Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg anyunak,...

Hogy mondjam meg anyunak, hogy büdös a szája?

Figyelt kérdés

46 éves anyu és nagyon büdös a szája.Én nem tudom mi ütött belé,de este nem mos fogat.Reggel felkel,letusol,fogat mos,de este kimarad a fogmosása...annyira kellemetlen,ráadásul nagyon sok emberrel találkozik nap,mint nap a munkájából kifolyólag,szóval nem akarom,hogy égjen.Hogy mondjam meg neki,hogy este is mosson fogat? Teljesen le vagyok döbbenve,én napi 3szor legalább mosok fogat..

Ma próbáltam célozni,hogy xynak milyen büdös a szája,de nem vette a lapot..megbántani nem akarom..

Van valami tippetek?

Előre is köszönöm!

2010. dec. 31. 01:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg ha aggodalmasan megkérdeznéd, hogy nem fognak-e tönkremenni a fogai, ha este nem mos fogat? Hogy nem akarsz beleavatkozni a dolgaiba, de pont az a legártalmasabb, mert alvás közben aktivizálódnak a fognyűvő-manók! (Jobb szót nem tudok, ezt gyerekeknek szokták így mondani, mikor meg kell még tanulni, hogy este fogmosás:) Szóval ezen talán még nem sértődne be, de hátha belegondol.. A büdösszáj-téma már necces. Erre sajnos nincs ötletem:( Még ha veszel neki rágót ajándékba, az is gáz.
2010. dec. 31. 01:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindig az esti fogmosás hiánya okozza a büdös szájat.

Ha gyomor problémája vagy esetleg gyomorbetegsége van az is okoz elég kellemetlen szájszagot.Ha cukros akkor is lehet büdös szájszaga.Vagy ha van pár rossz foga.

Tény és való,hogy kellemetlen lenne megmondani,de ha jó viszonyban vagytok akkor nyugodtan megmondhatod neki egy kicsit finoman.PL: ne azt mond,hogy "Anya! Büdös a szád mint a pöcegödör" Hanem mond úgy hogy:" Anya! Nem akarlak megbántani,de nem fáj a gyomrod mostanában? Jól vagy? Mert kellemetlen szájszagod van,és nem szokott lenni,de lehet,hogy baj van"

Valami ilyesmit mondj.--

2010. dec. 31. 02:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
igaza van az előző válaszolónak, h betegségtől is lehet, pl. cukorbetegségnél úgy tudom, h aceton szagú a lehellet, de lehet refluxtól is büdös, vagy lehet rossz az egyik foga és azért.
2010. dec. 31. 02:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon nincs mit szépíteni ezen. Mondd meg, hogy ha nem mos fogat hosszú távon tönkremennek a fogai és aztán sokat költhet a fogorvosnál. Mellesleg a lehelete sem túl friss. Nem kell bunkó hangnemben mondani, de ha csak célozgatsz, nem lesz hatásos.

Amúgy simán lehet, hogy van már szuvas foga és azért büdös a szája, akkor is ha fogat mos.

2010. dec. 31. 02:04
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van a második írónak.Nem feltétlenül attól büdös a szája mert este nem mos fogat.A bátyám csak akkor mossa meg a fogát ha jön a barátnője.De soha nem büdös a szája.

Szerintem is valami más az oka..

Jó barátságban vagy anyuddal? Ha igen,akkor nyugodtan megmondhatod neki.Én úgy vagyok vele,hogy inkább mondják meg ha büdös a szám,mint hogy mindenki fintorogjon,és a hátam mögött kibeszéljenek,hogy olyan büdös szám van mint Lucky Luke-nak..(Benny Hill)

17/L

2010. dec. 31. 02:06
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A gyomor és bélproblémáknál is a szájszagon érezni meg először. Keress ilyen jellegű cikkeket a neten, és nézesd meg vele, aztán vedd rá, hogy elmenjen egy kivizsgálásra az orvoshoz. És vegyél neki ajándékba tiktakkot.
2010. dec. 31. 02:07
 7/11 anonim ***** válasza:
40%

Attól még mert nem biztos hogy a fogmosás hiánya okozza a rossz lehelletet, még fogat kéne mosni este. Minden étkezés után fogat kéne mosni. Valahol ez napi 3ra csökkent.(reggel délben és este) Az emberek többsége mára már a nagy sietségben csak reggel és este mos fogat. de ez a napi 2x fogmosás se nem megerőltető és nem hanyagolható el. Nem biztos hogy meg kéne mondani neki hogy büdös a szája. Először csak mond meg neki hogy az esténkénti fogmosás nem elhanyagolható, és ha ezek után sem veszi a lapot, maximum akkor közöld vele a tényeket.

15/l

remélem segítettem

2010. dec. 31. 02:44
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

". Minden étkezés után fogat kéne mosni. "

Ez bizonyítottan káros, mert az evés közben savaktól felpuhult fogzománcot sikálod le szép lassan.

Fogkő is okoz büdös leheletet, a macskáknál is gyakori betegség.

2010. dec. 31. 07:50
 9/11 anonim ***** válasza:

Mond azt például, hogy a neten olvastál egy sztorit, hogy mennyire is fontos a fogápolás, mert ez meg az történhet a fogakkal.

Most apukámnak is be van gyulladva a fogínye, mert nem ápolta rendesen a fogait. Bezzeg aztán most használ mindent a fogára, fogselyem, 800ft-os fogkrém,szájvíz...csak most meg késő.Mozognak a fogai, és a doki megmondta, hogy előbb utóbb ki fog esni.Naponta kb 1x mosott fogat.

2010. dec. 31. 08:46
 10/11 anonim ***** válasza:

ma 02:44

Nem tanácsos rögtön étkezés után fogat mosni. Az ételben található savak felpuhítják a fogzománcot, ha rögtön nekiállunk sikálni, sérülhet a zománc. Étkezés után inkább egy órával érdemes fogat mosni, amikor visszakeményedik a zománc.

2010. dec. 31. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!