Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan telik nálatok a dec.24....

Hogyan telik nálatok a dec.24. reggeltől estig? Kinek mi a feladata? Hogyan varázsoltok karácsonyi hangulatot? Mikor mit esztek?

Figyelt kérdés
2010. dec. 23. 09:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

reggel felkelünk,anya süt-főz.apám meg még megy vásárolni,mindig az utolsó pillanatra hagyja a dolgokat:)én segítek anyának a főzésben,majd 1-2 óra körül megterítünk,megebédelünk szűk családi körben,aztán a szüleim pihennek egy kicsit,mi meg el vagyunk a bátyámmal.Majd du.4-5 körül feldíszítjük a fát,megajándékozzuk egymást,és punnyadás estig.Este általában kártyázni szoktunk,meg beszélgetünk.Aztán még nézem a tv-t,vagy nézek mi jó kis karácsonyi filmet,majd lefekszek 11 körül.

Igazából manapság már nem olyan jó a karácsony mint évekkel ezelőtt vagy akár 1-2 éve is.Valami nagyon megváltozott,már nem tudok úgy örülni neki.Most is semmi karácsonyi hangulatom nincs,olyan mintha egy sima hétvégére készülnénk:(

2010. dec. 23. 10:16
 12/21 anonim ***** válasza:
Mire én felkelek,addigra a többiek már a konyhában sütnek-főznek.Délelőtt feltűzöm a szaloncukrokat és áttörölgetem a díszeket,addig a fater anyázik egy sort,míg a fát beleteszi a talpába.Délután,három körül behozzuk a fát,aztán együtt feldíszítjük(anyukám,párja,nagymamám,nagyapám,nagynéném,nagybátyám,unoktatesóm(5),két öcsém(1 és 3)és én.Egyszóval mindenki:)Aztán kajázunk,majd a végén jön az ajándékozás.Közben karácsonyi zenét hallgatunk(hallgatnánk)mivel a három pulya zajong zene helyett is:)
2010. dec. 23. 10:16
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Reggel 8-9 körül kelés van akkor gyorsan reggelizunk apa behozza a karácsonyfát talp meg minden össze söpörjük a nagyja levelet ami lehullott mert hogy elötte lévő napon takaritás van diszek már elöl vannak de elötte felkampozzuk a szaloncukrokat az ugy 1 órán át megy utána felrakjuk a fára a cukrokat uána meg a csoki figurákat és végül a díszeket ez megy ugy délután 4 ig addig anya meg apa főzika szokásos karácsonyi menüt ami halászlé káposzta húsleves rántott hus krumplipürével és savanyúság 5-kor felmegyünk anya addig összesöpri a maradt koszt megterit a kaját nem viszi oda csak az étkészletet berakják az ajándékokat a fa alá amiket a jézuska hoz a töbi amit egymásnak adunk azok elöl maradnak lemegyünk 7-8 körül addig fent egy szobába összegyülünk mi gyerekek(3-an vagyunk fiú 16,lány én 14, fiú 12 + van egy nővérem ő a saját szobájában készül 21)Nos akkor fennt találgatjuk hogy tudhatnánk meg hogy mit csinálnak probálunk leszökni meg minden meg összeszedjük az ajándékokat amiket mi adunk 8-kor lemegyünk a fánál sötét van mi a nappaliban átadjuk az ajándékokat egymásnak gyertyafényben és karácsonyi fényben és karácsonyi hangulatban gyerta fénynél átadjuk kibontjuk mindenki örül puszi puszi aztán átmegyünk a fához mindenki megkeresi hogy mit irt a jézuskának irt levelében és leülünk és nagyon boldogakt vagyunk mert midnig megkapjuk amit kértünk 10-ig ülünk és próbáljuk az ajándékokat aztán 11-kor leülük az asztalhoz és megesszük a karácsonyi menüt éjfélig eszünk utána leülünk és mesélgetünk még és elpakoljuk a dogokat a fához szépen mert másnap jönne hozzánk a nagycsalád csak most kivételesen 26-dikán jönnek igy szétszorva hagyjuk a dolgokat aztán lefekszünk aludni persz senki sem alszik mert amit kaptunk azt probálgatjuk meg midnen.

Nagyon boldog Karácsonyt mindenkinek!!

2010. dec. 23. 10:21
 14/21 anonim ***** válasza:
Anyum reggel nyolckor dolgozni megy, apum is. Délután három-négy körül hazaérnek, én addig tésztát süttök, takarítok, karácsonyfacukorkát kötözök és előszedem a díszeket, becsomagolom mindenki ajándékát. Délután apum behozza a fát, elmennek a húgommal filmezni, addig anyummal feldíszítsük a fenyőt. Ezután megjön nálunk az "angyal" - a húgom még csak 5 éves - majd karácsonyi vacsora, és mindenki beül a tévé elé, és azt nézzük, beszélgetünk. Ennyi.
2010. dec. 23. 10:26
 15/21 szamóca. ***** válasza:

úgy eklünk ahogy sikerül.

behozzuk a fát, anyu feltakarít mégegyszer :D előszedi a dízseket, addig én főzök. Együtt feldíszítjük a fát, a kaja fől, én igyekszem nem elflejteni és odaégetni. ha kész vagyunk egy kis pihi, itthoni ajándékozás. utána estére átmegyünk nagymamámékhoz, ott nagyközös családi vacsi+ ajándékozás.

2010. dec. 23. 10:28
 16/21 anonim ***** válasza:
Reggel kávét főzök páromnak, elpakolom a megszáradt ruhákat, befejezem a ma lekezdett tortát, bepanírozom a halat, lereszelem a gesztenyepürét, takarítok, párom talán lehozza a díszeket a padlásról ha feltud kelni a számítógép mellől. Ebédre zacskós levest csinálok rizskoch-kal. Utána elhozzuk anyóst, talán addigra a felnőtt lányaim is felébrednek és lejönnek segíteni a fadíszítésben. Felveszem videóra, ezért mindenki buzgón segít innentől. :) Utána ajándékozás. Vacsora halászlé lesz kockából és két szelet pontyból, rántott hal, rántott sajt franciasalátával és majonézes krumplival, és kókuszos csokitorta. Este lehet, hogy marad idő filmet is nézni, de tuti hogy én hulla leszek.
2010. dec. 23. 10:29
 17/21 anonim ***** válasza:
Nekem rettenetesen tetszett a 10.21-es 14 éves lány írása!
2010. dec. 23. 10:32
 18/21 anonim ***** válasza:

Reggel mindenki felkel, amikor felkel, utána lemegy reggelizni.

Apa meg a két tesóm elmegy megvásárolni sütikhez alapanyagokat, a fát stb. Közben én anyának segítek pakolni, főzni. Mire hazajönnek dél körül jár az idő, ebédelünk. Utána egy óra pihenés és apa faragja a fát. Amikor az kész, bevisszük a szobába és díszítjük. Közben karácsonyi zene megy, sülnek a sütik. :)

Olyan este 7-8 fele van az ajándékosztás. Mindenki boldog. :)

Ez persze nem mindig így történik, de tavaly így volt.

2010. dec. 23. 10:34
 19/21 anonim ***** válasza:

Én vagyok a 14 éves lány:D

Örülök hogy tetszett nálunk szerencsére ilyen boldogan telik a karácsony:D

Megint Boldog Karácsonyt kivánok mindenkinek:D

2010. dec. 23. 11:07
 20/21 anonim ***** válasza:
Reggel kelés,gyereknek reggeli,férjem hazaér éjszakás műszakból,megy is aludni,én nekiállok bejglit sütni,meg töltött káposztát főzni,gyereket lepasszolom anyóspajtásnak,úgyis csak beleszólna mit csinálok,ne kotnyeleskedjen fölöttem.Férjem ha felkel feldíszíti a fát,kapkodva készülődünk,mert 5re nagycsaládi vacsira vagyunk hivatalosak.
2010. dec. 23. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!