Mit szólnátok egy ilyen dologhoz? Nem tartanátok durva dolognak?
Én nem értem, hogy miért akarnak ilyenkor házasodni egyesek. Úgy értem, erre a szitura tökéletesen megfelelne a sima együttélés (nem tudom, bejegyzett élettársi kapcsolatnál jogilag mi a helyzet). Feleségül venni-férjhez menni azt/ahhoz van értelme, akit szeretjük annyira, hogy reményeim szerint soha nem akarunk majd elválni, valamint akit szeretünk annyira, hogy még ha netán elválnánk is tőle, akkor se a pénz érdekeljen. Igen, ez vadromantikusan lúzeresen hangzik, de a házasság az szerintem erre való, az ilyen üzleti jellegű (hocinesze) kapcsolatokban nem nagyon látom értelmét.
Ja, és én mondjuk nem is mennék eleve bele hocinesze kapcsolatba, akkor már jobb egyedül, de ezt már mindenkinek magának kell tudnia.
az én szüleim külön költöztek, de nem váltak el. viszont intelligens emberek.
apu otthagyta a közös lakást, a gyerekek miatt. anyu törődik a lakással, felújította, ő fizette a végén a törlesztést amíg le nem járt. apu átmegy szerelni ha kell. átmegy pl a lexikonjaiért ha kell neki (hülyén nézett volna ki, ha száz méternyi könyvet magával visz otthon meg üresen állna)
szerintem ha a férj jelölted nem az az ember, akit annyira ismersz és olyan a személyisége hogy 100% vakon megbízhatsz benne, hogy akkor is korrekt lesz veled, ha neadjIsten elváltok, akkor NE menj hozzá!!!!!!!
bízol benne, hogy korrekt lesz, vagy bútorokat fogotk fűrészelni 1/5-4/5 arányban? ? ?
de most őszintén, akkor a közértben ő 4/5-öt fizet? ő fizet 8 tojást, te kettőt? és akkor ő 8 tojást eszik meg, te meg kettőt? én ezt nem értem... tiszta hülyeség...
vezstek egy hűtőt, elváltok, ő kifizeti neked a használt hűtő értékének egyötödét majd? mindent fel fog jegyezni ki vette? takarítani is 4/5 - 1/5 arányban fogtok? :-o
tuti hogy ez egy ilyen gyökér, már bocsánat, majd számon tartja hogy kié mi a lakásban és az agyadra fog menni...
a házasság előtti vagyon különvagyon, de a házasság = vagyonközösség.
te neeled pl a gyerekeket, akkor hogyna keressél 5x annyit? vagy ha kapsz egy jó melót, ő otthon marad gyesen, és később tied lesz az 1/5-4/5?
mi rá a garancia hogy egész házasságotokban (ami már most válásra lenne ítélve hiszen már erre készül), mindig ez lesz a bevételi arány??
és ha te örökölsz, pl, vagy nyersz a lottón, annak a 4/5-e is az övé???
mi ez az ember, Úristen...
jól gondold meg... :-p
Én eleve a szerződésben kikötném az egyenlő munkamegosztást, mint a részarányos jövedelemmegosztás feltételét. (Ha mégsem segít, nem részarányos az elosztás, hiszen a munkáé se volt az.)Ha már így szerződünk.
29/N
A házimunkából nem fele-fele részben kéne kivenni a férjnek a részét, hanem négyötöd részben. És a gyereknevelésből is. Ha beteg a gyerek, akkor ötből négy alkalommal a férfi marad otthon, ő viszi az oviba, orvoshoz, öt napból négyben ő mesél neki.
Neked a házimunkából marad mondjuk a mosógép berakása és a tergetés, a többit oldja meg ő. Akár úgy is, hogy felvesz egy házvezetőnőt. Meg egy dadust.
Így már igazságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!