Hogyan telik nálatok a dec.24. reggeltől estig? Kinek mi a feladata? Hogyan varázsoltok karácsonyi hangulatot? Mikor mit esztek?
reggel felkelünk,anya süt-főz.apám meg még megy vásárolni,mindig az utolsó pillanatra hagyja a dolgokat:)én segítek anyának a főzésben,majd 1-2 óra körül megterítünk,megebédelünk szűk családi körben,aztán a szüleim pihennek egy kicsit,mi meg el vagyunk a bátyámmal.Majd du.4-5 körül feldíszítjük a fát,megajándékozzuk egymást,és punnyadás estig.Este általában kártyázni szoktunk,meg beszélgetünk.Aztán még nézem a tv-t,vagy nézek mi jó kis karácsonyi filmet,majd lefekszek 11 körül.
Igazából manapság már nem olyan jó a karácsony mint évekkel ezelőtt vagy akár 1-2 éve is.Valami nagyon megváltozott,már nem tudok úgy örülni neki.Most is semmi karácsonyi hangulatom nincs,olyan mintha egy sima hétvégére készülnénk:(
Reggel 8-9 körül kelés van akkor gyorsan reggelizunk apa behozza a karácsonyfát talp meg minden össze söpörjük a nagyja levelet ami lehullott mert hogy elötte lévő napon takaritás van diszek már elöl vannak de elötte felkampozzuk a szaloncukrokat az ugy 1 órán át megy utána felrakjuk a fára a cukrokat uána meg a csoki figurákat és végül a díszeket ez megy ugy délután 4 ig addig anya meg apa főzika szokásos karácsonyi menüt ami halászlé káposzta húsleves rántott hus krumplipürével és savanyúság 5-kor felmegyünk anya addig összesöpri a maradt koszt megterit a kaját nem viszi oda csak az étkészletet berakják az ajándékokat a fa alá amiket a jézuska hoz a töbi amit egymásnak adunk azok elöl maradnak lemegyünk 7-8 körül addig fent egy szobába összegyülünk mi gyerekek(3-an vagyunk fiú 16,lány én 14, fiú 12 + van egy nővérem ő a saját szobájában készül 21)Nos akkor fennt találgatjuk hogy tudhatnánk meg hogy mit csinálnak probálunk leszökni meg minden meg összeszedjük az ajándékokat amiket mi adunk 8-kor lemegyünk a fánál sötét van mi a nappaliban átadjuk az ajándékokat egymásnak gyertyafényben és karácsonyi fényben és karácsonyi hangulatban gyerta fénynél átadjuk kibontjuk mindenki örül puszi puszi aztán átmegyünk a fához mindenki megkeresi hogy mit irt a jézuskának irt levelében és leülünk és nagyon boldogakt vagyunk mert midnig megkapjuk amit kértünk 10-ig ülünk és próbáljuk az ajándékokat aztán 11-kor leülük az asztalhoz és megesszük a karácsonyi menüt éjfélig eszünk utána leülünk és mesélgetünk még és elpakoljuk a dogokat a fához szépen mert másnap jönne hozzánk a nagycsalád csak most kivételesen 26-dikán jönnek igy szétszorva hagyjuk a dolgokat aztán lefekszünk aludni persz senki sem alszik mert amit kaptunk azt probálgatjuk meg midnen.
Nagyon boldog Karácsonyt mindenkinek!!
úgy eklünk ahogy sikerül.
behozzuk a fát, anyu feltakarít mégegyszer :D előszedi a dízseket, addig én főzök. Együtt feldíszítjük a fát, a kaja fől, én igyekszem nem elflejteni és odaégetni. ha kész vagyunk egy kis pihi, itthoni ajándékozás. utána estére átmegyünk nagymamámékhoz, ott nagyközös családi vacsi+ ajándékozás.
Reggel mindenki felkel, amikor felkel, utána lemegy reggelizni.
Apa meg a két tesóm elmegy megvásárolni sütikhez alapanyagokat, a fát stb. Közben én anyának segítek pakolni, főzni. Mire hazajönnek dél körül jár az idő, ebédelünk. Utána egy óra pihenés és apa faragja a fát. Amikor az kész, bevisszük a szobába és díszítjük. Közben karácsonyi zene megy, sülnek a sütik. :)
Olyan este 7-8 fele van az ajándékosztás. Mindenki boldog. :)
Ez persze nem mindig így történik, de tavaly így volt.
Én vagyok a 14 éves lány:D
Örülök hogy tetszett nálunk szerencsére ilyen boldogan telik a karácsony:D
Megint Boldog Karácsonyt kivánok mindenkinek:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!