Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukák, leendő anyukák! Mi...

Anyukák, leendő anyukák! Mi alapján, hogyan választottatok/fogtok választani nevet a leendő vagy a már megszületett gyermeke (i) teknek? És mi lesz/lett a neve?

Figyelt kérdés
2011. jan. 9. 16:25
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
83%
Mariann: latin eredetű jelentése: Marius családjához tartozó Szűz Máriához tartozó.
2011. jan. 9. 16:43
 12/36 anonim válasza:
78%
Az én lányomat Lilinek hívják. Azért esett rá a választásom, mert láttam egy gyönyörű babát az újságban akit pont így hívtak. Ráadásul egy napon tartjuk a névnapunk (júl. 11.)
2011. jan. 9. 16:52
 13/36 anonim ***** válasza:
63%

Az én nevemet (Ágnes) úgy választották, hogy apu is felírta a neki tetsző neveket, meg anyu is és mindkettőjüknél szerepelt az Ágnes.

Tesóm Ádám. Ő azért kapta ezt a nevet, mert nagyanyám apu nevét akarta adatni neki. Erre anyu rávágta hogy na nem Ádám lesz. A családban senkinek nem tetszett. :D

Ha nekem lányom lesz, akkor Nesztának szeretném elnevezni (azért így, mert úgy tudom az Ágnes egyik formája) és mert nagyon tetszik a becézése: Nesszi.

Ha pedig fiú, akkor Noel. Ő pedig azért mert tetszik a lágy dallama a névnek. :)

2011. jan. 9. 17:11
 14/36 anonim ***** válasza:
94%
Az én nagyapám, György volt, apám is, és a bátyám is. A Bátyám 74-ben autóbalesetben elhúnyt, ezért a fiam, aki 76-ban született, György Viktor lett. Az Ő fia, pedig György Farkas, a kisebb, László István, a két nagyapa után.
2011. jan. 9. 17:20
 15/36 anonim ***** válasza:
47%

Bár 5 éven belül én sem tervezek babát, azért van pár név, ami tetszik. A választásnál biztosan figyelembe veszem majd az apuka javaslatait is, hogy dallamos-e a név, és hogy mit jelent :] Sok gyereket szeretnék, és mindenképpen két nevük lesz.

A nevek, amik tetszenek: Hanna, Mira, Szira, Johanna, Emília, Rozi, Lenke, Lotti

Kornél, Márton, Lóránt, Máté, Mátyás

2011. jan. 9. 17:38
 16/36 anonim ***** válasza:
76%

Az első fiú a Sándor nevet fogja kapni,mert az én családomban is és a párom családjában is 3 generáción át öröklődött így a párom családját nézve ő lesz a 4. Sándor.

Ha kislány lesz,akkor Veronika vagy Dorottya lesz.:)

2011. jan. 9. 18:50
 17/36 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk Dániel lesz a baba neve.

Az apa neve sz-re végződik, nem akartam sziszegő nevet a gyereknek. Mi fontosnak tartottuk, hogy könnyen kimondható, dallamos neve legyen a kisfiúnknak, amit bármelyik életszakaszában bátran viselhet.

Én szívesen adtam volna a férjem nevét is, de ő tiltakozott ellene, hogy ne legyen már ő a Nagylaci, a gyerek meg a Kislaci.

2011. jan. 9. 18:58
 18/36 anonim ***** válasza:
85%
Ha fiam lesz akkor Vince lesz mert így hívják a páromat és mert nekem nagyon tetszik és sztem gyönyörű név.Lány nevet még nem tudom de nagyon tetszik a Lili
2011. jan. 10. 17:36
 19/36 anonim ***** válasza:
85%
Az említett Mariann szép név,de valahogy mindig kiráz a hideg,h milyen lehet a Halottak napján névnapot tartani... mert akkor van.
2011. jan. 10. 19:02
 20/36 anonim ***** válasza:
83%
Nem olvastam el a válaszokat, de leírom, hogy én mi alapján fogok dönteni. Ha fiam lesz biztosan Attila lesz, mert van egy öcsém aki meghalt 5 hónapos korában, és az ő emlékére akarom így nevezni a fiamat. Ha lányom lesz Judit lesz, mert engem így hívnak és ez a kedvenc nevem, lehet azért, mert önimádó vagyok de tényleg gyönyörű név.
2011. jan. 22. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!