Legkorábban hány évesen költözhetek el otthonról?
Ha anyukád elenged, akkor elvileg most is elköltözhetsz a barátodhoz... ha nem, akkor 18 után vagy szabad.
18 éves korodig szülői bejelentés után bármikor hazakényszeríthetnek/vihetnek.
Azt hiszem van arra lehetőség, hogy a párod szülei örökbe fogadjanak, vagy maga a párod legyen a gyámod, gyámügynél járj utána.
Szívből sajnállak :(
Én teljes mértékben megértelek Téged.
Az én anyám is ugyanígy viselkedett velem, átérzem a helyzetedet.
Nem írtad, hogy hány éves vagy, de szerintem ez jelen helyzetben nem is fontos. Anyukád nem tudja felmérni a helyzetet, hogy felelősséggel tartozik érted. Biztosan fogják neked tanácsolni, hogy menj apádhoz, de szerintem ez nem valami jó ötlet érettségi előtt, plusz gondolom a barátodat sem akarod itt hagyni.
Egyik ismerősöm 16 évesen ment el otthonról albérletbe. Akármikor elköltözhetsz otthonról, amikor úgy tartja kedved, a lényeg, hogy iskolába járj, anyud ezt az egyet követelheti rajtad. Ha párod szülei szeretnek, próbálkozz az odaköltözéssel, lehet, hogy elég egy-két hét és anyud rájön, hogy nélküled nem boldogul, hiányzol neki.
Ha nem bírod, költözz el, esetleg kérj albérletre pénzt apukádtól, alaposan indokolhatsz is, hiszen az iskola rovására megy anyud viselkedése. Hajrá!
Ha már gimnazista vagy, akkor szerintem egyszerűbb kivárni, míg 18 éves leszel (hány éves vagy?), mint belebonyolódni ilyen gyámügyes dolgokba (amiknek elintézéséhez sokszor rengeteg idő kell, és nagyon nyomós indok).
Legalább 15 éves vagy, hidd el, jobb kivárni azt a pár évet, mint egy életre magadra haragítanod édesanyádat. Elhiszem, hogy nagyon nehéz most, de lehet, hogy 10-20 év múlva nagyon megbánnád, ha már nem tartanád a kapcsolatot anyukáddal.
Az más kérdés, hogy ha ő is beleegyezne - akkor akár most is mehetnél, sok középiskolás lakik kollégiumban egész évben úgy, hogy évente egy-kétszer jár csak haza.
A gyámhatóságnál kellene érdeklödnöd, ott tudnak tanácsot adni.
A barátod hiába felnött, ha nem keres annyit, hogy el tudjon kettötöket tartani, ezért az nem megoldás.
Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, apukadról nem irtál, mi van vele, esetleg ö nem tudna elvállalni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!