasztalatok?
2011. jan. 26. 12:34
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
78%
12.45. vagyok, valaki írta a lelki oldalát, hogy nem lehet elvonulni duzzogni.....ebben végülis igaza van, hogy ha együtt éltek, akkor jobban belemásztok egymás terébe, akarva-akaratlanul, tehát nem lehetsz egymagad ha épp azt akarsz. Én ezt úgy oldottam meg hogy amikor nagyon összevesztünk, elmentem egyet sétálni a kutyával, vagy bezárlóztam a fürdőbe, vettem egy forró fürdőt és közben olvastam vagy telcsin jól kibeszéltem magam barátnőmnek. Ő meg olyankor leült játszani a gép elé. Magyarán mindenki azt tette ami kikapcsolta, és ez átsegített a morci hangulaton.
2011. jan. 26. 12:48
 12/30 A kérdező kommentje:
Anyagi gondjaink nem hiszem, hogy lesznek, van saját lakás, elég jól keresünk mindketten, a szüleim is támogatnának esküvő után egy nagyobb összeggel( kb 10 ezer euró van félretéve nekem, de csak esküvő után kapom meg)
2011. jan. 26. 12:52
 13/30 anonim ***** válasza:
75%
Lakva ismerszik meg az ember.Olyankor állandóan,már amikor nem dolgoztok vagy haverokkal vagytok,ott vagytok egymás szeme előtt.Megismeritek egymás rigolyáit,stb...Jót tesz a kapcsolatnak az együtt élés.Mi nem vagyunk házasok,sőt még eljegyzés se volt,de több mint 1 éve geyütt élünk.
2011. jan. 26. 12:55
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

12:48-as jót írt.

Nálunk is rettentő nagy segítség, hogy van kutyánk.

Mivel garzonban lakunk, elvonulni nincs nagyon hely, így remek megoldás egy séta a kutyával ha egyedüllétre van szüksége valamelyikünknek.

Az is nagyon igaz, hogy lakva ismerszik meg az ember.

Mi 2 év után is szerelmesek vagyunk, mégis a falra mászok a rendetlenségétől, ami az elején pedig még nem zavart.

Kiderülhetnek olyan dolgok, amit lehet, nem tudtok hosszú távon tolerálni a másikban, jobb ezekre rájönni a hivatalos papírok előtt.

2011. jan. 26. 12:57
 15/30 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem, hogy a szüleim is támogatnak abban, hogy csak esküvő után költözzek mindenestől, lehet kicsit ők is befojásolnak ebben. Pl, mikor végleg költözök szeretnék néhány átalakítást a lakásban, pár új bútort, de a szüleimtől nem kapom meg a pénzt ezekre, míg nem házasodunk össze. Meg a másik, hogy szerintem nagyobb durranás az esküvő, ha csak utána költözünk úgy igazán össze.
2011. jan. 26. 12:57
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Az nem számít hiszen bármennyier is lóvés egy pár akkor is előfordulhat hogy egyik mondjuk kávéból az olcsóbbat venné mert más az értékrendje, a másik meg kizárólag a Davidoffot issza meg, mert az minőségi. De ez csak egy hülye példa volt, a lényeg hogy kis pénzen meg nagy pénzen is lehet vitázni ha nem ugyanaz az értékrendetek és nem ugyanarra költenétek sokat.

Erre példák barátaim, házaspár, gyakorlatilag kifogyhatatlan a kassza, férj olyan jól keres hogy csak na, de mégis megy a vita mert egész egyszerűen amit egyik megvenne, arra a másiki sajnálja és szerényebbet venne, vagy fordítva, csak éppen amiíg mi azon vitatkozunk párommal hogy Tesco-s vagy S-budget budipapírt vegyünk, ők azon hogy barackillatú virágocskásat vagy óceán illatú kéket vegyenek-e..... :)

2011. jan. 26. 12:58
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hülyeséget is csináltok. Lakva ismeri meg egymást az ember. Én 4 évig voltam együtt a barátnőmmel, heti 3 napot nálam aludt, és együtt voltunk nagyon sokat. 4 év után összeköltöztünk, és akkor derültek ki dolgok. Persze nem 180 fokos fordulat de nagyon sok apró dolog előjön ilyenkor amit nem is gondoltál volna. Takarítás bevásárlás, főzés, és közös problémák megoldása. mind mind probléma forrása, és nem is gondolnád saját magad milyen dolgokat vált ki belőled ha nem tapasztaltad. Mindenki saját maga dönti el mit csinál de ne lepődj meg.....
2011. jan. 26. 13:01
 18/30 anonim ***** válasza:
32%

Ilyen erővel akkor nem 1-2 évet kellene együtt élni, hanem min. 5-öt, mert addigra válik monotonná, sőt a gyereket is ki kell próbálni, mert az is nehezíti a dolgot.

Akkor minek a házasság? Szerintem toleranciát és kompromisszumképességet kell kifejleszteni, nem együtt élni.

2011. jan. 26. 13:05
 19/30 anonim ***** válasza:
75%
Fél év együtt lakom a vőlegényemmel, és örülök, hogy mi előtt összeházasodunk mert fel leszek készülve minden apróságra ami esetleg új lenne, hozzá szokunk egymás apró szokásaihoz, tényleg van benne valami, hogy így jobban megismeri az ember a másikat, de mindenkinek szíve joga, hogy hogyan csinálja, kinek, hogy jobb :D
2011. jan. 26. 13:12
 20/30 anonim ***** válasza:
25%

Utolsónak igaza van!

Mi se szeretnénk esküvőig együtt élni!

4 éve vagyunk együtt 2 év múlva tervezzük az esküvőt!Az lehetetlen hogy valaki úgy megváltozzon az összeköltözéstől, hogy csak amiatt szétmenjenek,ott más problémának is kell lenni ami biztos hogy amúgy is kibontakozott volna.4 év után nekem a párom már nem tud újat mutatni, ismerem minden egyes mozdulatát,tudom mit miért és mikor tesz és ezen az összeköltözés nem változtat.

Volt aki azt írta hogy miután össze költöztek felbontották a jegyességet.De azt senki sem tudhatja hogy ha nem költöztök volna össze akkor hogy alakul lehet ugyan így.És egyébként szerintem, igazából ezt tapasztalom a környezetemben akik együtt élnek már X éve nem erőltetik úgymond az esküvőt,,mert el vannak úgy ahogy vannak.

2011. jan. 26. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!