Anyukák, leendő anyukák! Mi alapján, hogyan választottatok/fogtok választani nevet a leendő vagy a már megszületett gyermeke (i) teknek? És mi lesz/lett a neve?
Az én nevemet (Ágnes) úgy választották, hogy apu is felírta a neki tetsző neveket, meg anyu is és mindkettőjüknél szerepelt az Ágnes.
Tesóm Ádám. Ő azért kapta ezt a nevet, mert nagyanyám apu nevét akarta adatni neki. Erre anyu rávágta hogy na nem Ádám lesz. A családban senkinek nem tetszett. :D
Ha nekem lányom lesz, akkor Nesztának szeretném elnevezni (azért így, mert úgy tudom az Ágnes egyik formája) és mert nagyon tetszik a becézése: Nesszi.
Ha pedig fiú, akkor Noel. Ő pedig azért mert tetszik a lágy dallama a névnek. :)
Bár 5 éven belül én sem tervezek babát, azért van pár név, ami tetszik. A választásnál biztosan figyelembe veszem majd az apuka javaslatait is, hogy dallamos-e a név, és hogy mit jelent :] Sok gyereket szeretnék, és mindenképpen két nevük lesz.
A nevek, amik tetszenek: Hanna, Mira, Szira, Johanna, Emília, Rozi, Lenke, Lotti
Kornél, Márton, Lóránt, Máté, Mátyás
Az első fiú a Sándor nevet fogja kapni,mert az én családomban is és a párom családjában is 3 generáción át öröklődött így a párom családját nézve ő lesz a 4. Sándor.
Ha kislány lesz,akkor Veronika vagy Dorottya lesz.:)
Nálunk Dániel lesz a baba neve.
Az apa neve sz-re végződik, nem akartam sziszegő nevet a gyereknek. Mi fontosnak tartottuk, hogy könnyen kimondható, dallamos neve legyen a kisfiúnknak, amit bármelyik életszakaszában bátran viselhet.
Én szívesen adtam volna a férjem nevét is, de ő tiltakozott ellene, hogy ne legyen már ő a Nagylaci, a gyerek meg a Kislaci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!