Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mondjatok hatékony javaslatot,...

Mondjatok hatékony javaslatot, hogyan kerülhetem el, hogy "átvegyem" a párom idegességét?

Figyelt kérdés
Reggelenként a leglátványosabb, feszülten pakol a pontból b pontba dolgokat, mintha a világbéke múlna azon, hogy azonnnnal befejezze. Nyugodt kávézásról szó sincs. Igazából ő egy nagyon lelkiismeretes ember, kiveszi a részét kérés nélkül az itthoni teendőkből, ágyikóba hozza a kávét, ha túlalszom őt, stb... A baj az, hogy ilyenkor hangos káromkodást eredményez, ha pl összetör egy poharat, vagy bármi, ami megzavarja nyugodt, szokásos idegeskedése közben.:) Én meg azt veszem észre, hogy az első ilyen óra végére én is meg a gyomrom is remeg az egésztől... Nem azért csinálja, mert kiborította akutan valami, ő egyszerűen ilyen... Egyéb tünetek: nincs humorérzéke a váratlanságokhoz, ha kizökkenti bármi az általa elképzelt folyamatból, mondjuk mosogatás közben elfogy a melegvíz, váratlan vendég jön, stb... Kiborul. Ha várt vendég jön, addig takarít(unk), amíg a lakás soha nem használjuk benyomást nem kelt. Olyan, mintha túlzott megfelelési kényszere lenne ÖNMAGA felé- ezen közben azt mondogatja, én ne azonosuljak a hangulataival. Ahha. Mert az olyan könnyű. Van ötletetek?
2009. jan. 31. 09:19
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Juj, istenem, hát nálunk nem dráma van, hanem EGYETLEN olyan tulajdonság, ami nem egyszerű. Sokat, rengeteget változik, értelmes ember.

Én annyit szerettem volna tudni csak, más mit tesz, amikor pl a férje a munkahelyi zűrök miatt kiborultan levert vagy ideges otthon. Az nem segít rajta, ha én is az leszek, ezek az okok vagy hullámok pedig lecsitulnak előbb-utóbb....

Senki sem tökéletes, én sem, más sem, nálunk az élet nem tragédia, szeretjük egymást, igazodunk, csiszolódunk.

Csak nem szeretem átvenni a negatív hullámokat, rezgéseket, és nem tudom, hogy csináljam. Természetes, hogy figyeljük, és amiben tudjuk segítjük azt, akit szeretünk, ettől még nem kodependens és nem terézanyu vagyok...

2009. febr. 1. 10:17
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ne akadj ki ennyire :) Itt mi mind csak találgatunk (tőlem származott az autizmust felvető hozzászólás), de nyilván nem látunk bele pontosan, hogy mi lehet a probléma. Lehet, hogy "betegség" (amivel nem azt állítom, hogy bolond, csak hogy lehet, hogy mégis van valami oka a viselkedésének, és nem jókedvében idegeskedik ennyit), de az is lehet, hogy csak egy rossz beidegződés, de mivel igazából Téged nem ez izgat, és szemlátomást szereted, és elfogadtad így, és jól megvagytok, akkor tényleg nem a viselkedés okával kell foglalkoznod.

A kérdésedben -nekem- nagyon nehéz tanácsot adnom, mivel én is nagyon könnyen hagyom, hogy a párom rossz hangulatai rám ragadjanak. Talán csak akkor nem sikerül, ha valami miatt épp fel vagyok dobva, ha volt előtte valami, ami biztosította, stabilizálta a jó hangulatomat. Ilyenkor igyekszem kedvességgel, lazasággal kompenzálni az Ő idegességét, végül is nem alapvető, hogy az Ő rossz hangulatának kell az én jó hangulatomat elrontania, történhet ez fordítva is :) De ha nagyon nem megy, akkor meg békén hagyom, és megpróbálom nyugiban kivárni, hogy elmúljon, addig meg igyekszem elfoglalni magam mással, hogy ne erre koncentráljak. Ha másképp nem megy, Neked is ki kell találnod valami "elfoglaltságot", figyelemelterelést magadban, hogy ne rá kelljen figyelned, csak hagyd, hogy megtörténjen, elmúljon, és ha utána minden rendben, és tudjátok normálisan élni az életeteket... akkor jobb, ha ezekből kimaradsz szerintem. Ha változtatni úgysem tudsz rajta. Függetlenítsd a saját reggeli hangulatodat az övétől.

És jól teszed, hogy mosolyogsz rajta. Ő hogyan éli meg, ha azt látja, hogy csak mosolyogsz, és nem veszed véresen komolyan a "szertartását"? Tudja ő ezt?

2009. febr. 1. 13:54
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Huha, meg baban is gondolkoztok??? Nem lesz konnyu mellette kisbabat, gyereket nevelni, hidd el! Most talan meg nem latsz a rozsaszin felhotol, de ez majd elmulik, es akkor maskepp latod majd a vilagot.

Persze, egyetlen problema van csak vele, de konyorgom, ez oriasi!!!! Hiszen az idegeiddel jatszik neked is.

Ez kb. olyan, mint amikor valaki alkoholista. Egyetlen rossz tulajdonsag ez is, iszik az ember.

Szerintem nagyon gondold meg egyenlore meg a baba dolgot, inkabb probaljatok meg, hogy nyugodtabb legyen!

Hidd el tapasztalatbol irok, az apam tonkretette az eletunket! Ilyen volt mint a te ferjed.

De, mindenki a maga eletenek a kovacsa. Ne dugd homokba a fejedet!

2009. febr. 1. 19:12
 14/14 A kérdező kommentje:

Rózsaszín felhő: négy éve vagyunk együtt... Ez alatt rengeteget változott... Köszönöm az ötletet, amely szerint elhatárolódni, lefoglalni magam hasznos lehet, meg fogom próbálni.

Ugyanakkor szerencsére most úgy tűnik, sikerül, hogy átérezze ő is lassanként a nyugodt reggelek fontosságát- ekörül forgott most a hétvége.

2009. febr. 2. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!