Egy anyának tényleg 24 órás tevékenysége a gyerekkel való foglalkozás vagy csak -feleslegesen- ő alakítja így magának?
Figyelt kérdés
Pl. arra gondolok, hogy akárhányszor sír a gyerek, felveszi. Ugye megtehetné azt is, hogy hagyja a gyereket, nem veszi mindig ölbe ilyen esetben. De ez csak egy példa a sok közül.
Ti mit gondoltok erről?
2010. dec. 21. 12:33
11/15 anonim válasza:
Én csak tapasztalatot tudok neked írni. Nagyon messze lakom a családomtól, segítségem abszolút nincs, párom estig dolgozik. Reggel mikor felkelek, már fent is van a 2 éves lányom, így még egy teát sincs időm meginni, mert egyből az ő reggelijével kell foglalkozni. Utána felöltöztetni, ebéd főzés, bevásárlás, séta és egyebek. Nem mondanám, hogy 24 órás "munka", de az biztos, hogy sokkal kevesebb az időd magadra. Nyugodtan ücsörögni nem igazán tudsz, mert arra figyelsz mikor borítja magára a szekrényt, mikor csavargatja a gáz gombját és hasonlók. Este 7-kor teszem le őt aludni, így van 3 szabad órám. Ennyi marad magamra egy nap, ezalatt fürdöm, vacsorát csinálok, takarítok. Nem panaszkodásképpen írtam ezt le, csakhogy lásd hogy telik el egy nap nálunk kisgyerekkel. Jövőre majd könnyebb lesz mikor oviba megy, én meg dolgozni.
12/15 anonim válasza:
Amíg kicsi a baba, vagy totyogós korszakát éli, addig segítség nélkül tényleg nagyon sok figyelmet igényel. Persze, mikor alszik, vagy szépen eljátszik magában, akkor igenis szakítani kell időt magunkra, mert különben megzakkan az ember. Én azt vettem észre, hogy egy sokkal ébered állapotot él meg ilyenkor az ember. Ha napközben lepihenek, mikor a kisfiam alszik, és a párom nincs itthon, akkor nem alszok soha olyan mélyen, és pihentetően, mint mikor tudom, hogy a férjem itthon van. Nem kapkodom fel első nyikkanásra, de azért azt sem hagyom, hogy sokat sírjon. Mikor főzök, vagy takarítok igyekszem elmagyarázni neki, hogy anyának most dolga van, ha befejeztem játszhatunk. Ebből van néha egy kis hiszti, de ez belefér. Próbálkozik, de általában szépen leköti magát egy játékkal. Tudni kell úgy alakítani a napot, hogy beleférjen egy kis idő csak magunkra is.
13/15 anonim válasza:
Állítólag álmában sem szabad egyedül hagyni egy csecsemőt.
14/15 anonim válasza:
Ha nem is 24 órás de minimum 12 mert mikor sír a gyerek oda kell menni megnézni, ő nem tudja megmondani hogy éhese, vízes e a pelusa, hogy épp egyedül érzi e magát.
A baba is ember egy személyiség nem lehet egész nap az agyban hagyni. Mit szólnál ha téged betenének egy rácsos ágyba és egész nap senki nem foglalkozna veled.
15/15 anonim válasza:
Amikor újszülött, meg még pár éveske, 2-3 éves, addig gondolom, tényleg non stop üzemmódban kell lenni az anyukának (nincs még gyerekem), de ez alatt az idő alatt is vannak dolgok, amiket érdemes követni, pl. nem mindig veszem fel, ha sír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!