Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim nem fogadják el...

A szüleim nem fogadják el amit szeretek csinálni, mit kellene másképp csinálnom?

Figyelt kérdés

Nem tartom magam egy rossz gyereknek, nem cigizem, nem maradozok ki éjszaka, antialkoholista vagyok, és sokat törekszem azért, hogy jó jegyeim legyenek, sokat is tanulok. Viszont van két "káros" szenvedélyem, az egyik az olvasás, a másik a sport. Hetente 4x szoktam edzeni, valamikor 5x, de hétköznap max. 3x, imádom a társaságot akikkel találkozom, rengeteg pozitív élményem és sikerélményem van. De a szüleimtől csak negatív megjegyzéseket kapok szinte hetente. A leggyakoriabbak:

Már csinos vagy, nem kell sportolnod.

Amikor iskola van akkor ne járj sportolni, mert a tanulásból veszi el az időt.

Ne olvass, hanem a leckét tanuld.

Iskolaidőbe ne járj könyvtárba. (Hát igen az a havi 1 alkalom nagyon sok.)

A kerti munka sokkal hasznosabb mint a sport. (Igen lányként tényleg nem szeretek ásni, meg kapálni, meg gazolni ezt elismerem, de ezen kívül másban kiveszem a részem: porszívozok, port törlök, mosogatok stb.)

Sok léhűtő nő aki eljár tornázni, inkább takarítana, vagy főzne otthon.

Szeretném, ha elfogadnák azokat a dolgokat amiket szeretek csinálni, mert már 2 éve sportolok, olvasni pedig már kicsi korom óta imádok. Nem érzem, hogy ezek időpocsékolások lennének, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.

2011. jan. 10. 16:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A szüleid másban nöttek fel : Akkor a nők primitiv tudatlan házirabszolgák cselédek voltak,a pasik meg családfentartók,manapság sok nő eltartja a családját, a pasi meg léhütősködik.

Lehet azt szeretnék szüleid ,hogy te is egy olvastlan,tudatlan házicseléd legyél,kertészkedéshez nem kell sok ész...De ne hagyd abba az olvasást,tanulj,sportolj,nem kell mindenről tudniuk,megkell tanulni hazudni picit,aztán 18 után ugyis azt csinálsz amit akarsz...Amúgy én sajnálom az olyan nőket akiknek abban merül ki az élete hogy főz meg mos otthon,de fogalma nics róla ki kicsoda a történelemben,és közben magukat baromi okosnak hiszik...

2011. jan. 10. 17:44
 12/19 anonim ***** válasza:

A rendszeres sport serkenti az agyműködést, ezért jobban is megtanulod a tananyagot, szóval ne hagyd abba a sportot. Az olvasás is nagyon jó dolog. Továbba is hanyagold a cigizést és az ivást (a drogokat meg pláne kerüld el)!

Mi a szüleid foglalkozása? Mennyit tudsz arról, hogy milyen terveik voltak fiatalkorukban? Azért kérdezem, mert a hozzállásuk lehet tudat alattiból fakadó féltékenység, irigység a sikeredre (sajnos van ilyen).

2011. jan. 10. 18:17
 13/19 A kérdező kommentje:

A célozgatások arra épülnek, hogy semmivel se foglalkozzak csak a tanulással. Azt szeretnék, ha tanult emberként legyek sikeres. A sportot, és az olvasást csak időpocsékolásnak tekintik, ami elvonja a figyelmet, és az időt a tanulásról. Szerintem viszont ennyi kikapcsolódás kell ahhoz, hogy valaki ne nyűggel álljon neki a munkának. Nem rosszindulatúak, nem féltékenyek inkább azt szeretnék, hogy nekem könnyebb legyen megkeresnem a pénzt mint nekik. Nagyon szeretem, és tisztelem őket, mert csak a javamat akarják, de szeretném, ha ezek miatt ne lennének állandó lebeszélő monológok, hanem egy kicsit látnák, hogy jó utat választottam szórakozásként, ami nemcsak örömet okoz nekem, hanem még hasznosak is.

A sportért nem kell fizetni mert ingyenes, az önkormányzatunk fizeti, hogy minél több ember jöjjön rá a "mozgás szeretetére". :)

Egyébként matekból magánórákat vállalok, a könyvtári beiratkozás egy alkalomból megvan, ha valamilyen sporteszközt, dvd-t veszek magamnak azt a saját zsebpénzemből szoktam venni, nem várom el ha később fizetős lesz az óra, hogy az ő költségükön tornázzak, mikor tudom, hogy nem kifejezetten szeretik, hogy mozogni járok...

Amatőr sportolóként is úgy érzem, hogy a drogozás, meg a dopping csalásnak számít, soha nem nyúlnék ilyen szerekhez. Nem hazugsággal szeretnék valamit elérni, hanem a saját képességeimet szeretném csak megismerni.

Nem élek álomvilágban, tudom, hogy a sport, és az olvasás nem megélhetési forrás, nem is annak tekintem őket, hanem mint szórakozásnak, és hobbinak. Soha nem a tanulás helyett csinálom ezeket, hanem a tanulás mellett.

2011. jan. 10. 18:59
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem értem, mi elleneznivaló van az olvasáson és a sporton. A legtöbb szülő örülne.
2011. jan. 10. 19:03
 15/19 anonim ***** válasza:
Így meg, hogy nem fizetős a sport, akkor pláne ne hagyd abba. Az olvasás meg klassz dolog. Én továbbra is folytatnám ezt az életstílust.
2011. jan. 10. 19:03
 16/19 anonim ***** válasza:
Nagyon okos rendes lánynak tünsz,szerintem teljesn fölösleges itt mindenféle szedett-vedett (tisztelet a kivételnek!)emberek véleményét meghallgatnod,mikor a legtöbbtöl 100-szor okosabb vagy,hanem halgass az eszedre,ugylátom van böven,és a szüleid is jóemberek,ne változtass semmin és ahogy itt nekünk megmagyaráztad az igazadat,igy magyarázd meg nekik is.Biztos megértik.
2011. jan. 10. 19:08
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem lehetnek jó véleménnyel a képességeidről, ha szerintük napi 24 óra tanulásra van szükséged.
2011. jan. 10. 19:26
 18/19 anonim ***** válasza:
Hát, az én édesjóanyám is ilyesmi. Szerinte egy nőnek a háztartás, a gyereknevelés a dolga, ha hazaérek a munkából, akkor ezekkel kell foglalkozni és nem edzésre járni. Fiatalabb koromban is sportoltam, aztán a gyerekek mellett nem ment, főként, hogy egyedül nevelem őket. Pár éve, hogy nagyobb lett a kicsi is, végre vissza tudtam menni sportolni. Na, azt a felháborodást! Ahelyett, hogy takarítanék, főznék, zoknit stoppolnék, stb.! Ráadásul pénzbe is kerül! Mondjuk baromira nem érdekelt a véleménye, de ő is szeretett példabeszédeket tartani, hogy bezzeg ha délutánonként nem edzésre mennék, akkor nagyobb rend lenne, mindig ki lenne vasalva, én meg közöltem, hogy ha ő így akart élni, ok, de nekem ez nem követendő példa. Nem házvezetőnő vagyok, jogom van az aktív pihenéshez, és kösz, jól alszom akkor is, ha éppen reggelre hagytam a mosogatást. Azt is mindig megkaptam, hogy ha fogyni akarok, akkor az a megoldás, hogy nem eszek (sajnos elég hízékony alkat vagyok). Nemrég ki kellett hagynom pár hónapot sérülés miatt, hát erre nem elkezdett b..gatni, hogy hízok?? Mondtam neki, persze, hiszen nem mozgok! Nem az a megoldás, hogy éhezek, hanem, hogy normális étkezés mellett heti háromszor edzek. Érdekes módon most már kifejezetten kapacitálja, hogy menjek vissza edzeni, pont az előbb hívott fel, hogy milyen volt? Szóval ne hagyd magad eltántorítani, én is boldog lennék, ha a 18 éves fiam sportolna és olvasna, de csak hever és gépezik, még tanulni sem hajlandó. Szerencsére a kicsi sportol, tanul, nyelvet tanul, nemsokára zenét is, úgyhogy legalább rá ragadt valami.
2011. jan. 10. 20:34
 19/19 anonim ***** válasza:
A tanulás lényege az olvasás a szövegértelmezés...Nem a magolás a tanulás...
2011. jan. 11. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!