Mit csináljak, ha a férjem túl jószívű, és kihasználják?
Szerintem itt a férjednek kell dönteni nem neked.
Mivel hogy az ő húga.
Sajnos, csak akkor változik a helyzet, ha ő maga, vagyis a férjed belátja azt.
Addig hiába szólsz, csak azt éred el, hogy titokban menjen a mutyi.
Érd el valahogy azt, hogy érezze, ha ad, akkor nektek marad kevesebb.
Ez kettőtöknek kell megbeszélnetek. Ülj le vele egyik este, és mondd el neki a problémádat. Én is mindenben segítenék a testvéremnek, de ebben az esetben szerintem nem az a segítség, ha pénzt adtok neki. Soha nem fog magáról gondoskodni, ha nem kényszerül arra, dolgozzon. Beszéljétek meg a férjeddel, hogy közölje a testvérével: mindenben tudtok segíteni, kivéve az anyagiakat. Ha tudja, hogy van pénzetek, mondja azt, hogy le van kötve. Legyetek nagyon szívélyesek, biztosítsátok együttérzésetekről, és ajánljátok fel, hogy segítetek megoldani a helyzetet: mellette álltok a munkaközvetítőnél, és fogjátok a kezét állásinterjú előtt:D
Egyébként nem vagy önző, az egyetlen önző alak a történetben a férjed húga. Nem értem, hogy kérhet állandóan szívességeket úgy, hogy nem is törekszik megszüntetni ezt a függőséget.. Tényleg próbáld meg ráébreszteni a párod, ez így nem fog működni. Majd pár év múlva nem lesz a kicsin cipő, mert a testvérének megint pénz kellett? Meg kell értenie neki is az álláspontodat. Biztos fontos számára a testvére, és nehezére esik nemet mondani, de nem mehet így tovább.. A csaj nem hülye, hogy elmenjen rendesen dolgozni, ha anélkül is elevickél valahogyan..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!