Sajnos még mindig nem érzek késztetést gyermek-vállalásra, változhat ez?
Kreatív, otthon végezhető munkám van; szerető, kedves párom, környezetileg is minden adott,
de egyszerűen nem érzem, hogy eljött számomra a baba-vállalás ideje.
Nem tudok elolvadni egy kisbaba láttán, és túl szórakozottnak is tartom magamat ehhez a feladathoz.
Környezetmben már lassan mindenkinek van babája,
minap 22 éves barátnőm osztott le-neki két gyereke van-kb.
kifejtette, hogy így semmi értelme nincs az életemnek.
Pedig sok mindent csinálok, illusztrációkkal, festményekkel foglalkozom, ez a munkám, alkotó tevékenység, nem érzem zérónak magamat gyermek nélkül.
Változhat a hozzáállásom?
Tapasztalok is érdekelnek...
28/N
Válaszokat előre is köszönöm!
ugyan már. ne másokra hallgass, ha úgy érzed majd hogy kell baba akkor úgyis tudni fogod és akár egyik hétről a másikra történhet ez. nekem most 30 éves koromban jött el hogy szeretnék babát, előtte meg sem fordult a fejemben.
a másik dolog meg, az hogy valaki azt mondja hogy gyerek nélkül nincs értelme az életednek az is rettentő nagy butaság a szűk látókörűekre jellemző ez a hozzááálás. változhat még a hozzáállásod nem kell aggódni.
Én 39éves férfi vagyok, és nem érzem hiányát a gyereknek. Ez van.
Ha nem érzed a hiányát, akkor ne erőltesd, várj.
Szia. Én 33 évesen kezdtem érezni ezt a bizonyos késztetést, amiről írsz. Előtte eszembe sem jutott, illetve néha fel-felrémlett ez a gyerek dolog, de nem akartam erőltetni semmit. Pedig akkor már 12 éve boldog stabil kapcsolatban és anyagi biztonságban éltünk a férjemmel.
Mi kiutazgattuk magunkat, ugyanis imádunk utazni. Nagy a baráti kör, úgyhogy mindig társasággal jár(t)unk, és nagyon színes, mozgalmas életet éltünk.
Aztán 34 évesen már nagyon akartam, végül 35 lettem, mire megszületett a lányunk.:) Mostmár 3 éves, és vele együtt is megyünk, ide-oda, én nem érzem azt, hogy 35 évesen későn szültem volna. Igaz, testvért már nem akarunk, de ha előlről kezdeném, akkor mindent ugyanígy csinálnék. :)
változhat. ne aggódj, nincs veled semmi baj!! ha jól érzed magad, nem érzed idejét a gyermekvállalásnak, akkor ne vállalj csak azért, mert már mindenkinek van!! csak a TE véleményed a fontos, mert ez a TE életed, a TE döntésed! A baj az, hogy sajnos vannak olyan anyák, akik lenézik a hasonló korú (vagy idősebb) gyermektelen nőket!! Pedig valakinek gyerek nélkül is lehet teljes, boldog élete!!!
Mondom ezt úgy, hogy nekem is van egy 1 éves lányom. Nem szabad bezárkózni a gyerek mögé! Megmondom őszintén, nem is nagyon kedvelem az anyuka-társaságot, némelyik csak a pelenkákról, meg "az enyém ezt tudja- a tiéd mit tud?"-ról tud társalogni.
Nyugi! Ha jön az érzés, lesz gyereked, ha nem jön, nem lesz! És?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!