Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok egy ilyen...

Mit szólnátok egy ilyen dologhoz? Nem tartanátok durva dolognak?

Figyelt kérdés
A vőlegényem a házassági szerződésben ki akarja kötni, hogy válás esetén jövedelemarányú elosztás legyen.Tehát válás esetén az addig spórolt pénznek az egy ötödét kapnám meg, míg ő a négyötödét(Ő ötször annyit keres, mint én)Ti méltányosnak találnátok ezt a kikötést?Hogyan reagálnátok le?
2011. jan. 12. 16:23
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

16:57es. 16 éves korod óta együtt élsz vele? Azt hogy csináltátok?

Szerintem méltányos ha ugyanannyit főz, mos, takarít, pakol otthon mint Te. Ha ugyanannyit jár szülői értekezletre mint Te. Ha ugyanannyit rohangál a családi ajándékok után mint Te. Ha ugyanannyit olvas mesét a gyerekeknek mint Te. Ha ugyanannyit ringatja őket mikor éjjel sírnak mint Te. Ha ugyanannyit fürdeti őket mint Te. Ha ugyanannyit tanul velük mint Te. Ha miközben UGYANANNYIT tesz meg mindenért mint Te, és ötször annyit keres, akkor igen, méltányosnak tartom. Amúgy nem.

2011. jan. 12. 18:14
 22/38 anonim ***** válasza:
86%
Úgy tünik ebből a házasságból csupán a szeretet fog hiányozni....
2011. jan. 12. 18:23
 23/38 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ez gáz. Hozzá akarsz menni ezek után?
2011. jan. 12. 18:26
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Én orvos vagyok és negyedét keresem annak,amit a férjem. És ez talán ebben az esetben nem azért van, mert nem tettem le semmit az asztalra.

Én is tanultam még, mikor összeházasodtunk, egy évig csak ő keresett, de soha nem hánytorgatta fel.

Soha nem lenne képes ilyen kikötésekre, mert igenis nem érettségivel, háztartásbeliként várom, h eltartson, nem tehetek róla, h ez a magyar valóság.

Persze, h ne menj bele!

2011. jan. 12. 18:33
 25/38 anonim ***** válasza:
25%

16:57 -es vagyok.

Úgy,hogy 14 éves voltam mikor szétmentek a szülők és saját új életet kezdtem nem messze tőlük,családtagi segítséggel.

17 voltam mikor összejöttünk és összebútoroztunk.Most töltöm nemsoká a 20 -at.

2011. jan. 12. 18:37
 26/38 anonim ***** válasza:
Kérdező,hogy áll a párod a házimunka, gyereknevelés egyenlő megosztásához? (ha már ilyen precíz és igazságos!)
2011. jan. 12. 20:11
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
És akkor mi van, ha úgy hozza a sors, hogy egyszer csak munka nélküli lesz, és te tartod el egy ideig, netán évekig, v. többet keresel nála? Nem is hallottam még ilyet, azért szoktak ilyen szerződést kötni, hogy megtarthassák a házasság előtt szerzett javakat, nem azt amit esetleg együtt fognak közösen. Gyakorlatilag még meg sem nősült, de már a válásra rendezkedik be. Én biztos átértékelném a kapcsolatunkat a helyedben ezek után.
2011. jan. 12. 20:27
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen tartanám igazságosnak. Illene azt is megnézni, hogy ki mennyit rak bele a házimunkába (mert az ne járja már, hogy a nő csinál mindent otthon, a pasi meg váláskor erre magasról tojik)... szóval én legalább 3/5-2/5-re változtatnám a felosztást (mert azért mégiscsak a férfi vitt/visz több pénzt haza).
2011. jan. 12. 20:32
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyen férfi ne házasodjon, ne akarjon családot, mert az nem való neki. Gyereket végképp ne akarjon, mert az még egy feleségnél is rosszabb üzlet, mert cwsak viszi a pénzt az a büdös kölök, a világ legrosszabb befektetése! Ráadásul mi van, ha a sok pénzt csak beleöli, aztán az a büdös kölök meg tojik a fejére?... Eh, nem éri meg!

Szerintem tartson szeretőt-szeretőket, meg házvezetőnőt és egy rakás pénze megmarad! Hol itt a probléma?...

Jaaaa, hogy jól működő házasságot, boldog családot szeretne? Hát az tény, hogy olyanja nem lesz, de legalább tuti sok pénze marad!

2011. jan. 12. 20:34
 30/38 A kérdező kommentje:
A házimunkában mondjuk fele fele részt vesz, ha tudna szülni, megszülné helyettem a gyereket is, mert én elég kis teherbírású vagyok.
2011. jan. 12. 20:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!