Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valaki segítsen mert megőrülök...

Valaki segítsen mert megőrülök már? SOS!

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok, és roppant rosszul vállasztottam iskolát! Itt a 35 gyerekből össz-vissz 4 barátom van. Nem tudok beilleszkedni. Meg nem is vagyok nekik nagyon szimpi (ez kölcsönös). Már megőrülök, ha arra gondolok, hogy holnap iskola. Egyszerűen síró görcs jön rám. Mikor már a teremnél vagyok mindíg kéztetést érzek arra, hogy elhagyjam az iskolát. Szüleimet nagy nehezen sikerült rávennem, hogy váltsak iskolát, de mostanában kezdenek meggyőzni, hogy mégsem kéne. A jegyeim is NAGYON leromlottak. 4!!! tantárgyból bukok és ez már biztos. Éjjel nappal tanulok, de egyszerűen nem vagyok képes az iskolában elmondani szóban ill. írásban. Otthon mindenhogy megy hiba nélkül, szóval hülye nem vagyok.

Néha már azon gondolkozok, hogy jobb lenne nem élni.

Most mit tegyek? Van megoldás?

2011. jan. 2. 21:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
hidd el, de igen, h a suli, v. osztályváltás segít! az 1. évben engem szabályosan üldöztek az 1. osztályomban, 1 barátnőm volt csak. Aztán buktam, és a mostani osztályomban elvagyok. Össszehaverkodtam majdnem mindenkivel ( csak 2-3 emberrel nem, m ők bunkók). Nem barátok, de nagyon jó osztálytársak lettünk, és még ezis százszor jobb, mint 1 olyan helyen, ahol senkihez nem tudsz hozzászólni, m annyira tirpákok. sztem válts, csak javasolni tudom!
2011. jan. 2. 21:35
 12/25 anonim ***** válasza:
Velem is ez volt. Rühelltem a 9.-et. Én Pestre jártam (beutazást is rühelltem) mindig piszkáltak a régi oszt társaim. főleg egy bizonyos gyerek. kilökött felszálláskor a buszról,elvette a padomat és a székemet, stb. aztán szóltam szüleimnek.először magántanuló voltam (1-2 hónapot) majd sulit cseréltünk. most 10.-es vagyok és hát az új suliba sincsen annyi haverom dehát ez van :(
2011. jan. 2. 21:40
 13/25 A kérdező kommentje:
És hogyan tudnám meggyőzni a szüleimet arról, hogy váltsak iskolát? Nagyon szeretnék másikba menni, de mostanába (mióta kiderült, hogy 4 tantárgyból bukok) nem nagyon akarják.
2011. jan. 2. 21:41
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam, aki egyébként nagyon barátságos, jó természetű gyerek, néhány évvel ezelőtt bekerült egy osztályba (ötödikben), ahol nem akarták befogadni. Kb. fél évet küszködött, a végére már olyan tünetei lettek, hogy időnként úgy érezte, nem kap levegőt. A körzeti orvos pszichológushoz küldte, aki elbeszélgetett vele fél órát, és rögtön azt mondta nekem, hogy azonnal vegyem ki ebből a közösségből. Megkérdeztem tőle, hogy nem gondolja-e, hogy pozitivabb lenne, ha maradna, és próbálna változtatni a többiekkel való kapcsolatán, de azt mondta, hogy vannak helyzetek, amikor ez szinte lehetetlen, nincs értelme. Másnap kiírattam a gyereket, és a légzésproblémák azonnal megszűntek, többé nem jöttek elő. Úgyhogy én amondó vagyok, mindenképpen győzd meg a szüleidet, hogy írassanak ki innen. Ahol az embert nem szeretik, ott nem tudja a képességeit kibontakoztatni. És miért kellene itt szenvedned, hiszen nyilván minden esélyed megvan rá, hogy egy másik közösségben sokkal jobban fogod érezni magad. Sok szerencsét!
2011. jan. 2. 21:43
 15/25 anonim ***** válasza:
A szüleid azért nem akarnak átíratni, mert ha 4 tantárgyból buksz, nem vesznek fel jó suliba. Próbálj javítani és amint hármas-négyes lesz az átlagod, akkor menj máshova. Tudom, hogy nem egyszerű, de ha másik sulit szeretnél, ez kell.
2011. jan. 2. 21:52
 16/25 anonim ***** válasza:

Megértem a szüleidet, hogy nem akarják, hogy válts. Ilyen jegyekkel szerinted kapkodni fognak utánad a középiskolák? Neked is el kéne rajta gondolkoznod rajta.

Mért voltál magántanuló? És mért nem vagy az továbbra is?

Egyébként nem értelek. Van NÉGY barátod, miért sírsz? Azt soha nem fogod elérni, hogy 34ből 34en puszibarátok legyetek. Természetes a klikkesedés. A többiek tesznek ellened valamit? Csúfolnak, bántanak, elveszik a cuccaidat, stb?

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy csak ürügy, hogy menekülj a suliból. Vagy ennyire zavar, hogy nem te vagy a legnépszerűbb az osztályban?

Később majd munkahelyet is váltani fogsz, ha a 30-40 kollégából csak 3-4 barátod lesz? Remélem érzed, hogy mekkora marhaság emiatt iskolát váltani...

2011. jan. 2. 22:22
 17/25 anonim ***** válasza:
Na igen, és lehet pont attól romlott az átlagod, mert utálod ezt a sulit, ahol nem fogadnak be az osztálytársaid, és magányos és depis vagy miatta.
2011. jan. 2. 22:25
 18/25 anonim ***** válasza:

Nekem általános iskola alsó tagozatában 1 barátom sem volt. Csúfoltak, kiközösítettek, elgáncsoltak, sőt próbáltak megverni, de az nem sikerült nekik. Ugyanis elég jól tudtam védekezni.

Nekem is sírógörcseim voltak, de érdekes módon én voltam az egyik legjobb tanuló. Szóbeli feleléskor a tanárt néztem, nem az osztálytársaimat. (Állandóan pofákat vágtak, ha feleltem...) Az írásbelinél meg nem volt gond, akkor mindenki le volt kötve...

Szóval nem értem, mi a bajod, ha 4 barátod is van! Amellett nekem nem tudod beadni, hogy emiatt rosszak a jegyeid. Inkább amiatt, mert eddig nagyívben letojtad a tanulást, és most kaptál észbe!

2011. jan. 2. 22:29
 19/25 anonim ***** válasza:
Ha eddig jó tanuló voltál, hivatkozz arra, hogy a romlás az iskola légkör miatt van. Ők is látni fogják hogy nem vagy hülye és igyekszel. Teljesen megértelek csajszi
2011. jan. 2. 22:32
 20/25 anonim ***** válasza:
Nem nagyon értem, hogy ha 4 barátod is van, akkor mi bajod a beilleszkedéssel. Nekem egyetlen közeli barátom se volt az osztályomban (osztályomon kívül sok barátom volt), mégse éreztem magam kirekesztve, velem is beszélgettek, befogadtak az osztályba, csak épp senkit nem tartottam úgy igazán a barátomnak, a legjobb barátaim, akikkel a szabadidőmet töltöttem, más osztályokba jártak. Ha neked 4 barátod is van, mégis úgy érzed, nem tudtál beilleszkedni, akkor gondokozz el, hogy barátok-e azok egyáltalán!
2011. jan. 2. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!