Hogyan kéne kezelnem a helyzetet?
Barátnőmön vettem észre egy számomra zavaró problémát ami nem kicsit bánt is!
Akármilyen barátja volt-van neki,nem tudok vele találkozni,mert az ő elmondása szerint nem meri megkérdezni,hogy el-e engedi a barátja velem.
(ha éppen látom,akkor a barátja hozza át,nagyritkán)
Nem merem már a vélaményemet sem elmondani,hogy nem kedves a pasid hozzád,kihasznál...stb.
Ilyenkor mit tennétek a helyemben?
(Én úgy érzem kindent megpróbáltam)
Nem fiatalok,hogy ne tudnánk megoldani a helyzetet,de ez egyoldalú,sajnos.
Ő:21 Én:22.
Elmondásod alapján ez a barátnőd problémája, Ő nem meri megkérdezni. Miért is kell megkérdezni? Mit is kell megkérdezni? Ha nekem van egy barátom, akivel beszélni akarok, akkor azt nem kell megkérdeznem a páromtól. Ha meg kell szervezni, ki megy a gyerekért oviba-suliba, azt meg kell szervezni, de engedélyt nem kérek olyanra, ami az én magánügyem. Mert az az enyém. Nem vagyunk összenőve, hanem pár vagyunk. Érted-érzed a különbséget?
Tehát ez a barátnőd valószínűleg túlzottan társfüggő magatartású, nem elég erős, nem önálló egyéniség. Ezen segíteni nem a te dolgod, ha nagyon jóban vagy vele, annyit tehetsz, hogy biztatod, elmentek olyan helyekre, ahol erősödhet az önbizalma stb.
Erre semmiképpen nem jó az, ha azt mondod neki, a pasija kihasználja. Akkor sem, ha valóban így van. Ezzel inkább csak tovább rombolod az önbecsülését. Sajnálom, ez van.
Azt hiszem kinőtünk már abból,hogy én az önbizalmát kéne,hogy növeljem,belefáradtam már hogy én-én-én állandóan én lépjek.
Az előző barátja is nagyon csúnyán átverte,én utána is mellette maradtam,bennem megbízhatna.
Nem tudnám már,hogy mivel segíthetnék,lelkileg,anyagilak mindenhogy segítettem neki eddig,de belefáradtam,hogy ezt kapom vissza a nagy semmit.
Akkor most segíts neki azzal, hogy nem segítesz neki tovább. Így majd a maga lábára kell állnia, mert muszáj lesz. Fájdalmas lesz, ám ha túléli, akkor jobb ember lesz belőle utána, mint előtte volt.
"Vannak olyan emberek, akiknek az a legnagyobb segítség, ha bedobják őket a mélyvízbe, mert különben mindig belekapaszkodnak valakibe és soha nem tanulnak meg úszni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!