Mit kellene tennem? Átlátjátok a helyzetemet, mi a megoldás a problémámra?
Nagyon összetett a problémám.
A nagyanyámmal és a párommal élek együtt.
Annyira kikészítenek, hogy állandóan csak dühöngök, de tényleg, meg minden máson is.
Vizsgaidőszak van, nem megyek dolgozni sem, hogy tanuljak, de egyszerűen nem tudok, annyira feszült vagyok.
mindig csak aludnék, mert akkor nincs semmi körülöttem.
Minden rajtam fordul meg itthon, takarítás, mosás, csekkek, háztartás vezetése teljesen.
Nagyon szeretem a tisztaságot, ha rend van, akkor tudok csak tanulni is.
ha valaki lemorzsázik, már üvöltök vele. Teljesen el vagyok keseredve.
Be vagyok savanyodva, elégedetlen vagyok mindennel. Nincs rendes munkám, csak lakalmi szerű és magammal sem vagyok kibékülve. Ezen kívül rosszindulatú vagyok, irigy és még sorolhatnám.
Igazából nem tudok örülni semminek, nem tudok ellazulni, nincsenek barátaim.
Csalódott vagyok a szüleimben, a sorsban, a páromban.
Még mindig nem jegyzett el, nem dolgozi, itthon nagyon igyekszik, de...
Szóval van ebből kiút, mi az?
Hogy tudnék önmagamra rátalálni és a megoldásra?
Elmeneküljek külföldre dolgozni? Ott is csak mások cselédje lennék, de legalább fizetnének!
Vagy bolond vagyok, szó szerint és én mindent rosszul fogok fel és egyáltalán...?
Úgy érzem szétrobbanok az elégedetlenségtől és a dühtől!!!
Nézd,a körülményket, meg a környezetedben élőket nem változtathatod meg, tehát próbálkozz saját magad megváltoztatásával. Gondold át, miből tudnál engedni. Például elnéznél nekik bizonyos dolgokat, legalább a vizsgákig. Hagynád, hadd morzsáljanak, legalább meglátják, milyen dolog mocsokban élni. Nekik is kell a tanulság, a tapasztalat. Határozd el, hogy csak saját magaddal foglalkozol. Határozd el, hogy kibírod.
Lelkileg is körül kell nézni magadban. Lehet, hogy túl kemények az elvárásaid magaddal és másokkal?
Ha örökösen dühös vagy, azon úgy változtass, hogy ne légy dühös. Hagyd! Hagyd a dolgokat úgy, ahogy vannak. Szabadulj meg az elvárásoktól. Hagyd a többieket, hogy önmaguk legyenek, és te is legyél önmagad.
Most úgy-e tanulnod kell-. De ha levizsgáztál, foglalkozz kicsit pszichológiával, filozófiáaval, látni fogod, hogy az Élet egészen más! És a dolgok mindig másképp vannak.
Majd itt keresgélhetsz ilyen kezdőknek való cikkeket, kereshetsz pont a te helyzetedhez illőt.
Köszönöm utolsóként válaszoló, nagy igazságról írtál nekem és tényleg nagyon hasznos tanácsaid vannak.
De nem csak neki, hanem minden válaszadónak nagyon megköszönöm, hogy áldozott rám és a problémám megoldására a drága idejéből!
Ismeretlenül is sokat jelent számomra!
Igyekszem megfogadni a tanácsokat és tanulni az észrevételeitekből!!!
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!