Azt hiszem, anyu leszbikus kapcsolatban van, de nem akarja bevallani. Mihez kezdjek? Teljesen összetörtem, tanácsokat kérek!
"Nekem is az jön le ebből, hogy anyukádnak van valakije, akiről ez a nő tud, és falaz."
Erről lesz itt szó. Hamarosan anyukád bejelenti, hogy elválnak édesapáddal, és azt, hogy megismert valaki mást. Ilyenek a nők: Amíg az egyik férfit meg nem fogták biztosan, addig a másikat nem engedik el.
Csakhogy most itt vagy te is, és anyukádnak hatalmas bűntudata van. Érthető. Ha kiderülne anyámról, hogy csalja apámat, soha többé nem beszélnék vele többet, látni sem akarnám. Az árulásnál nincsen nagyobb bűn a szememben, pláne, ha a szülőmet árulják el!
Hali!
Figyelj!
Én úgy veszem észre, hogy nálad MOST TELT BE A POHÁR!
Itt az ideje, hogy tiszta vizet önts a pohárba.
Üljetek le, és SZEMBESÍTSD szüleidet az érzéseiddel. Mondd meg nekik, amiket erről az egészről tudsz és hogy miket gondolsz, és beszéljétek át, mi ez az egész!?
LEGYEN AZ EGÉSZ CSALÁD JELEN (tehát apud is, a húgod azonban addig vidd át vmelyik barátnőjéhez, vagy a nagyihoz)!!! Akkor uis anyukád sem merne tovább kifogásokat keresni, mert apud itt neked is segíthet akár nyomást gyakorolni anyudra.
Hívd össze őket egy fix időpontra,... (intézd ezt úgy, hogy a húgod ennek az egésznek ne lehessen tanúja,) ...az ajtót zárd be, a szobakulcsot tedd zsebre, és vezesd le a tárgyalást. Szemléltetésül te7sz oda egy kancsó tiszta vizet 3 pohárral, és az egészet kezd7néd ezzel: Te ezt már idegekkel nem bírod tovább ezt az egész kialakult állapotot, és szeretnél végre tiszta vizet látni a poharadban.
ELEGED VAN EBBŐL A HELYZETBŐL, AZONNALI MEGOLDÁST AKARSZ, VAGY MIELŐBBIT!!! >:-O
MONDD EL A VÁGYAIDAT, milyen családi légkört szeretnél (ismét... esetleg!? :-o
Szeretnél mindent átbeszélni velük, méghozzá úgy, hogy mindenki nyugodtan, disztingváltan végighallgat mindenkit, amit mondani/kérdezni akar felírja addig egy papírra, hogy el ne felejtse,... és nem fog belevágni a másik szavába.
Elmondom neked őszintén, nálunk is ki szokott hasonló szitu alakulni, és sajna van úgy, hogy a családom többi tagja eléggé "nehézfejűen viselkedik", ilyenkor elég nehézkes dolgom van, hogy míg az egyik közbekotyog a másik beszédébe, addig a harmadik is elkezdi a magáét. És amikor rájuk szólok bezzeg van úgy, hogy nekik áll még feljebb, de én amikor csak egy láncszemre vagyok kíváncsi, akkor arra koncentrálok, és nem érdekel ki kit olt le, kinek mondja, és miért, addig játszok a "beakadt lemez-effektust", ameddig le nem állnak a káosszal, és tudjuk folytatni nyugodtan. Kemény csaták ezek, de a vitákat valahogy le kell vezetni, úgy, hogy azok ne alakuljanak át locsogó vitatkozásokká.
Figyelmeztetlek ugyanakkor:
!!! MINÉL TOVÁBB VÁRSZ EZZEL, ANNÁL NEHEZEBB LESZ RÁVENNI ŐKET A VÁLTOZTATÁSRA, A HELYZET TISZTÁZÁSÁRA,... -- mert a régi sérelmekre jönnek még újabbak, még újabbak, amiket azonban le kell szedni ahhoz, hogy a sérelmek legalján visszakeressétek az alapokot, ergo -- ...ROSSZABB LESZ NEKED, ANNÁL HOSSZABB IDEIG SZENVEDSZ!!! EZT AKAROD? MINEK TOVÁBB VÁRNI???
Ha a szüleid nem akarnak belemenni ebbe a tisztázásba, akkor azt eljátszhatod pl. hogy addig nem állsz szóba velük, amíg meg nem beszélnek egy közös időpontot egy házassági tanácsadónál, és nem megy el MINDENKI ehhez a mindenki által elfogadott és jóváhagyott szaktanácsadóhoz, és nem tisztítjátok ki ezt az egészet. Esetleg, ha előzőleg megbeszéled egyik bnőddel, hogy egy ideig lak6nál-e náluk, akkor még el is költöz7sz nyomatékosításképpen.
Mert én ezt tenném, és utálom, ha nem lát6om át az egész helyzetet úgy, hogy én is értsem. Éppen ezért MINDENT MEG KELL TENNI A GORDIUSZI CSOMÓ KIBOGOZÁSÁÉRT, ÉS A CSALÁDI BÉKÉÉRT!!! HA ERRE NEM HAJLANDÓAK, AKKOR NE ÉRDEKELJEN A VÉLEMÉNYÜK, KÉRJ SEGÍTSÉGET AZ ISKOLÁBAN, (ofő, iskolapszichológus, diri) vagy fordulj a családvédelmisekhez, mert ez a játszma számodra már lelki terror, ami erősen befolyásol szinte egyre inkább MINDENBEN!
Le7, hogyha koleszba költöznél, valamelyest rendeződnek a problémák, persze ez nem 100%. De itt most rólad van szó, mert téged kell félteni, mert hamarosan idegösszeroppanást kapsz, ha tovább tűrsz, és nem hinném hogy te ebben az áldatlan állapotban képes lennél rendes tiniként boldogan folytatni életedet.
Sztem szembesítsd mindkettejüket, mertha négyszemközt beszélnél anyáddal, le7 tagadna mindent, és elintézné ezt néhány nyugtató mondattal... így viszont mindenki bizalmát a te célod érdekébe irányíthatod.
!!! MIHAMARABB NYISD MEG A CSAPOT, MERT KÜLÖNBEN HAMAROSAN SZÉTDURRAN A ZÁRSZELEP!!!
Majd számolj be, mi volt, és NE VÁRJ TOVÁBB! MINÉL KORÁBBAN VÉGE ENNEK, ANNÁL JOBB LESZ NEKED (és a húgodnak, de talán a szüleidnek is)!!! :-o
Üdv: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!