Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A lányom cigizik. A férjem és...

A lányom cigizik. A férjem és én igazán nem örülünk neki. Sőt. Mit tegyünk, hogy leszokjon róla? A barátja is cigizik.

Figyelt kérdés
A férjem kamasz korában cigizett. Én sohasem.Nem látott soha minket bagózni.Én még a szagától is fejfájást kapok. Már korábban észrevettük rajta, de mindig letagadta. Most már nem is tagadja. Főiskolára jár, kollegista, ellenőrizni nem tudjuk. Közép iskolában szokhatott rá.
2010. dec. 28. 19:20
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

20:31. Igazad van, de ha 30 éves lenne, se támogatnám abban, hogy tönkretegye magát, s családját értelmetlen hülyeséggel. Ugyanis a gyerekét is meg fogja betegíteni.

Ha én cigiztem volna, s ő betegen születik engem okolt volna. A férjemnek és a testvérének is sok baja volt az egészségével, mert szegény anyósom szívta a férjének a füstjét.Passzív dohányos volt az egész család.

2010. dec. 28. 20:47
 12/19 anonim ***** válasza:
haggyátok, minél jobban tiltjátok nnál jobbannem fogja érdekelni mit mondtok
2010. dec. 28. 20:51
 13/19 anonim ***** válasza:

20:31-es vagyok. Ha terhes lesz nem cigizik. Ha a párja normális akkor az ő közelében nem gyújt rá!Annyi minden más egészségtelen. Nem jó pesten a belvárosban élni , nem jó a szmog! Nem lehetne ezt meg azt enni. Van aki fél az ilyenektől, mint te. És van aki úgy gondolkozik mint én ,hogy nem érdekel. Az élet azért van ,hogy élvezzem. Nem drogoztam soha, csak ünnepnapokon iszok minimálisat. Viszont sok zsíros ,olajos ételt eszem és sok édességet.

Hidd el vannak nagyobb problémák annál ,hogy valaki cigizik.Fiatal még, lehet 1-2 év múlva saját döntése alapján le fog szokni róla. Ha ennyire erőszakoskodsz vele akkor csak el fogod taszítani magadtól.

2010. dec. 28. 20:55
 14/19 anonim ***** válasza:

Azért szerintem érthető a szülő aggodalma - én is aggódok a párom miatt, egy szülő meg gondolom a saját gyereke miatt még jobban...

Én saját részről azt tapasztaltam, hogy a cigizést is lehet úgy csinálni, mint alkalmi "élvezetet", mint pl. a csokievést. (Nekem ez a "csak buliban, alkohol mellé, havi 1-2-szer dohányzok" 7 éve működik.) Megeszek egy csokit, nem jelenti azt, hogy azon túl minden nap kelleni fog reggel, délben, este - ez csak pszichés dolog, amin túl lehet lépni.

2010. dec. 28. 21:10
 15/19 anonim válasza:
Nem szabad foglalkozni vele! Az én szüleim is sokat foglakoztak vele és lehet, hogy azért nem is szoktam le a mai napig! Nem tudom, hogy a lányod milyen, de én kb 15 éves koromtól nem tudtam elviselni, ha valamit megakartak nekem szabni! Foglalkozz azzal, hogy a lányod szerencsére főiskolára jár, tehát van esélye, hogy vigye valamire az életbe! Én 27 vagyok, feleségem van, gyerekem van, 3 éve a saját kft-ben dolgozom és az anyám mégis úgy kezel, mintha még mindig 15 lennék! NAGYON NEM TESZ JÓT A KAPCSOLATNAK, HA EGY FELNŐTTNEK AKARSZ BELESZÓLNI AZ ÉLETÉBE! Ez az Ő döntése! Fogadd el! Ja....még mindig dohányzom....sajnos
2010. dec. 28. 22:24
 16/19 anonim válasza:

Hány éves?

Kisebb koromban nekem a szüleim azt mondták, hogy nem tiltják meg, hogy cigizzek, mert az az én egészségemre hat, és hogy ők pénzt erre úgyse adnának. Most 19 vagyok és nem is kell pénz adjanak erre, viszont amire adnak abból se cigit veszek. Nekem valahogy bejött amit mondtak. Egyébként is "fulladozok" a cigifüsttől.

2010. dec. 28. 23:48
 17/19 A kérdező kommentje:
19 éves. Mi sem adunk rá pénzt. Nem tiltottuk, mert nem is gondoltuk, hogy cigizhet. Eleinte hittünk is Neki. Csak egyre gyanusabbak lettek az "esetek".Most már nem is tagadja.Sohasem adnék pénzt ilyen dolgokra. Előszőr azért fizessek, hogy megbetegítse magát, azután azért, hogy meggyógyítsák??!! Nem tehetek róla, nagyon-nagyon nem szeretem a dohányzást.Mint írtam fáj a fejem a szagtól.S szenvedtem eleget a dohányosoktól.Mikor terhes voltam, vagy babakocsit toltam, s volt ismerősöm, meg sem kérdezte, hogy zavar-e, a főnököm is a kocsiban gyújtott rá mellettem. Kisgyerekként a rokonok a házunkban cigiztek, mert a szüleim nem merték azt mondani, hogy ne tegyék, s nekem ömlött a vér az orromból, s égett a szemem. Én már kisgyerekként megutáltam. S erre, most a gyerekem...
2010. dec. 29. 12:09
 18/19 anonim ***** válasza:

Azért azt szerintem gondold végig, hogy a gyereked nem azért dohányzik, hogy Téged bosszantson (egyáltalán, nem szoktak az emberek a szülőkre gondolni ennek kapcsán, ő úgy fogja fel, azt csinál, amit akar).

Szerencsétlen egybeesés, hogy Benned ilyen rossz emlékeket hagyott a dohányzás, de ha emiatt még jobban neheztelsz a lányodra, lehet, dacot vált ki belőle.

Nem tudom, neki van-e külön keresete, dolgozik-e főiskola mellett. Ha igen, sajnos nehezebb a dolog, mert azt mondaná, hogy a saját pénzét arra költi, amire akarja. Talán megcsinálhatod, hogy nem látod el bőven pénzzel, mert a dohányzásban a pénz nagy úr. (Napi egy doboz cigi - 600 ft/nap) habár, akkor lehet, azt fogja csinálni, mint a párom, aki emiatt zacskós dohányt vesz, és magának sodor cigit, ami még büdösebb és károsabb (főleg ha nem rak bele füstszűrőt), mint a rendes cigi....

2010. dec. 29. 13:11
 19/19 anonim ***** válasza:
Felnőtt ember,tudja mit akar!:) Azt tényleg megmondhatod neki hogy ne előtted,vagy a közeledben,de azt nem hogy cigizzen vagy ne!
2011. jan. 1. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!