A lányom cigizik. A férjem és én igazán nem örülünk neki. Sőt. Mit tegyünk, hogy leszokjon róla? A barátja is cigizik.
20:31. Igazad van, de ha 30 éves lenne, se támogatnám abban, hogy tönkretegye magát, s családját értelmetlen hülyeséggel. Ugyanis a gyerekét is meg fogja betegíteni.
Ha én cigiztem volna, s ő betegen születik engem okolt volna. A férjemnek és a testvérének is sok baja volt az egészségével, mert szegény anyósom szívta a férjének a füstjét.Passzív dohányos volt az egész család.
20:31-es vagyok. Ha terhes lesz nem cigizik. Ha a párja normális akkor az ő közelében nem gyújt rá!Annyi minden más egészségtelen. Nem jó pesten a belvárosban élni , nem jó a szmog! Nem lehetne ezt meg azt enni. Van aki fél az ilyenektől, mint te. És van aki úgy gondolkozik mint én ,hogy nem érdekel. Az élet azért van ,hogy élvezzem. Nem drogoztam soha, csak ünnepnapokon iszok minimálisat. Viszont sok zsíros ,olajos ételt eszem és sok édességet.
Hidd el vannak nagyobb problémák annál ,hogy valaki cigizik.Fiatal még, lehet 1-2 év múlva saját döntése alapján le fog szokni róla. Ha ennyire erőszakoskodsz vele akkor csak el fogod taszítani magadtól.
Azért szerintem érthető a szülő aggodalma - én is aggódok a párom miatt, egy szülő meg gondolom a saját gyereke miatt még jobban...
Én saját részről azt tapasztaltam, hogy a cigizést is lehet úgy csinálni, mint alkalmi "élvezetet", mint pl. a csokievést. (Nekem ez a "csak buliban, alkohol mellé, havi 1-2-szer dohányzok" 7 éve működik.) Megeszek egy csokit, nem jelenti azt, hogy azon túl minden nap kelleni fog reggel, délben, este - ez csak pszichés dolog, amin túl lehet lépni.
Hány éves?
Kisebb koromban nekem a szüleim azt mondták, hogy nem tiltják meg, hogy cigizzek, mert az az én egészségemre hat, és hogy ők pénzt erre úgyse adnának. Most 19 vagyok és nem is kell pénz adjanak erre, viszont amire adnak abból se cigit veszek. Nekem valahogy bejött amit mondtak. Egyébként is "fulladozok" a cigifüsttől.
Azért azt szerintem gondold végig, hogy a gyereked nem azért dohányzik, hogy Téged bosszantson (egyáltalán, nem szoktak az emberek a szülőkre gondolni ennek kapcsán, ő úgy fogja fel, azt csinál, amit akar).
Szerencsétlen egybeesés, hogy Benned ilyen rossz emlékeket hagyott a dohányzás, de ha emiatt még jobban neheztelsz a lányodra, lehet, dacot vált ki belőle.
Nem tudom, neki van-e külön keresete, dolgozik-e főiskola mellett. Ha igen, sajnos nehezebb a dolog, mert azt mondaná, hogy a saját pénzét arra költi, amire akarja. Talán megcsinálhatod, hogy nem látod el bőven pénzzel, mert a dohányzásban a pénz nagy úr. (Napi egy doboz cigi - 600 ft/nap) habár, akkor lehet, azt fogja csinálni, mint a párom, aki emiatt zacskós dohányt vesz, és magának sodor cigit, ami még büdösebb és károsabb (főleg ha nem rak bele füstszűrőt), mint a rendes cigi....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!