Mit tehetnék úgy hogy ne tűnjek erőszakosnak? Van valami praktikátok? Ajánlanátok valami könyvet esetleg?
Erőszakosnak tűnsz. Annyit tehetsz ellene, hogy békénhagyod, mert meg fogja unni. És akkor vagy keserű szájízzel megkéri a kezed (ennek szerintem te sem igazán örülnél, azért akarnak elvenni, mert te azt mondtad), vagy megunja a hisztit és lelép.
Lehet választani.
Nekem egyáltalán nem számít, hogy hölgyismerőseim milyen állapotban leledzenek.
Egyébként láttam olyan embert, aki hallott arról, hogy a házasságok sem tökéletesek.
Jobb az, ha házas vagy, de az egész város tudja, hogy a "férjed" félrekefél?
ne foglalkozz azzal, hogy próbálod meggyőzni, mert csak megharagszik rád.
ha már egyszer kimondta: ha te akarod, felőlem...
akkor mi itt a gond?
emlékeztetsd erre a mondtatára, és kezdd el szervezni az esküvőt.
Nekem is ez volt a problémám sokáig. A párom azt mondta mindig, velem akarja leélni az életét, gyerekeket szeretne, mindent, csak házasodni nem fog. Mert ő ebben nem hisz.
Nagyon sértette volna a büszkeségemet, ha rábeszélem arra, hogy elvegyen. Mindazonáltal tudtam, hogy szeret. És együtt éltünk, és lett két csodaszép gyermekünk, és a 10. évfordulónkra különleges ajándékot kaptam: elvett feleségül. Elmondhatatlanul boldog voltam. Értékelte azt, hogy én anno engedtem neki, most cserébe ő engedett nekem.
Azóta férj és feleség vagyunk, de a lényeg nem változott, úgyhogy nem minden a házasság.
Nézd, egy felnőtt embert nem tudsz megváltoztatni, vagy változik magától, vagy nem. Befolyásolni ebben nem tudod, és nem is érdemes.
A kérdés inkább az, hogy Te mit akarsz, Neked mi a fontos? Az, hogy ezzel a férfivel legyél együtt, vagy az, hogy férjezett családi állapotú legyél? Ha erre a kérdésre tudsz magadnak egyértelmű választ adni, meg is oldódott a probléma. Az, hogy "ezzel a férfivel szeretnék házas lenni" sajnos nem válasz.
Ha elsősorban a párod a fontos, fölösleges beleerőltetni valamibe, ami végül mindkettőtöknek keserű szájízt okoz (legjobb esetben is). Ha viszont Nálad a házasság alapvető és nélkülözhetetlen dolognak számít, akkor azon kell elgondolkoznod, hogy érdemes-e olyannal töltened az idődet, aki ezt nem adja meg Neked. És persze van még egy harmadik lehetőség is: hogy esetleg Neked sem a papír lenne a lényeg, hanem pl. a párod kitartásában vagy hűségében nem bízol, és azért szeretéd annyira a házasságot. Bár erről nem írtál, de ez is benne van a pakliban, és akkor nem az okozatot, hanem az okokat kéne vizsgálni.
Szóval az a lényeg, hogy a másikkal való "praktikázás" helyett sokkal célravezetőbb, ha a saját gondolataid, érzéseid, igényeid terén raksz rendet.
Sok kitartást és sok szerencsét!
N32
A válasz írója 36%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:24
most ugye nem gondoltad komolyan, hogy az élettársak nem kefélnek félre, csak a házastársak???! :O
Az, h valaki házas nem jelenti azt, hogy automatikusan a pokolba kerül, és meg fogja mindenkivel csalni a párját.
Iszonyatosan kezdenek a hozzád hasonló primitív, csőlátású emberek idegesíteni! SEMMI különbség nincs etéren az együttélések és a házasságok között! Olvass már utána, gondolkozz és ne mondj már ilyen b.romságot! Unom már, hogy állandóan az ilyen "divatos" lúzerek miatt kell elismételgetni, hogy akármilyen kapcsolatban él az ember, ha megcsalja a párját, akkor más típusú kapcsolatban is megtenné. Ez nem ettől függ. És a statisztikák szerint az együttélések sokkal labilisabbak a házasságoknál, sokkal több együttélés romlik meg, csak nehezebb őket lekövetni.
Ezért hagyjuk már abba, hogy a házasságot a pokollal, a rabszolgasággal, a lelki nyomorral, a megcsalással, a másik kihasználásával tesszük egyenlővé. Kicseszettül elegem van ebből, a média is hibás, meg a sok ostoba, a médiát szajkózó, azt majmoló "ember".
A KAPCSOLAT (HÁZASSÁG, EGYÜTTÉLÉS, JÁRÁS) KÉT EMBER EGYÉNISÉGÉTŐL FÜGG. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!