Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi nők miért is megyünk...

Mi nők miért is megyünk férjhez? Boldogok vagytok feleségként?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy a pasik azért nősülnek, mert nem tudnak egyedül élni, és kell aki gondoskodik róluk. Nekem ez a tapasztalatom. Persze én is férjnél vagyok és van 2 gyerekem 13 és 9 évesek. A férjem azt mondta vállaljunk még egy babát.

Na ekkor leültem és végig gondoltam hogy is volt eddig.

Nekem nem volt fontos férjhez menni, nem is voltam igazán sose szerelmes senkibe., de a férjem megfogott, máig nem tudom mivel. Ez az érzés csak úgy jött.

Észre sem vettem és teltek az évek család lettünk, néha kiakadtam, hogy nem is 2 hanem 3 gyerekem van, mert a férjem a gyerekek születése után nem vette ki a részét a házimunkából, gondolva, úgyis megy ez nekem. És itt nem segítségre gondolok, hiszen egy lakásban élünk, mindenki használ mindent, akkor ugye az nem segítség, ha a pasi is kiveszi a részét.

Amíg egyedül voltam, utaztam, néha 2x 1évben, akkor is volt háztartás, de csak magamra. Még azt is megkockáztatom, hogy boldogabb voltam mint most. És ezért nem kell leordítani a fejem.

Nem vagyok benne biztos hogy akarom a 3. babát. Sőt pár éve még az is megfordult a fejemben, hogy ha a gyerekek felnőnek elválok, mert nem leszek senkinek a házi cselédje, újra utazok, mert a nagy pénzkeresésbe erre már se időnk se pénzünk nem maradt.

Más is így van ezzel?

Vagy elégedettek vagytok a mostani életetekkel?

2010. dec. 22. 21:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
én nem bántam meg. totál szerelmes vagyok a férjembe. mondjuk mos magára külön, ágyat huz, föz,porszivozik és az ágyban is jó.Ez fura hogy a férjed nem segit neked én se szülnék neki igy 3. babát a helyedben.
2010. dec. 22. 21:51
 12/24 anonim ***** válasza:
utazgatni viszont szórakozni mi sem járunk de jó vele otthon is. csak ez az egy hiányzik
2010. dec. 22. 21:52
 13/24 A kérdező kommentje:

Hát nem szeretnék úgy élni, mint a nagyanyáink.

Szerintem Te sem szeretnél, nem hiszem hogy ettől boldog lenne az ember, hogy semmi kikapcsolódás, csak a munka. Nem is voltak boldogok, csak régen "muszáj" volt férjhez menni, gyereket szülni.

Én egyébként dolgozom, van úgy hogy néha napi 12-14órát.

2010. dec. 22. 21:55
 14/24 anonim ***** válasza:
Én pl. szerelemből. Alig vártam, hogy felvegyem a párom nevét, minden téren hozzá akartam tartozni, ahogy csak lehet. Akár papíron is. Ha gyerekünk lesz, azt szeretném, ha az apja nevét viselné. Persze rengeteg jogi előnye is van. De ha valami történik velünk és a kórházba kerülünk is, a házastársat értesítik, a barát, barátnő nem hozzátartozó. Együttműködni is mindenképpen könnyebb jogilag, anyagilag.
2010. dec. 23. 00:28
 15/24 anonim ***** válasza:
Ja és nagyon boldog vagyok! :)
2010. dec. 23. 00:28
 16/24 anonim ***** válasza:
Azt is hozzátenném, a férjem is azért vett el, mert ő is fülig szerelmes belém. :)
2010. dec. 23. 00:29
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nem vagyok férjnél, de a Párommal a mi életünk is mókuskerék. 10 éve élünk együtt, végül is ez is olyan mint egy házasság. Most várjuk az első babánkat, így én most itthon vagyok, de a falat kaparom az egyedülléttől. Takarítok, főzök, mosok és ebből az életem. Alig tudok találkozni valakivel. Várom, hogy meg legyen a baba és akkor talán jobb lesz. Sokat van távol az apja.

Míg dolgoztam sokkal boldogabb voltam.

2010. dec. 23. 01:11
 18/24 anonim ***** válasza:
A pasik nem azért nősülnek, mert nem tudnak egyedül élni, hanem jó esetben szerelemből. Maradhatnának az anyjukkal is, oszt néha hazavinnének egy csajt, így nyilván kényelmesebb lenne. De ők is, mint mi, nők, társat, és szerelmet keresnek, nem háztartási alkalmazottat. Azt tapasztaltam, hogy mindenki párkapcsolata olyan, amilyennek alakítja. Mivel ti már évek óta együtt vagytok, és mindig engedsz, nyilván ezt szokta meg. Ha kedved van kirándulni egyet az erdőben, miért nem mész el? Még az is lehet, hogy a férjed egy idő után elkísérne. Vagy utazz el egyedül valahová egy hétvégére, addig ő vigyázhat a gyerkőcökre, nem olyan picik már. Én elégedett, és boldog vagyok. Sajnállak, hogy nem tudod, mi az a szerelem, a társ, az igazi párkapcsolat.
2010. dec. 23. 03:12
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

és gondolod, kérdező, hogyha egyedül lennél, akkor tudnál utazni? mikor volt ez? hány éve? akkor hogy álltál anyagilag? most vajon hogy állnál? az utazás a munkádhoz tartozott? vajon még mindig abban az állásban lennél?

Szerintem teljesen feleslegesek a "mi lett volna ha" kérdések. Sosem tudod meg. Már sosem leszel abban a helyzetben.

Aki a válást javasolja:

szerinted, ha egyedül maradna a gyerekekkel, akkor miért lenne jobb? akkor is mindent ő csinálna, max nem lenne párja! Anyagilag kész csőd lenne, a gyerekek apa nélkül nőnének fel. Itt nem arról van szó, hogy az apa kibirhatatlan, és bántalmazza őket, vagy csalja a nejét... ki az aki manapság utazásokat tud megengedni magának?! Legtöbben még egy normális karácsonyfát sem tudnak megvenni. Én már listát irok a boltba menetelkor, és szigorúan mindenből a legolcsóbbat veszem, és előre számolok, hogy mi az a minimum, amit mindenképpen meg kell venni... régen csak bementem a boltba, és mivel nagyjából tudtam mit szeretnék főzni-sütni, bevásárolgattam. Ha ott látva a kinálatot eszembe jutott, hogy "na de még ilyet is csinálok", akkor simán ahhoz is megvettem mindent. Ma már nem... ma itthon elgondolom, hogy mi az a nem drága de még sem hétköznapi kaja, amit megfőzök 24-ére, mi az az 1-max 2 féle olcsó süti, amit szeret a párom.. és csak ezekhez vásárolok.

Utazni! én is szeretnék utazni! én is unom, hogy mosogatnom és takarítanom kell (munka mellett)! de meg sem fordul a fejemben, hogy miért mentem férjhez... mert szerettem, mert szeretem. Érte megcsinálom. Ha vele lehetek, akkor nem kell az utazás. Arról le tudok mondani... őróla nem.

2010. dec. 23. 07:21
 20/24 anonim ***** válasza:

,,Sajnállak, hogy nem tudod, mi az a szerelem, a társ, az igazi párkapcsolat."

Szerintem emiatt felesleges sajnálni valakit. Valakinek vagy összejön vagy nincsen szerencséje és nem talál olyat, akibe szerelmes is, és boldognak érzi magát vele. Igenis vannak kibírhatatlan emberek. És tehetsz akármit, soha nem lesz jobb velük az együttélés. Úgyhogy szerintem ne sajnáld, akinek ez nem jött össze, mert szerintem ez egyáltalán nem érdem, hogy valaki talált egy megfelelő embert, a másik meg nem.

2010. dec. 23. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!