Visszaadnátok a pénzt?
Az egyik legjobb barátommal rendeltünk, internetről nagyobb mennyiségben (100E+) kondizáshoz táplálékkiegészítőt. Át lettünk verve, nem kaptuk meg a terméket. Kinyomoztam az eladó címét, mondtam, hogy mennyünk el kicsit megszorongatni a tagot. A barátom azt mondta Ő nem jön. Hagyjuk, mert nem tudjuk ki az, még jobban megszívhatjuk. Én elmentem hozzá egyedül, megvan mindkettőnk pénze. Ez az egyik oldal, a másik, hogy én ajánlottam ezt neki, mondván teljesen megbízható az eladó... Rohadtul bánt, hogy Ő nem jött, de én is hibás vagyok.
Ti mit csinálnátok?
ez alapvetoen tobb dolgot is feltetelez...
egy a ptk szerinti jogalap nelkuli gazdagodas, miszerint igen, KOTELES vagy visszaadni a penzt a baratodnak.
2 a btk 318 § csalas vetsegenek megallapitasa, miszeirnt:
"Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el."
itt a jogtalan haszonszerzesen, es a tevedesben tartason van a hangsuly,es a buntetesi tetele pedig 2 evig terjedo szabadsagvesztes is lehet akar.
have fun
Nem mindenki olyan belevaló,vagány típus mint te.
Én sem mentem volna veled hasonló helyzetben ,bár biztos bosszantott volna,hogy becsaptak,de én sem vagyok az a fajta aki oda megy valakihez,és "kiveri a szart is belőle" Inkább duzzogok magamban,és tudomásul veszem,hogy becsaptak..
Viszont jól esne ha a barátom visszaadná a pénzemet..Nem a pénz miatt hanem mert evvel is jobban értékelném a barátságát,mert akkor biztos lennék benne ezek után hogy mindig számíthatok rá..Hiszen erről szól a barátság..Ha nem adod vissza akkor neked a Barát fogalma teljesen mást jelent..
Bocsi, de véleményem szerint te nem barát vagy hanem haver.
A barátomnak alap h visszaadom a pénzét!!! Meg se fordulna a fejembe megtartani!
Plusz még te rángattad bele így ez a legkevesebb h visszaadod a pénzt, és bezsebeled tőle a nagyon nagy fényezést h mekkora macsó vagy h visszaszerezted a lóvét. A szemében hős leszel. Ez legyen elég szerintem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!