Milyen egy jó házasság, és a jó férj?
És miért mennek férjhez a nők?
Aztán miért válnak el?
A régi öregek mégis hogy bírták ki egymással évtizedeken keresztül?
Ami szerintem nagyon fontos benne: kölcsönös megértés, szeretet, megbecsülés, egymás elfogadása, egymás igényeinek figyelembe vétele, kölcsönös segítség, gondoskodás, együttműködés, barátság, intimitás. Nagyon nem árt, ha a szerelem is megvan, állítólag enélkül is működik, nem tudom, én nem tudtam volna szerelem nélkül férjhez menni.
A jó férj? Akivel a fentieket meg tudjuk valósítani. De ehhez jó feleségnek is kell lennünk. :)
Régen még nagy szégyen volt a válás, most meg sokszor szinte dicsőség. Akkor inkább a problémák megoldásán volt a hangsúly, mert nehéz is lett volna elválni egyrészt a megbélyegzés miatt, másrészt nehéz is volt újra házasodni ilyen helyzetben, egyedül pedig, főleg egy nő, szinte kilátástalan helyzetbe került.
Most más a helyzet. Sokszor a legkisebb problémát is úgy oldják meg a párok, hogy elválnak. Legfeljebb majd jön másik.
Sajnálom az első két válaszadót, hogy még nem tapasztalták meg, hogy létezik jó házasság és jó férj.
Hogy milyen? A 21.58-assal értek eggyet.
Már lassan nyolc éve élünk eggyütt, de még mindig jó férjnek tartom a párom és a házasságunkat jó házasságnak.
A 21.58 válasza tökéletes. De a másodiknak is igaza van,ami a mai párokat illeti.
Akkor jó a házasság,ha a párok szeretik,tiszteleik,becsülik egymást. Elviselik egymás hibáit. A problémákat megbeszélik,együtt megoldják. A komolyabb bajokat közösen elviselik,és megoldják együtt.
A gyerek nem a fontosabb az anya számára,ugyanolyan fontos a férj is. A jó feleségnek az egész család békéje fontos.
Nem a szexre épül a kapcsolat,hanem a szeretetre. A szex csak velejárója a házasságnak,de nem a meghatározója.
A régi öregek úgy tartották,hogy a férj feladta a kenyérkeresés, a feleségé a kereset megőrzése,a családi béke,meleg otthon biztosítása. A férj a motor,a feleség az összetartó erő.
Ebben a mondásban pedig sok igazság van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!