Családon belül hogyan működik az örökbefogadás?
Te képes lennél valakitől elvenni a legkisebb gyerekét, miután meghalt a párja, és a gyerektől a másik szülőjét, és a testvérkéit is, pusztán azért, mert álltok úgy anyagilag, és anyád unokázni akar???? Ilyen lelketlen, kegyetlen ötletet még nem hallottam. Nekünk is négy gyerekünk van, a férjem szerencsére egészséges, és az anyagi helyzetünk is jó. Ha előállna egy rokon, hogy elvenné a legkisebbet, mert nekik több pénzük van, meg unatkozik, ezért örökbefogadná, tuti úgy verném ki a házból, hogy lefagyna az álszent mosoly a képéről.
Ha meghal a rokonotok, akkor a négy gyerekre járó minimum árvaellátás 97 e Ft, a családi pótlék 68 e Ft, az özvegy pedig kaphat özvegyi nyugdíjat, meg lehet saját jövedelme is. De ha csak az első kettőt kapja, ami fix, hogy jár, abból 5 ember meg tud élni, ha nem is luxusban, de éhezniük, fagyoskodniuk nem kell. Oviban-suliban jár nekik az ingyen étkezés, meg az ingyen tankönyv, segélyt is kaphatnak. A sunyi terved megvalósulására semmi esély. Ha meg igazán szereted a gyerekeket, meg a rokonaid, akkor miért nem segítesz most, ha "állsz úgy anyagilag"? Vagy akár a házimunkában, elvinni a srácokat állatkertbe, befizetni a haldoklót, és a párját valahová hétvégére, hogy még utoljára kettesben lehessenek? Nem tárgyakról van szó, hanem érző emberekről! Add meg a család elérhetőségét, én szívesen segítek nekik, amiben csak tudok.
Nyílt örökbefogadás. A vérszerinti apa és anya, az örökbefogadó párral együtt bemegy a gyámhivatalba, ahol a vérszerinti szülők lemondanak a gyermekről az örökbefogadó szülők javára.
Miután ismerős párról van szó, akkor látogatják,amikor akarjátok, ez csak rajtatok áll, hivatalosan nem tarthatnak kapcsolatot a gyerekkel és minden jogukat elveszítik a gyerekkel kapcsolatban.
05:26!
Teljesen egyetértek!
Kedves Kérdező!
Egy ilyen pici gyereket nem lehet elszakítani az anyjától. Pont.
Sokféleképpen lehet segíteni, vagy tettekkel, vagy anyagilag, mondjuk egy nagybevásárlással.
Esetleg ruháztatással.. stb.
félreértettétek szerintem! a kérdező nem azt írta, hogy elvennék az 1 éves babát hanem ha állami gondozásba kerülne, ők örökbe tudnák fogadni!
azért a kettő nagyon nem ugyanaz, nem kell mindjárt nekiesni. gondolom még csak most mérlegelnek (ha feltette ezt a kérdést) így szóba jött, hogy az anyukája is unokázna már.
nekem is van gyerekem és ha meghalnék, szívesebben tudnám rokonoknál (persze férjem után) mint árvaházban!
14:16-os:
Itt az egyik szülő beteg (nem derült ki, hogy az anya, vagy az apa)
A másik szülő tovább nevelhetné a többi gyereket, csak a legkisebbet fogadná örökbe a kérdező. Elszakítaná a testvéreket is egymástól.
"A kérdező kommentje:
Ja, még egy olyan kérdés, hogyha sikerül örökbe fogadni, akkor van-e láthatás, illetve ezt mennyi időközönként, és milyen esetben van?"
Te azt szeretnéd, ha több gyereked van és meghalnál, akkor a legkisebbet nevelje egy rokon, aki már azon filózik, hogy van-e láthatási joga az életben maradt szülőnek, a többi gyereked pedig a férjed nevelje?
Mért csak a legkisebbet vinné el a gyámügy a többi már nagykorú? A másik szülő hol van?
Ha a másik szülő él és vállalja a gyerekeket nem lehet nálatok a kicsi.
Nem is fogadhatjátok csak úgy örökbe legfeljebb gyámok lehetek. Azért érdekelne hogy a többi gyerköc sorsát hogy képzelitek?
Végigolvasva a válaszokat és kommenteket, ez jutott eszembe. Ezt annó még általános iskolában olvastuk, lehet, egy ideje már nincs benne az olvasókönyvekben:
A kapcsolódó kérdések közt adta azt a kérdést.
Kíváncsi vagyok, mi lett a család sorsa.
Meghalt a rákos beteg rokon?
Mi lett a gyerekeikkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!