Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tegyük magunkat immunissá...

Hogy tegyük magunkat immunissá mások sértéseivel szemben?

Figyelt kérdés
2010. dec. 30. 10:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat :)

És utolsó,köszönöm,hogy ezt így elmesélted nekem.

Egy ideje már levegőnek nézem őket,csak az érdekelt,hogy érdemes lenne-e visszaszólni,vagy megomndani a "tutit".

2010. dec. 30. 22:33
 12/15 anonim ***** válasza:
Örülök, ha segíthettem:) Mondom, én inkább a visszaszólás párján állok, a a tapasztalataimat veszem figyelembe. De nagyon sokféle helyzet van, szóval ha te esetleg úgy érzed, hogy a levegőnek nézés kezd beválni mind stratégiai szempontból, mind a te lelki egyensúlyod számára, akkor én simán elhiszem, hogy ez is hatásos lehet. Egyénfüggő is, hogy kinek milyen módszer fekszik. Meg ugye nekem semmilyen módszer nem feküdt anno, szóval emiatt sincs határozott véleményem:)
2010. dec. 30. 22:38
 13/15 A kérdező kommentje:
Ilyenkor az jut eszeme,hogy mért vannak ilyen gané emberek,(mert mást már tényleg nem lehet rájuk mondani).Engem már 3 éve szivatnak,és csak mostanában jöttem rá,hogy (minden elfogultságot félretéve) sokkal többet érek náluk,csak vannak emberek,akiknek tönkre teszik az életét az ilyen emberek.Ezt nem tudom megérteni,hogy mért élvezik ezt.
2010. dec. 30. 22:43
 14/15 A kérdező kommentje:
Na,ezt az utolsó két mondatot sikerült nehezen értelmezhetőbé tenni,de remélem azért sikerült megérteni.
2010. dec. 30. 22:45
 15/15 anonim ***** válasza:

Értettem azért:)

Van egy elmélet, amit pszichológusok is alátámasztanak. De már biztos hallottad. Szóval hogy azokból lesznek az egészséges önértékelésű, lendületes, sikeres felnőttek, akik gyerek- és tinikorukban el voltak nyomva, az elnyomókból pedig, akik akkor menők voltak, elb@szott életű lusta, tohonya lúzerek válnak. Ez nem egy frusztrált pattanásos könyvmoly bosszúálló, dühödt kijelentése – a pszichológusok oly módon támasztják ezt alá, hogy akik tizenéves korukban úgy érik, hogy a topon vannak, annyira meg vannak győződve saját okosságukról, szépségükről, legyőzhetetlenségükről, hogy kivész belőlük a természetes igény a személyiségfekjlődésre. Ezért aztán leragadnak ott, és úgy maradnak felnőtt korukra is. De akiket bántások érnek, épp ellenkezőleg – megerősödnek tőle, és ez felgyorsítja a fejlődést, aminek révén szuper felnőtt lesz belőlük.

Persze mindez elég nagy általánosítás, de tényleg van ilyen tendencia. Szüleim nyugattak ezzel gimis koromban, akik az osztálytalálkozójukon tapasztalták ezt, de később hallottam a pszichológiai megközelítéséről is.

2010. dec. 30. 23:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!