Hogyan reagálnátok le ezt a helyzetet?
Anyósomék a gyerekeinknek nem vettek karácsonyi ajándékot,csak a sógoromék gyerekének.Hogyan éreztessem vele,hogy ez bunkó húzás volt tőlük.Ezt úgy kell érteni,hogy mindenkinek volt a fa alatt valami,csak a mi családunknak nem.A gyerekek meg keresték a csomagjaikat.
Hátha...,de semmit nem találtak.
Milyen nagyszülők az ilyenek?
Még ha volt is köztetek nézeteltérés, arról nem a gyerekek tehetnek!
Szerintem, ha mentek át hozzájuk akkor üljetek le velük megbeszélni ezt az egészet, tudassátok velük, hogy ez egy gerinctelen húzás volt. Vagy kapjon mindenki egy kis ajándékot, vagy ne kapjon senki. De ha mégis kivételezni akar, akkor ne egy időpontra hívjon meg titeket...
11.52-es!
Úristen!Ez nagyon durva.Nem értem,hogy kivételezhet egy nagymama,apa,vagy bárki ennyire a szerettei között?
Én annyit mondtam a páromnak,hogy erre akkor lennék képes,ha nem szeretném az unokáimat.Szóval én ,mi nem találunk normális választ erre a lépésére.
Azt tudom,előttem leszerepelt,de azt az örömöt nem adom meg neki,hogy ma nem megyünk át!
Csak majd apóssal beszélgetünk,őt meg kihagyjuk az egészből.Bár a hülye sógoromék is tuti ott lesznek.Előre forog a gyomrom...
Nálunk is ez ment én meg másik unokatesóm le voltunk sz.rva, bezzeg a mama fiának (anyu öccsének) a gyerekei áhhhh... Én mondjuk kaptam ajándékot de úgy, hogy a pincében egy kis apróságot(1 tábla csoki vagy ilyesmi) és megtiltotta a mama, hogy felvigyem csak megmutatta, hogy ezt fogom majd kapni de ne vigyem oda a másik unokatesóimhoz mert szegények nehogy irigyek legyenek.. majd felkapott 2 nagy szatyor játékot kérdeztem én h az mi? erre ő mi lenne? Az unokatesóidnak az ajándéka.. azzal otthagyott és nézett mint borjú az újkapura 5 évesen.. de ez csak egy eset.. számtalan ilyen kivételezés volt.. pl nyilvános helyen megfopofozz azért mert unokatesóm (ő is fiú) már órák óta ütögetett meg rugdosott és rá mertem szólni h hagyja abba.. vagy akár említhetném azt is h elvitt minket fürdőbe és egész nap nem kaptam kaját (10 éves voltam) mert minden a másik kapott és amikor ő nem bírt valamit már megenni mert degeszre tömte magát és odaadta a maradék fél falatát körbe volt rajongva, hogy milyen helyes kisfiú.. gondol rám.. Amikor ott kellett aludnom sírva aludtam el, másnap alig vártam, hogy hívjon anyu, hogy mikor jön értem, és ha azt mondta még maradnom kell pár napot (nem volt más aki vigyázzon rám) én egész nap sírtam...
Persze ezzel azt is elérte, hogy meggyűlöltem a saját unokatestvéreim.. persze most már felnőtt fejjel máshogy gondolom, és már szeretem őket, tartom is velük a kapcsolatot.. de akkor gyermekkoromba végigverekedtem velük az egész napot, amit együtt töltöttünk.. a szülei szemébe vágtam, hogy gyűlölöm őket... most már bánom azokat a mondatokat..
Kérlek, könyörgöm... a saját gyermekeid érdekében.. ne tedd ezt velük, ne vidd őket a nagyszülőkhöz... engem azóta is a sírás kerülget ha arra gondolok, hogy most pl ott kéne aludnom a nagyszüleimnél.. pedig már 20 éves vagyok.. nekem nagyon rossz emlékeim fűznek oda és azóta se mertem fél napnál több időt ott eltölteni.. egyszerűen meggyűlöltem a helyet.. a nagyszüleim és nagy traumát okoztak nekem ezzel.. kérlek.. ne tedd ezt a saját gyermekeiddel... ha teheted ne vidd őket oda, ne hozd még egyszer ilyen szituációba őket
12.00 válaszoló!
Értem,amit leírsz.Csak tudod,ott van az egyetlen papájuk is.Elég nagy törés volt a lányoknak,amikor az én apukám meghalt,szóval valahol rosszat is tennék,ha nem vinnénk őket.Ott nem alszanak,bevásárláskor is jönnek velünk,tehát hosszú időre nincsenek,nem vagyunk ott.
Köszönöm,hogy leírtad a történeted!És sajnálom,hogy tapasztaltad ezek a dolgokat te is.
12:00-ás válaszoló vagyok
Ja igaz megértem így, hogy ott a papájuk. Hát nem tudom, de egy fejmosás tuti ráférne a nagymamára. Elmondani neki, hogy így nemcsak az unokáit veszíti el, de a fiát is, mert ez amit művelt.. így a saját fia szemébe nagyot süllyedt..
Meg így gúnyosan megjegyezhetitek, hogy köszönjük az ajándékokat.. vagy esetleg így a gyerekekhez odaszólni, hogy ugye milyen sok ajándékot adott nektek a mama? alig tudtuk hazacipelni...
Ha meg nem kap észbe és folytatja ezt, akkor javaslom, hogy ne náluk találkozzatok, a papát hívjátok át hozzátok és csak ő találkozzon az unokáival a mamát meg fosszátok meg tőlük.
Mi 3-an vagyunk testvérek. Édestestvérek (köztük én meg a bátyám) és egy féltestvér (az öcsénk). Na mármonst öcsém, apukám új családjából jött így nagymamámék sose kerítettek rá figyelmet, sose hallgatták meg stb. Engem mindig nagyon szerettek számukra én vagyok az 'aki majd vinni is fogja valamire' és van a bátyám őt pedig inkább 'sajnálva szeretik' (elég körülményes gyerek).
Én a helyedben azt csinálnám, hogy apósnak visztek egy kis apróságot (egy üveg 'olcsóbb' bor)anyósnak pedig semmit. Bejöttök az apósnak nagyban köszöntök puszi ölelés, anyósnak meg csak úgy suttyomban 'jajj csókolom' és lehajolsz levenni a cipőd, hogy ne kelljen puszit adnod ilyesmi. Aztán mikor beszélgetésre kerül a sor, nem veszitek be a témába, nem figyeltek mit mond, amikor felhoz valamit elterelitek a dolgot, illetve amikor megkínál valamivel mondod hogy nem kérsz vagy megkóstolod és benyögöd, hogy egy picit édesre sikeredett. Aztán elkezdesz dicsekedni a fiaddal/lányoddal, hogy jajj múltkor annyira megdícsért e tanárnő, hogy első lett a szavaló versenyen stb. (blöffölhetsz is )
Sok szerencsét :) !
Mi lenne ha legközelebb elvinnétek magatokkal az apóst, anyós meg had maradjon egyedül othon. Akkor papával tudnak játszani a gyerekek anyós meg sülhet a levében.
De a névnap, szülinap is ellehet neki felejteni. Vagy csak mellőzétek, csak papival besézlgetni s mint egpista ez nagyon fogja szúrni a csőrét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!