Mivel harcoljam ki? A szüleim nem engednek meg nekem egy lovat. Mit tegyek?
Nálam is így volt, nem engedték, hogy legyen hörcsögöm. Aztán egyszer hazavittem egyet, a félretett zsebpénzemből, persze ketreccel, mindennel együtt vettem meg. A kaját is én vettem neki a saját zsebpénzemből. Semmit nem tehettek ellene, kénytelenek voltak elviselni, aztán persze ők is bírták már a kis duci fejét.
Próbáld ki: vegyél egy lovat, és vidd haza. Akkor már úgy is mindegy, majd azt mondod, hogy utánad jött, megtarthatod-e.
Kutyánál is beválik.
:D
XD
én delfint akartam. De a mocsok szüleim nem engedték meg. nem akartak a kiskertünkben egy óriás medencét építeni, és behozni egy delfint. pedig állítólag jót tesz az emberi léleknek ezzel a cukisággal való úszkálás.
A nyomik azt mondták, hogy túl kicsi a kert, meg nincs elég pénz... nem is értem, hogy miért nem vettek egy delfinárium méretű házat+kertet!
:D :D :D :D
Félre a tréfával. Lehet, h megengedhetitek magatoknak a lovat anyagilag... de időd is lenne a lovadra, hogy megfelelően lemozgasd? meg tudnád etetni rendesen? amennyire én láttam egy bnőmnél, aki kiköltözött falura és vett lovakat, ott ő hajnalban kelt félötkor, hogy megetesse őket, mert ha nem kapnak időben kaját, akkor azt monda, hoy kólikásak lesznek. És az állatorvosi költségeik sem semmiségek! Biztos, hogy van elég hely a kertetekben megfelelő karámot és istállót kialakítani?
Ezt gondold át.
Vágd magad földhöz, és vergődj. Sírj, jó hangosan, lehetőleg egy bevásárlóközpont közepén, a bankban, vagy a postán sorban állás közben, és közben rugdosd meg köpköd őket, és ordítsd, hogy "hülye! nem szeretlek! utállak!"
Aztán végső esetben jön az, hogy veszel egy mély lélegzetet, és visszatartod a levegőt. Addig nem vagy hajlandó levegőt venni, amíg meg nem veszik, amit akarsz. Mikor komolyan lilul a fejed meg kékül a szád, úgy is megtörnek, mielőtt megfulladsz.
A szomszéd kislánynál ezek mindig beválnak, igaz nem tudom hány éves vagy. Ő most három.
Ha nincs megfelelő körülmény az otthoni tartásra, akkor lovardában kell bértartást fizetni, ami egy jobb helyen 50-60ezer, vagy több is lehet. Putri helyre meg nem érdemes vinni, mert nem adnak rendesen kaját a lónak, meg nincs rendesen kialmolva.
Otthon kell lennie egy legalább 15x15 méteres kifutónak, de jobb a nagyobb. Aztán kell még fedett box, ez se kerül olcsóba megcsináltatni, ha normálisat akar az ember, hogy ne fázzon a lova. Kell olyan tároló, ahová a szénát, szalmát be tudjátok tenni, hogy ne ázzon meg, és ugye ebből télre fel kell pakolni, szóval nem kicsi hely kell hozzá. Meg persze a zab se olcsó, és azt is tárolni kell valahol. Aztán olyan helyen kell laknod, ahol naponta ki tudsz járni valahová lovagolni, mozgatni a lovat, nem elég neki a kis karám.
Nem tudom milyen célra szeretnél lovat, de egy értelmes ló 300ezer alatt nincs. Inkább onnan felfelé, és jól írták, egy jó vérvonalú sportló milliókba is kerülhet. Egy öreg, kiszuperált lovat megkaphatsz 1-200ezerért is, de olyat nem érdemes venni, mert csak a baj van vele.
És nem csak ennyiből áll egy ló. Patkolni, körmölni kell, állatorvosi ellátás szükséges neki rendszeresen, valamint a felszerelések, ápolócuccok sem olcsók. Meg azért nem csak zabot eszik egy ló...nem ártanak neki a különböző vitaminos tápok, répa meg ilyesmik sem.
Meg persze azzal a lóval foglalkozni kell szinte egész nap, korán kell kelni, hogy kialmozd, megetesd, mozgatni kell minden nap, mert ha nem mozgatod, akkor úgy tele lesz, hogy nem bírsz majd vele.
Ne haragudj, de utálom az ilyen hisztis gyerekeket, akik nem látják át a dolgok anyagi részét, meg úgy egyáltalán hogy mivel jár pl. egy ló tartása. Nőj fel és majd megtudod, hogy semmi nincs ingyen. Hisztivel pedig semmit nem fogsz elérni.
Nektek van a legnagyobb házatok. És akkor mi van? A szüleimnek is 300 nm-es házuk van 2000 nm-es kerttel mégis egyik napról a másikra élnek...szóval ez semmit nem jelent.
4 éve lovagolsz? Hűha...vannak akik évtizedek óta foglalkoznak lovakkal, még sincs saját lovuk. Azt mondod 6 éves korod óta foglalkozol lovakkal, és 4 éve lovagolsz. Tehát 10 éves vagy? Édes istenem...akkor inkább nem is mondok semmit...nem csodálkozom rajtad, hogy nem látod át a dolgokat. Majd 6-8 év múlva megérted miről beszéltünk itt. És senki nem értett meg itt téged szerintem, nem veszed észre, hogy mindenki gúnyolódik?
Én kecskét szeretnék a panel 4. emeletre, lazán elférne az erkélyen, legelhetné a muskátlit, de nem engedi a párom :( Viszont tényleg jó ötlet, ha azt mondom "utánam jött az utcán" Akkor már csak nem dobja ki a jószágot :)
Komolyra fordítva a szót, nagyon remélem, hogy ez egy kamu kérdés, és nem gondolod komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!