Normális dolog, ha félek ilyen helyzetben?
Mi férjemmel és gyermekemmel 180-ból élünk, 60 ezres törlesztővel......és bár nem luxus módon, de normálisan élünk, jut amire kell. Nem járunk moziba, nem járunk mekibe kajálni, stb., de semmink nem hiányzik.
Lemondásokkal jár a különélet, ha választhattok hogy kicsit visszafogjátok magatokat anyagilag (mert ha kevesled a 170-et akkor gondolom visza kell.......) vagy elviselitek a mostani helyzetet, rajtatok áll.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából jelenleg nem tudom, hogy mennyiből élünk. A barátom havi kb. 20-ből, mert ennyi marad neki, a többit a szülei elkérik, én meg heti 2000 Ft-ból oldom meg a közlekedést, a hideg élelmet a kollégiumban, a ruházkodást, az alapvető higiéniai cuccokat (tampon, wc papír, szappan stb...), de nem tudom, hogy például egy albérlet fűtési díja mennyi lehet, meg ilyenek, ezért félek. Hát én rezsire számoltam minimum 45-50 ezret, mert én csak fűtésszámlákat hallok ismerőseim körében, hogy havi 20-25 ezer Ft télen, és akkor nincs is szinte náluk meleg, plusz hideg-melegvíz, villany, meg közösköltség stb.
Szia!
Szeretnék egy szerintem kielégítő választ adni a kérdésedre.
1. Szerintem a szüleidtől ne félj, 21 évesen már élhetsz önálló életet Sőt épp ideje.Ha későn kezded sok mindenről lemaradhatsz.
2. A mi családunk Én és a szüleim összesen 260 ezer forintból élünk, ebből jórészt 70-80 megmarad havonta. Persze azért albérletben más. De ha mondjuk nem vesztek nike cuccokat, nem esztek kaviárt stb. szerintem meg lehet élni 170 ezerből.
Persze csak 13 éves vagyok, más az életfelfogásom mint idősebb embereknek.
Üdv:
Remmy
Én és a családom is kb ennyiből élünk összesen. Pedig mi 5en vagyok egy házban. Semmi gondunk, megvan ami szükséges, persze hallom néha anyuméktól hogy az retkes pénz kell mindig, de nagyon ritkán. Szerintem simán megtudtok élni!
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!