Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Visszaadnátok a pénzt?

Visszaadnátok a pénzt?

Figyelt kérdés

Az egyik legjobb barátommal rendeltünk, internetről nagyobb mennyiségben (100E+) kondizáshoz táplálékkiegészítőt. Át lettünk verve, nem kaptuk meg a terméket. Kinyomoztam az eladó címét, mondtam, hogy mennyünk el kicsit megszorongatni a tagot. A barátom azt mondta Ő nem jön. Hagyjuk, mert nem tudjuk ki az, még jobban megszívhatjuk. Én elmentem hozzá egyedül, megvan mindkettőnk pénze. Ez az egyik oldal, a másik, hogy én ajánlottam ezt neki, mondván teljesen megbízható az eladó... Rohadtul bánt, hogy Ő nem jött, de én is hibás vagyok.

Ti mit csinálnátok?

2011. jan. 6. 16:09
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
89%

ez alapvetoen tobb dolgot is feltetelez...

egy a ptk szerinti jogalap nelkuli gazdagodas, miszerint igen, KOTELES vagy visszaadni a penzt a baratodnak.

2 a btk 318 § csalas vetsegenek megallapitasa, miszeirnt:

"Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el."

itt a jogtalan haszonszerzesen, es a tevedesben tartason van a hangsuly,es a buntetesi tetele pedig 2 evig terjedo szabadsagvesztes is lehet akar.

have fun

2011. jan. 6. 16:21
 12/24 A kérdező kommentje:
Oké visszaadom!!! :) Kösz, hogy írtatok!
2011. jan. 6. 16:21
 13/24 anonim ***** válasza:
81%
Na meg ez a másik: te rángattad bele, ő nem volt olyan bátor, hogy esetleg valami verekedésbe, vagy ilyesmibe kerüljön, de ennek ellenére a meinimum, hogy visszaadod a zséjét, és fogd fel úgy, hoyg a hibád miatt azzal vezekeltél, hogy egyedül kellett egy meleg helyzettel szembenézned.
2011. jan. 6. 16:23
 14/24 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem add vissza a pénzét és megnyugszik mindkettőtök. És a jó qrva anyját az ilyen eladónak azért!!!
2011. jan. 6. 16:26
 15/24 anonim ***** válasza:
86%

Nem mindenki olyan belevaló,vagány típus mint te.

Én sem mentem volna veled hasonló helyzetben ,bár biztos bosszantott volna,hogy becsaptak,de én sem vagyok az a fajta aki oda megy valakihez,és "kiveri a szart is belőle" Inkább duzzogok magamban,és tudomásul veszem,hogy becsaptak..

Viszont jól esne ha a barátom visszaadná a pénzemet..Nem a pénz miatt hanem mert evvel is jobban értékelném a barátságát,mert akkor biztos lennék benne ezek után hogy mindig számíthatok rá..Hiszen erről szól a barátság..Ha nem adod vissza akkor neked a Barát fogalma teljesen mást jelent..

2011. jan. 6. 16:38
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
És elmondod, hogy hogy adta vissza az "eladó" a pénzed?
2011. jan. 6. 16:41
 17/24 anonim ***** válasza:
86%

Bocsi, de véleményem szerint te nem barát vagy hanem haver.

A barátomnak alap h visszaadom a pénzét!!! Meg se fordulna a fejembe megtartani!

Plusz még te rángattad bele így ez a legkevesebb h visszaadod a pénzt, és bezsebeled tőle a nagyon nagy fényezést h mekkora macsó vagy h visszaszerezted a lóvét. A szemében hős leszel. Ez legyen elég szerintem!!!

2011. jan. 6. 16:42
 18/24 anonim ***** válasza:
50%
Jó, azért nem kell bántani a Kérdezőt, valamilyen szinten igaza volt a kételyeivel kapcsolatban. Tehát az, hogy valakit "belerángatok" valami, olyan nincs. Max rábeszélem, de az ő döntése, hogy él-e az ajánlattal vagy sem, mivel szabad, felnőtt ember. Onnantól kezdve, hogy élt az ajánlattal, már nem a te sarad. A pénzt add neki vissza, de azért megjegyeznék valami olyasmit, hogy "Azért te is igazán jöhettél volna velem az eladóhoz, mert én sem vagyok sokkal bátrabb, nekem köszönheted, hogy meglett a pénzed".
2011. jan. 6. 17:10
 19/24 anonim ***** válasza:
84%
Add vissza, de mondd el neki, hogy téged bánt, zavar, hogy ő nem segített neked. Szerintem.
2011. jan. 6. 17:31
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
A pénz az övé, még csak nem is valami idegené, hanem a barátodé. És te kezeskedtél azért, hogy az eladó megbízható.. Ő felháborodott azon, hogy a te hibádtól bukott egy rakás pénzt? Gondolom nem, mert még mindig beszélő viszonyban vagytok.. Rossz tanácsot adtál neki, amiből vesztesége származott, és ez tökéletes lehetőség arra, hogy jóvá tedd a dolgot.
2011. jan. 6. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!