Hány éves koromtól dönthetem el hogy melyik szülőmmel akarok élni?
Apám tutu elvállalna.
A mostohaapám mérgesítette el a helyzetet.Asszem már v 4 éve van így.Teljesen kikészít.Én már nem bírom.Anyámat szeretem de most is itt sír h mi mindig csak veszekszünk és ő nembírja.Inkább elmegyek.Anyát szeretem.
Nem házasok, meg nem balhéztok, akkor nem kell menni sehova nem? Vagy ha kiskorú az adott személy akkor mindenképp kell menni gyámhatóságra vagy valahova ha el akar költözni?
Ha apádnak sincs kifogása, anyád is megengedi akkor szabad az út! Mostohafaterod meg bele se szólhat.
Részlet a Gyermekvédelmi Törvényből:
"A gyermekelhelyezési perben a szülőkön kívül a bíróság meghallgatja a gyermeket is, amennyiben indokoltnak tartja, illetve, ha a gyermek azt maga is kéri. A meghallgatás közvetlenül történik vagy szakértő útján. A bíróság a döntésénél a 14. életévét betöltött gyermek véleményét figyelembe veszi, illetve az elhelyezéshez az ő egyetértése is szükséges, kivéve, ha a választott elhelyezés a gyermek fejlődését veszélyezteti."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!