Hogyan döntsek? Nehezen egyezünk meg a gyermekünk keresztszülőjét illetően a párommal (ld. Lent)
kisebb gyermekem 1 éves már és nagyon szeretném, ha végre megkeresztelnénk! csakhogy a keresztszülőség körül családi nézeteltérés van...
nagyobb gyermekem keresztszülei az én testvéremék, így adott lenne, hogy a kisebbik gyereké meg a párom testvérei - csakhogy én ezt nem szeretném! mivel a keresztszülőséggel azt is vállalják, hogyha a szülőket baj éri, akkor ők nevelik fel őket - csakhogy a kérdéses pár már inkább 50 felé közelít, másrészt meg nem is igazán érdeklődnek a gyerekek iránt (értsd ezalatt, hogy személyesen 1 éve alatt kétszer látták a kicsit), vagyis ilyen hozzáállás mellett nem nyugodt szívvel bíznám rájuk az esetleges felnevelést se... nővéremék viszont mindkét gyereket egyformán imádják, és nagyon szívesen vállalnák mégegyszer ezt a szerepet a másik gyereknél is! arról nem beszélve, hogy a gyerekeknek is az lenne a legjobb, ha ne adj Isten bármi történik, együtt nőnének fel! (ne értsetek félre, nem meghalni készülök, de bármi történhet és így nyugodtabb is lennék)
szóval párom mindezek ellenére a nővérééket szeretné, én viszont az én nővéreméket! és a két nézet egy éve nem közelít egymáshoz... lehet, hogy nem is "vállalná" a kérdéses pár amúgy a szerepet, dehát én ezt hogy kérdezzem meg úgy, hogy tényleg nemleges választ kapjak rá? amúgy tényleg bunkóség részemről, hogy nem támogatom az ilyen keresztszülőséget?
Nem kell a keresztszülőnek felnevelni a gyereket......lehet rendelkezni külön ügyvédnél hogy halálotok esetén ki nevelje......magyarul ez ne legyen érv vagy ellenérv.
Az már inkább hogy lesz.rják a gyereket. Én sem őket választanám ha egy év alatt kétszer voltak rá kíváncsiak.
Nálunk is örök vita volt, hogy ki legyen a keresztszülő. A férjem olyan keresztapát akart akit nem is ismerek, ráadásul a keresztanya jelölt sem ismerte. Szerintem is legalább egy házaspár legyen már és én is azt kérném meg aki mindent vállal amit a keresztszülőség magával vonz.
Mi eljutottunk odáig, hogy nem kereszteljük meg a gyereket, mert mindig csak vita van belőle.
Én sem akarnám, de hogy a férjed se érezze magát megbánta fel kell ajánlani a párnak a keresztszülőséget és jó alaposan elmagyarázni, hogy miben számítanátok rájuk. Ettől sokan megijednek. De persze ha még is igent mondanának akkor hivatalosan kijelenthetitek, hogy a másik pár ( a másik gyerkőc keresztszülei) nevelje baj esetén.
Ha történne valami, akkor már rég nem a keresztszülőséget nézik. Nálunk pl. a keresztszülők nem is rokonok, nyilván előbb bízzák a nővéremékre a gyerekeimet, mint a barátaimra.
Másrészt szerintem igazán lehetnél kompromisszumkész, egyszer már a te testvéredék lettek a keresztszülők, de te most mégegyszer őket akarod? Én megértem a párodat. Szerintem úgy igazságos, hogy egyik gyereknek a te oldaladról, másiknak az ő oldaláról választotok keresztszülőt.
Szomorú, ha ennyit nem értesz meg.
Ilyen nincs,hogy akkor keresztszülő neveli. Max. akkor ha nincs más élő hozzátartozótok, vagy ők nem képesek nevelni. Szóval ha ti meghaltok és mondjuk élnek a szüleitek,akkor ők lesznek a gyámjaik, ha nem,akkor a testvérek.
Ha anno megígérted a párodnak,hogy a következő gyereknek az ő testvére lesz, akkor nem fair most visszakozni. Ugyanannyira joga van ebbe beleszólni.
Egyébként mi pont ezért oldjuk meg úgy,hogy a bátyám lesz a keresztapa, a sógornőm a keresztanya. Függetlenül attól,hogy van házastársuk. Én ezzel mindig úgy voltam,hogy a házastárs az sosem 100%, a tesóm igen. Barátnőm testvéréjék pl. elváltak, elég csúnyán, a sógornője a gyerekek keresztanyja, de alig látja őket, mert tényleg nem volt szép a válás és nem nagyon keresi a volt férje családjának a társaságát!
köszi a véleményeket!
tény, hogy ez csak egy vallási irányelv, de nálunk kopogás nélkül is működne a dolog - én ezért sem támogatom a baráti keresztszülőséget (de ez már tényleg egyéni nézőpont)!
viszont ahogy egyikőtök írta is, nem szeretném, hogy neki egy olyan "fiktív" pár legyen névlegesen a keresztszülője, aki mégcsak nem is kiváncsi rá! akkor miért "erőltessem" rá a párom családjára? csak azért mert így lenne meg az 1:1 arány? hát lehet, hogy tényleg önző vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!