Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elfogadnátok a pénzt a párotok...

Elfogadnátok a pénzt a párotoktól ha felajánlaná?

Figyelt kérdés

Még tanulok, egyetemista vagyok, barátom viszont dolgozik. Nem azt mondom, hogy jól keres, inkább átlagosnak mondanám a keresetét. Nekem sajnos nincsen munkám, még a szüleim tartanak el. Néha vállalok alkalmi munkát, de már egy ideje nem sikerült.

Barátom folyton adni szeretne, hogy legyen pénzem, meg tudjam venni magamnak a ruhákat ha kellene, könyveket vagy épp amit szeretnék. Mindig mondja, hogy szóljak ha esetleg szeretnék valamit, ha tudja megveszi nekem. Azt mondta most már két év után igazán elfogadhatnám ezt és ha adni szeretne egy kis pénzt.

Én ezt megalázónak tartom, nem fogadtam még el tőle, azt ő kereste meg, nem lenne szívem elvenni tőle.

Ti elfogadnátok?

2011. jan. 3. 15:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Egy pár vagytok, ami az övé, a tiéd is.
2011. jan. 3. 16:00
 12/17 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

jó ötlet volt ez s hogy együtt menjünk vásárolni

majd ha megint felveti megkérem hogy kísérjen el és esetleg megvehet valamit nekem

2011. jan. 3. 16:06
 13/17 anonim ***** válasza:
76%
Inkább mondd neki, hogy adja oda ajándék formájában, ha annyira szeretne adni. Mondjuk megvesz neked egy könyvet a sulihoz, amit te nem tudnál, vagy vesz neked egy felsőt, valamit. Ha annyira neked szánja azt a pénzt, akkor szerintem fogadd el. :)
2011. jan. 3. 16:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Én nem fogadnám el és soha nem is fogadtam el ilyen helyzetben.

Volt olyan barátom, aki ezen megsértődött, de volt aki nagyon aranyos volt, megértette. Aztán megkereste azt a barátnőmet, akivel szoktam vásárolni, hogy mi volt, ami nagyon tetszett nekem. És megvette és odaadta ajándékba azt. Sőt volt olyan is, amikor egy adott zenét akart nekem megvenni, de nem tudta, hogy melyik változat tetszene nekem, öt változat volt a boltban és mind az ötöt megvette, hogy tuti ne fogjon mellé :D

2011. jan. 3. 16:16
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Aki azt mondja, hogy nem fogadta el, az még sosem mondta a párjának, egy hosszabb kapcsolatban, hogy nagyon szeretne valamit, mire a párja megvette neki? Én ezt nem hiszem el. Ha bemegyünk a boltba, és nálam nincs pénz (Mert nekem nem nagyon van pénzem, én tanulok.) és megállok a kakaós kalácsok előtt, akkor ő vesz nekem egyet, amit elmajszolgatok a sétálás közben. Ez olyan mintha pénzt fogadnék el, amit ti sose tennétek?

A másik: Van, hogy pénteken nem tudunk együtt aludni, ezért szombat reggel úgy jön, hogy zsömlét vesz, tojást, és valami gyümölcslevet. Itt megcsinálja a tojásrántottás szendvicseket, tölt mellé inni, tűz egy virágot az asztalra, és kész a reggeli. Mivel sokszor eszembe jut, hogy ezeket a reggeliket honnan kapom, mikor majd lesz pénzem fizessem vissza, hogy tessék itt a 3 zsömle ára, meg a 4 tojásé? Elég furcsa lenne.

Kedves Kérdező! Pénzt ne fogadj el. De nyugodtan mond el ha vágysz valamire, ő megfogja neked venni. Ha ezt is kellemetlennek érzed (Mert látom, hogy itt az erkölcsi norma ezt kívánja.) akkor mond, hogy hová mennél el szívesen, közös programokra, ahova Ő majd meghív Téged, így jól érzitek majd magatokat együtt, és közben mind a kettőtök azt kapja amit szeretett volna. Én ezt tanácsolom, de ez is csak egy vélemény.

2011. jan. 3. 19:26
 16/17 anonim ***** válasza:

Elfogadnám, mert tudom szívesen adja. Persze nem mindegy mire.

De nálunk úgy veszi a párom, hogy ami az övé az enyém is. én is hasonlóan:) szóval ez nem gond. Egy család leszünk

2011. jan. 3. 20:01
 17/17 anonim ***** válasza:
Én és a párom a kapcsolatunk elejétől fogva tudjuk hogy egymásnak születtünk, továbbá mindketten tisztában vagyunk azzal hogy kinek mire van szüksége, és hogy a pénz csak egy darab papír/fém/textil/számsor. Ha kell valamelyikünknek valami akkor ha nagyobb dolog, megbeszéljük, ha kisebb megvesszük. Ha a párod azt kéri hogy maszírozd meg a hátát, megmaszírozod? Kb. Ilyen jellegű a kérdés. Felajánlotta hogy segít, szóval nem károsítod őt meg semmi... Egyébiránt pár év múlva lehet hogy fordul a kocka...
2015. máj. 30. 02:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!