Szerintetek mi a jobb, egyedül élni teljes függetlenségben de magányosan, vagy kötöttségekkel és szabályokkal élni, de szeretettel - szerelemmel körbevéve?
Én inkább az utóbbit választom, mert nekem ez nem jelent azért olyan túlzott szabályozást. Persze a kapcsolatokban szükség van kompromisszumokra, de nem minden esetben fojtó szeretetben élni. Másrészt ha párkapcsolatról beszélünk, akkor azon belül is mindenkinek megvan (jó esetben) a maga önállósága. Nekem mindig jut idő magamra, amit egyedül töltök és ez jól esik. Szerintem mindenben meg lehet találni a harmóniát.
Ugyanígy, ha valaki egyedülálló, nincs párja, attól még más részről (család, barátok) élhet szeretetteljes környezetben.
20L
egyértelműen a második opció!
23f
A te személyiségedtől függ, hogy hogy éled meg az egyedüllétet. Egyedül lenni nem egyenlő a magánnyal. Az egyedüllét fizikai dolog. Ha egyedül vagy, az azt jelenti, hogy 1 fő tartózkodik otthon. Magányos viszont lehet az ember társaságban, sőt, párkapcsolatban is.
Nekem a függetlenségem a szerelmem.
Én az együtt élésre szavazok. De nem sok kötöttséggel.
Szerencsére sikerült a párommal egy olyan együttélést kialakítani, ahol mindkettőnknek megvan a saját tere. Ezt nagyon élvezzük.
Emellett sok vendéget fogadunk, sokszor itt is alszanak a barátaink. Én így szeretek élni.
ha ez így menne, h választani lehetne, akk. a 2. de sajnos nem így megy, mindig csalódok abban, akit szeretek, aki meg engem szeret, és a csillagokat is lehozná, az meg nekem nem jön be. tehát vlsz. én mindig független és szabad maradok. :D
20/L
Az első nekem jobban hangzik.
21F
Szerintem legtöbbször nem így merül fel a kérdés.
Az a kapcsolat, amit béklyónak érez az ember, nem hiszem, hogy jó kapcsolat, még ha úgy is néz ki, hogy "szeretettel-szerelemmel vagyok körülvéve". Példának okáért ha én nem tudom viszontszeretni az illetőt, máris meg van lőve az egész mese...
Ugyanakkor meg hiába szeretne valaki a második opcióra szavazni, ha nem sikerül olyannal összetalálkoznia, akivel ezt meg is valósíthatja.
Az meg már egy másik kérdés, hogy elvi szinten ki az, aki a szerelmet keresi inkább, és ki az, aki a függetlenséget, ez egyéniség kérdése...
Én a szerelemre szavaznék, de nehéz eset vagyok, nagyon kevés emberrel passzolok össze. Viszont egyedül sem érzem magam magányosnak, sőt. Igyekszem kihasználni, sokat csavarogni, olvasni, saját hobbijaimnak örülni ;), saját barátaimmal együtt lenni;).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!