Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megviseli a házasságot, ha a...

Megviseli a házasságot, ha a férj külföldön dolgozik, Ti el mernétek engedni ezek után?

Figyelt kérdés

Tavaly nyár végén egy házassági válságon mentünk át,aminek a hatását és most is érzem.

23 éve házasságunk szinte megújult,és jobban szeretem,ragaszkodom hozzá,mint valaha is...

Pár napja m.nélküli lett,és szóba került a külföldi munka. én már csak ha minden kötél szakad,engedném el...

Félek,hogy eltávolodunk egymástól,na meg attól is, hogy megcsal...

2011. jan. 8. 14:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ismerösömék ezért mentek szét.Szépen lassan elhidegültek egymástol.Pedig elötte nem volt baj velük,kár értük.A legjobb lenne velemenni,az biztos h változik valamelyest a helyzet és nem jó sokat küldönlenni.
2011. jan. 8. 14:57
 12/17 anonim ***** válasza:

Mi nagyon ragaszkodunk egymáshoz, az első babánkat várjuk. De a férjemnek új munkája lett egy nagy cégnél, ahol külföldre kell mennie betanulás és munka miatt is. Szerencsénkre rugalmas a cég, a baba születésénél itthon lesz.

Nagyon nehezen megy ő, nehezen engedem el én, főleg így a terhesség utolsó harmadában. De muszáj a jövőnk érdekében. Nem kérhetem tőle, hogy mondja le a jól jövedelmező állását, a karrierlehetőségét, a nyelvtanulási/gyakorlási lehetőségét, csak mert annyira szeretem és hiányozni fog. Nálunk azért más a helyzet, soha nem volt válságban a kapcsolatunk, nem félek, hogy megcsal, tudom, hogy hazajön.

Neked kell érezni, tudni, hogy mennyire rendült meg anno a bizalmad és most mennyire bízol meg benne. Tény, a megcsaláshoz nem kell külföldre menni, az itthon, a szoknyád mellett is megy. Sajnos, a mindennapos szűkölködés, az anyagi "rosszlét" is hatalmas feszültségforrás egy kapcsolatban, erre is ugyanúgy rámehettek.

2011. jan. 8. 15:04
 13/17 A kérdező kommentje:

23 éves házasság után történt a válságunk...

Ezeket én is tudom, hogy nem kell azért külföldre menni....

Volt olyan szakasz a házasságunkban,hogy nem bántam volna, ha kimegy,az idő majd eldöntötte volna.

De mostanra változott a helyzet,szeretném magam mellett tudni, még ha keveset keres is...nekem (még) van állásom, és van valamennyi félretett pénzünk is...

Az ismerőseim között több olyan van,akiknek a párja külföldön dolgozik,és nehéz nekik egyedül, minden téren...

Hogy ő mennyire ragaszkodik? nem igazán szereti kimutatni az érzelmeit,de őt is megviselné.Bár az a tudat is, hogy tudja, a felesége dolgozik, ő nem...

Még soha nem volt munka nélkül, remélem ez is megoldódik majd,és nem kell kimenjen k.-re.

A féltékenységről meg annyit, soha nem voltam féltékeny,mégis megtörtént a dolog...tehát az se igaz,hogy az állandó f.-el mi okozhatjuk a félrelépést...

Viszont miután már megtörtént az eset,nem az,hogy nem bízok benne,de bennem van a kisördög...

2011. jan. 8. 15:57
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha nem megy ki külföldre, akkor is félni fogsz, hogy megcsal?
2011. jan. 8. 17:18
 15/17 anonim ***** válasza:

15:04-es vagyok.

Amíg elméleti szinten van a dolog, hogy kimegy külföldre, feleslegesen ingerled magad. Előbb itthon kell próbálkozni. Nekünk is volt ilyen munkanélküli húzós időszakunk, akkor is felmerült, hogy külföld... De szerencsére itthon is vannak azért munkalehetőségek. Ha sokáig nem talál itthon munkát és tarthatatlannak érzitek az anyagi helyzetet, akkor rágjátok át ezt a témát és akkor döntsetek. Addig ne mérgezze a megjavult kapcsolatot ez az "itthagy engem" dolog.

2011. jan. 8. 17:42
 16/17 A kérdező kommentje:

Igazad van,nem rágom magam...

csak kíváncsi lettem volna a véleményekre...

2011. jan. 8. 18:00
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem apum ment ki Németországba, egy 4éves és egy 8 éves gyereket hagyott ott. 5hetente járt haza, anyummal nagyon rossz lett a kapcsolatuk, elváltak, mert apám benőzött, átjárkált a határos országokba szórakozni, holott apum sosem volt ilyen...(mindenki ezt mondta). Én nem engedném ki, vagy vele mennék. Nem tudom sokan miért ragaszkodnak ehhez a rongyos országhoz.
2011. jan. 9. 05:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!