Folytonos összehasonlítás. Már nagyon elegem van belőle, mit tehetnék?
Oké. Azt teheted, hogy ezt, így pontról pontra szó szerint, ahogy leírtad, elmondod nekik. Asszertív legyél- jogod van ahhoz, hogy ne érezzed, kevesebb vagy másoktól.
Másrészt: szerintem két okból hülyeség megsértődni: ha igazuk van (nyilván nincs) minek? Ha nincs igazuk, meg főleg minek?
Te tudod, mi a helyzet-akármi is a véleményük.
Ebbe a rivalizálásba ne menj bele.Egyszerűen mondd meg a párodnak,hogy állítsa le a családját.Te sosem lehetsz jobb semmilyen téren az Ő gyereküknél a szemükbe.Vannak ilyen emberek.Vagy talán jobbnak látnak és ezért foglalkoznak ezzel,mert nem tudják elviselni.Ha a párod nem teszi helyre őket,tedd meg Te.Értelmes emberek nem játszanak ilyen óvodás játékot.Ne hagyd magad semmiképpen csak mert Ők esetleg pénzesebbek.Még a végén hozományvadász is leszel.Ha a párod nem áll ki melletted nem sok jövője van a kapcsolatotoknak.Akit szeretünk megvédjük,ha kell akkor a családunktól is.Remélem nem anyuka pici fia,mert az a legrosszabb fajta.
Sok sikert,minden jót.
Ne foglalkozz velük,esetleg mondhatod,hogy majd pár év múlva majd térjetek vissza rá,hogy ki hol tart.
(nem ide tartozik,de karácsony után találkoztam bezzeg-krisztikével,hát alig bírtam a röhögést visszatartani!!!)
Mondd meg nekik szepen finoman, hogy tudod hogy a Zsuzsika (lanyuk) is nagyon okos meg jol tanult...stb. de te igy, estin vegzed a foiskolat, es igy is nagyon nehez, es meg dolgozol is, es nem is erted igazabol, hogy mire jo az, hogy ok egyfolytaban osszehasonlitjak a ket kepzest. A nappalit es az estit.
A baratodnak is mindenkepp szoljal, hogy szoljon a szuleinek.
Azert kerdezd meg toluk, hogy ok milyen fosulit, egyetemet vegeztek, fogadni merek semmilyet.
Allitsd le oket, mert csak rosszabbodik a helyzet.
Kesobb mindenben hasonlitgatni fognak benneteket.
A mi családunkban Attila van, és a nagymamám szokott vele kikergetni a világból, és úgy is utálom Attilát, hogy életemben két mondatot még nem beszéltem vele. Ő a mama testvérének az unokája, és mindig őt fényezi a saját unokái helyett. Jaj kislányom, az Attila olyan okos, ő jelentkezett ám a nyelvvizsgára! Ezt addig hallgattam, mire kiderült, hogy nem kapta meg. Aztán jött, hogy az Attilát felvették ám az egyetemre, és hogy ő milyen egy okos fiú! Ja, végül egy év után otthagyta, mert 'nehéz volt'. Igaza van az előttem szólónak, ha szerencsés vagy, csak várnod kell.
Azért néha visszaszóltam a mamának, amikor valami újjal jött, hogy kislányom, van már barátod? Mér', mama, az Attila már nősül? Úgy megsértődött, hogy már nem hallok az Attiláról :)
Szerintem ne menj bele az összehasonlítgatós játékukba. Egyértelmű, itt arról van szó, hogy nem kedvelnek téged a Kedves Szülők, és az állandó összehasonlítással próbálják meg a tudtodra adni, hogy nem éreznek családtagnak...
Én azt tudom tanácsolni, hogy ne vedd fel a kritikákat: végül ugyanazt a diplomát fogod megkapni te is, mint a sógorod/sógornőd.
Egyik előző válaszoló aranyos hozzászólására csak annyit tudok mondani, hogy nálunk a szomszédban pedig Petike van, aki egyidős velem. Amikor csak elkapott a szomszéd vén banya "egy kis jószomszédi beszélgetésre" - holott utáljuk egymást, leginkább ő minket, és ott tesz alánk, ahol csak tud - állandóan az ő Peti unokájával jött. Hogy a Peti milyen okos (hármas tanuló volt a helyi gimiben, ahonnan egyetemre bekerülni képtelenség, olyan alacsony a színvonala), milyen ügyesen zenél (temetéseken trombitál), hogy neki nyaranta milyen jó állása van (a helyi kocsmák egyikében volt felszolgáló), hogy ő milyen jól beszél németül (harmadszorra meglett a középfokú nyelvvizsgája), hogy ő bizony továbbtanul (másodszorra vették fel egy no-name fősulira költségtérítéses szakra, ahol 76 pont volt a ponthatár a régi 120-as rendszerben). Petike egyébként alkoholista, mert "nem bírja a stresszt, ami a fősulin éri". :P
Én persze elbújhatok Szuperpetike mögött a három diplomámmal, a két felsőfokú nyelvvizsgámmal, a józan életemmel, a jó állásommal. :)
utolsónak: ne becsüld túl őket szerintem. Vannak fura emberek, akik semmit nem akarnak a világon éreztetni a furkálódással- csak egyszerűen jól esik nekik. Tudod: ők a tévedhetetlenek, akik nagyon rosszul érzik magukat, ha mások is tudnak pl rántást :)))) csinálni, éspedig jól.
Szerintem nem kell a bolhából elefántot csinálni, ha a párjával jól megvan kérdező, akkor a szülők véleménye miért is számit?
Főleg, ha tudom, hogy nincs igazuk.
Én halálnyugodtan aludnék ettől...
Elsősorban szeretném nagyon megköszönni a tanácsokat és a biztatást! Szerintem hamarosan el fog jönni az ideje, hogy finoman megmondjam a lényeget. :)
A dologhoz hozzátartozik, hogy a párom előtt ilyen megjegyzések el sem hangzanak, nem tud erről az összehasonlításokról és nem is szeretném kellemetlen helyzetbe hozni, hogy a szülők ezt teszik. Egyébként a párom testvérével nagyon jó a kapcsolatunk, emberként is nagyon szeretem őt és emiatt is aggaszt, hogy a szülők rivalizáltatása miatt megromolhat a kapcsolatunk.
A szülőket nem mondanám kifejezetten "pénzesnek", és ezt illetve pár apróbb "bogarat" leszámítva tündériek. A testvér a párja támogatásával tudta elvégezni az iskolát, ami természetesen nem szégyen vagy pláne nem bűn, de én nem szeretnék vele versenyezni. Talán a szülők nagy bánatára...
ez nem csak a fiataloknál lehet téma, hanem a felnőtteknél is.
fel se vedd... hamarabb elégtételt kapsz, mint gondolnád...
rám is mondta már valaki, hogy csak ilyen ne legyen, mint én (ő 38-as méretet hordott, én meg 44-est)
Láttam a szerencsétlent, amikor a ki tudja hányadik öngyilkosságából mosták föl, a kölkét is más neveli ....
Csak szánalmat érzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!