Írnátok nőies, komoly lányneveket?

Szerintem nem jó, ha túl komoly a név - kivéve persze, ha egy felnőtt akarja a sajátját megváltoztatni - olyan nevet kell választani, ami jól hangzik a vezetéknévvel együtt kimondva, nem esik egybe más szószerkezetekkel, szóösszetételekkel (pl. "közismert" a Végh Béla), jól áll egy gyereknek is meg egy idős embernek is.
Számomra pl. a Csaba inkább fiatalos, és nekem hülyén hangzik bácsizva. Van egy ismerősöm, ők Tavaszkának nevezték el a lányukat. Még gyereknek el is megy, de Tavaszka néni, vagy Tavi néni? :P
Nálunk lánynévként az Anna és a Zsófia jött számításba, de ennél sem mindegy a sorrend. Ha a Zsófiát teszem előre, a két a hang egymás mellett már tönkreteszi a két nevet.

Én két nevet választanék legszívesebben a gyermekemnek. Az egyik legyen hivatalos, komoly név, a másik viszont valami kedves, bájos név. Mert ha pl. művészpályát választana, akkor lehet, hogy a másodikat használná szívesebben.
Persze manapság bárki bármikor megváltoztathatja a nevét és szíve szerint dönthet róla.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!