Azt hiszem, anyu leszbikus kapcsolatban van, de nem akarja bevallani. Mihez kezdjek? Teljesen összetörtem, tanácsokat kérek!
Megkérdezhetnéd apádad is hogy mi a véleménye erről az egészről, gondolom van neki.
Amiket írtál abból nekem az jön le hogy anyád egy nővel csalja az apádat. Pokoli lehet ez számodra, de nem hiszem hogy bármilyen formában is tudnád alakítani az eseményeket.
Beszélj apáddal, beszéljétek meg ketten, valamit sejtenie kell neki is.
Szerintem próbáld meg kívülállóként nézni a dolgot.
Elvégre már te is felnőtt vagy, 16 évesen már sokan szülnek.
Lehet önálló véleményed, rossz, vagy jó.
nem biztos hogy nő az a személy akivel találkozik. lehet csak a barátnőjével beszélt telefonon (aki ott volt nállatok vagy egy másikkal).
az biztos hogy van egy férfi akivel találkozik.
Az előző, aki azt írta, zárd be a családod egy szobába és szedd ki belőlük a dolgokat, nyilván olyan családban nőtt fel, ahol a szülők nem esnek egymás torkának és nem kevernek le néhány pofont a gyereknek, amiért a fejükre akar ülni. Nem tudhatod, hogyan reagálnálak az ő szülei.
Az azonban tuti, hogy beszélni kell velük. Legyél őszinte. Először anyádat vedd elő, mondd el neki, hogy tudsz a dologról, és elvárod, hogy mielőbb rendezze a helyzetet, amibe a családját belerángatta (valószínűleg válással..), mert nektek egyáltalán nem tesz jót ez a légkör. Apáddal is beszélhetsz, kérdezd meg, mi folyik itt valójában, mert te sem vagy hülye, és biztosítsd, hogy elfogadod, bármit is döntsenek, csak érjen végre véget ez az állapot. Sok szülő beleesik abba a hibába, hogy a házasság megromlása után is kötelességnek érzi, hogy együtt maradjon a gyerekek miatt. Te már elég idős vagy, de a húgod még kicsi.. valószínűleg azért nem léptek még, mert nem merik felrúgni a "biztos", "boldog" családi körülményeket. Akár nő, akár férfi van a háttérben, a válás után nyilván az lesz az új sláger a rokonságban, hogy XY-t felszarvazták, vagy YZ megcsalta a férjét egy nő miatt, és egyikük sem érzi szerintem kényelmesnek ezt a lehetőséget.. Inkább megpróbálják titkolni a helyzetet, mintha nem is lenne baj..
Azt, hogy ők egymás között hogy rendezik, bízd rájuk, de tegyék meg! Ha már tudják, hogy te is tisztában vagy az ügy részleteivel, biztos sürgetőbbnek fogják érezni a problémát..
"Elvégre már te is felnőtt vagy, 16 évesen már sokan szülnek. "
Ezen jót röhögtem. 16 éves még bőven GYEREK, és csak a kisebbség szül 18 éves kor alatt általában. Na mindegy. Szerintem is hívd őket össze, ha kell, zárd be őket, de tegyél valamit, elvégre ha a felnőtteknek nincs annyi eszük, hogy változtassanak és a ti érdekeiteket nézzék, akkor neked, gyereknek kell józanul cselekedned. Ne hagyd, hogy elcsesszék az életeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!