Anyumat vagy apumat válasszam?
1 éve elváltak a szüleim, és csak most kezdtem azon gondolkozni, hogy kinél lenne jobb lakni. Anyumnál vagyok egyelőre, de eszembejutott hogy esetleg lakhatnék apumnál... Anyumat is szeretem, apumat is ugyanúgy, ezért nehéz dönteni. Anyum szokott velem kiabálni, nem ritka hogy káromkodik is. :S Ez még nem ok arra, hogy apumhoz költözzek, szóval simán tudnék ezzel együtt élni. Csak az a baj, hogy anyumnak van férje (már féltesóm is van), akit ki nem állhatok. Viccesnek érzi magát, amikor beszól nekem, ha hozzámszól inkább csak kötöszködik. Még akkor is, ha nem szóltam hozzá. Pl. megkérdeztem a múltkor anyumtól, hogy ehetek-e málnás csokit, erre beleszólt a férje, hogy inákbb egyek teasütit (barátnőim nálunk Szilvesztereztek és hoztak), mert az romlandóbb (márcsak kb. a fele volt meg). Ha anyummal veszekedünk valamin, elkezdi, hogy megérthetném anyum helyzetét, neki is nagyon rossz (nem a válás, mert ő vált el, valami egészen más, de ezt hagyjuk), igazán megérthetném a helyzetét. Ő könnyen beszél, neki nem váltak el a szülei és nem toppant be az életébe kamaszként egy idegen idegesítő férfi... Nem is értem honnan veszi a bátorságot, hogy úgy viselkedjen velem, mint egy rossz apa, ha nem is csinál semmit, ami minket érint, ugyanis anya kitalálta, hogy a pasi nem köteles minket eltartani, csak apum és ő (anyum), szóval inkább csak egymás mellett élünk. Vagyis még azt se. Élni tud, csak engem (meg a bátyáimat) élni hagyni nem.
Egyszer még a múlthéten nem ébresztett a mobilom (pedig be volt állítva, a hangot is majdnem max.ra tettem), ő meg már 6kor felkelt, és 7:20kor bejön a szobámba, hogy esetleg fel kéne kelni.. És az nem igaz, hogy nem tűnt fel neki hogy nem készülődök, mert a szomszéd szobában vagyok.
Na de ennyit arról hogy mi az, amiért eszembejutott hogy apumhoz költözzek.
Ami visszatart az az, hogy 1 éves korom óta ebben a városban lakom, megszoktam a sulit, a barátokat, a környezetet, nehéz lenne innen elmenni. Ha apumhoz költöznék, akkor jobb gimi várna, töb lehetőség, ugyanúgy folytathatnám a táncot, a ju-jitsut és a lovaglást, viszont nem járhatnék színjátszóra, mert nincs rá lehetőség. Meg azért oké, hogy folytathatnék mindent, de mégse ugyanaz, mint a régi, megszokott környezetben...
Ha apumhoz meg az ő feleségéhez költöznék, akkor nem igazán tudnék ismerkedni a szomszédokkal (csak felnőttek, ráadásul a szembeszomszodokról meséltek egyet s mást, és Kennynek nevezték el ott a pasit...), suli után csak otthon ülnék és gépeznék, játszótér sincs a környéken (nem érdekel, ki mit gondol, én imádom a játszótereket, főleg a hintát :D), csak sok-sok étterem, meg egy tó. Apum meg a felesége 8től 7ig dolgoznak, szóval velük is csak este lehetnék.
Ja és azért ekkora dilemma ez az egész, mert apum 3/4 órára lakik innen, szóval nem tudunk hetente többször találkozni, csak minden 2. hétvégén.
Ti kit választanátok?
Szerintem maradj anyudnál,mivel én is pont így voltam mint te most ugyanez,anyu új hapsi,apa egyedül apánál különszoba a nővéremtől,anyunál egy szobába.Szóval úgy döntöttem nyári szünetben oda költözök apához, rájöttem,hogy mindez em fog menni mert nem vagyok odaszokva,úgy járkálok a házba mint egy idegen. Pedig nekem meg apukámnak is nagyon jó a viszonyunk, anya reggelit csinált.Apát nekem kellett felkelteni,hogy ne késsen el a munkából. :) Mondjuk azt nem tudom,hogy anyud barátja milyen igazából de anyukám hapsijának minden kis dolgát felnagyítottam annó,hogy legyen kit utálni,ma meg imádom:) Ja,és visszaköltöztem anyumhoz és minden oké.
Majd írd meg mire jutottál.
Nem nagyon tudom.
Röviden:
Ha apudhoz költöznél: Mennél az ismeretlenbe, és nem éreznéd jól magad.
Ha anyudnál maradnál: Semmi nem változna, maradna a megszokott világod.
Meséld el anyudkádnak és apukádnak a promlémádat!
Meséld el a bátyádéknak is!
Köszönöm mindenkinek. NEM a pénz alapján döntök, könyörgöm fogjátok fel.. Különben már rég apumhoz költöztem volna.
Amúgy szerintem azt a kérdést anyum férje tette fel... De nem úgy van az, hogy fuvaroz mindenhova, amikor anyum beteg, vagy nem ér rá. Anyum múlthéten beteg volt és fél órán keresztül könyörgött a hapsinak hogy vigyen le engem táncra, mert nem akarja hogy sötétben egyedül mászkáljak. Sok ilyen eset volt, de nem ez a lényeg. Amúgy ah jóban szeretne lenni velünk, elég szarul csinálja...
Erről nem próbáltál meg anyukád pasijával beszélni? Sztem ha higgadtan elmondanád neki, hogy sértőnek tartod, hogy beleszól mindenbe és próbál téged nevelni, mikor nem is az apukád, és hogy lehet, hogy ő nem fogja fel, de neked/nektek ez nagyon nehéz helyzet volt, hogy alkalmazkodni kellett egy vadidegen emberhez... és mondd el, hogy szted miben kellene neki változnia (persze azt sztem ne várd el, hogy olyan legyen, mint egy mindent megengedő emberke, akivel smemi közötök egymáshoz, mert van, hiszen anyukád pasija... szval legyél kész kompromisszumra, mert lehet, hogy szte meg te voltál túl zárt, engedetlen, nem tisztelted eléggé...).
Ha meg apukád ilyen pszichopata, ne menj hozzá... ki tudja, mikor jön elő belőle ez az egész megint. Ráadásul ahogy látom, kicsit a lázadó tinikorszakodban vagy. Csak azért ne dobd el magadtól azokat a megszokott dolgokat, amiket szeretsz, mert azt hiszed, hogy ott szabadabban csinálhatsz mindent...
Köszi neked is. Amikor jött anyum párja, akkor először még örültem, mert kedvesnek és jó fejnek tűnt. Az is, csak nem velünk. Amúgy lehet, hogy nehéz elképzelni, de én először mindenkihez nyitott vagyok, kedves és jó fej, utána az illető viselkedésén múlik, hogy hogyan bánok vele. Pl. a rajztanár a bátyám szerint nagyon szemét, irritáló hárpia, de mondtam neki, hogy amíg nem ismerem, nem fogom megutálni. És lám, velünk jó fej és igazságos. Persze hiszek a bátyámnak, mert kicsit azért a lányokkal elnézőbb, kivételezik velünk.. x)
Apumról meg annyit, hogy már majdnem 1 éve együtt van a feleségével, azóta sokkal nyugodtabb, csak anyummal volt olyan, amilyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!