Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan döntsek? Nagy (lelki)...

Hogyan döntsek? Nagy (lelki) gondban vagyok.

Figyelt kérdés

Arról kéne döntenem, hogy kihez költözzek.

A helyzet az, hogy 14 éves vagyok és a középiskolán gondolkodunk. Viszont ez nem ilyen egyszerű.

A lényeg az lenne, hogy apukámhoz költözzek vagy maradjak anyukámnál. A bátyám apámnál lakik egy jó másfél/két éve. De a bátyám egy kegyetlenül rossz lelkű és önző gyerek. Egy borzalmasan rossz lényű fiú, aki csak magára gondol. ( Ez nem a kamaszkornak betudható dolog, világéletében ilyen volt.) Apámék már mindennel próbálkoztak, heti 2-3 órás 'lelki-fröccsöket' tartanak, ahol próbálnak segíteni rajta, hogy hogyan kéne egy picivel emberségesebben viselkednie. Ezt megelégelték és úgy döntöttek, jobb ha visszaköltözik az anyjához. Viszont akkor az öcsém egyedül maradna és a 20 éves mostohabátyám is elköltözne.

- Apámék elég jómódúak, ráadásul Budepest Osztrák gimnáziumába járnék. Apukámék egy hihetetlen jó család, jók a körülmények, egy figyelmes, jóhangulatú család. /bár sokat dolgoznak/

-Anyám egy kevésbé 'jó ember'. Jó embernek, jó ember, csak tehetetlen. Úgy tehetetlen, hogy szószerint magatehetetlen. Nem akar munkát találni magának, nincs egy rendes kommunikációs viszony, mint egy rendes családban. (Beszélünk, meg megbeszéljük a problémákat, csak nem 'tökéletes') Egyedülálló és egyedül nevel minket. Egy elég 'büszke' és túl beképzelt a semmire. Beszélni nem hajlandó apámmal, merthogy 'ki ő nekem, hogy megmondja mit csináljak.' Viszont szeretjük egymást és nem nagyon szeretném egyedül hagyni. (Anyám és bátyám egymásnak lettek teremtve, de anyám mindig is hozzám ragaszkodott jobban) Anyám 80.000es fizetéséből, nemhiszem hogy mindkettőnket 'megfelelő körülmények közt' letudna tartani.

NA MOST nekem a jövőre nézve sokkal jobban megérné, az hogy apámnál lakjak, viszont az adott lakóhelyemen már beilleszkedtem, oda köt minden.

Szerintetek melyiket válaszzam? Nem akarom egyik 'családomat'sem megbántani. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

2010. dec. 28. 21:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Add be a pesti gimibe is a jelentkezésed és ha felvesznek akkor mész apukádhoz, ha pedig nem akkor meg eldöntöd mi legyen.
2010. dec. 28. 22:13
 12/23 anonim ***** válasza:
ezek alapján én is apát választanám, ha jól kijössz az ő 'új' családjával is, milyen messze laknak egymástól a szüleid? Gondolom azért tudnád látogatni anyudat is, és nem jelentene végső elhagyást, és ezt anyukádnak is meg kell értenie
2010. dec. 28. 22:16
 13/23 A kérdező kommentje:
A pesti gimibe mindenféleképpen felvesznek. Apukám már bement oda és lebeszélte a dolgot. ( nem protekció, ktűnő tanuló vagyok középfokú német nyelvvizsgával.)
2010. dec. 28. 22:17
 14/23 A kérdező kommentje:
Buda - Kecskemét
2010. dec. 28. 22:26
 15/23 anonim ***** válasza:
Van,hogy önzőnek kell lenni. Ha anyád eddig az volt,nem keres magának munkát ésatöbbi amit leirtál,miért ne gondolhatnál most az egyszer TE csak saját magadra?A tanulás nagyon fontos,az egész jövőd ettől függ. Anyád meg durcázik egy kicsit,utána megbékél vele ,hogy elköltözöl,így megy ez.
2010. dec. 28. 22:27
 16/23 anonim válasza:
73%
Bocsánat hogy nem a kérdésre válaszolok de olyan jó látni végre egy értelmes 14 évest :D
2010. dec. 28. 22:36
 17/23 anonim válasza:
Apukádat válaszd! És ha már nagy karriert futottál be a szakmádban, hidd el, anyukád is büszke lesz rád, de ha nem tud téged majd suliba járatni a kevés pénz miatt, akkor pedig bánni fogja,hogy nem küldött el apukádékhoz. Úgyhogy mindenféleképpen menj apudékhoz.
2010. dec. 28. 22:51
 18/23 anonim ***** válasza:
van egy olyan dolog, h két rossz közül a kevésbé rosszat kell választani.leírtak alapján a kevésbé rossz az lenne ha apádhoz költöznél.
2010. dec. 28. 23:18
 19/23 anonim ***** válasza:

"Anyám 80.000es fizetéséből"

Anyud nem munkanélküli csak nem keres anyit ami neked megfelelne.

2010. dec. 29. 00:28
 20/23 anonim ***** válasza:

Valóban édesapádat kéne választanod. Nem látod az izgalmat ebben? Újra kezdheted az életedet, új helyeket, embereket ismerhetsz meg és ha nagyon hiányzik a régi élet, akkor is tudod tartani a kapcsolatot Kecskeméttel :) annyira azért nincs messze. Szóval én is így gondolom, hogy ez eddigi életed legnagyobb lehetősége :)

18/F

2010. dec. 29. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!