Ebben a szituációban muszáj elvállalnom a keresztanyaságot? Ha esetleg szakítunk akkor továbbra is maradok keresztanyja annak az idegen gyereknek?
Ha a barátodnak a nővére a barátodat megkérte arra, hogy legyen keresztapa, az még nem jelenti azt, hogy automatikusan te leszel a keresztanya. Tudom, hogy úgy szokás, hogy egy párt kérnek fel erre, de ők általában házaspár szoktak lenni, vagy akik már régóta együtt vannak, és a szülők mindkettejüket jól ismerik és megbíznak bennük.
Pl. nálunk az öcsém a fiam keresztapja, de a keresztanya a legjobb barátnőm. Pedig a barátnőmnek akkor volt párja, nem is régóta, és vele is nagyon jóban voltam, és vagyok a mai napig is, de úgy voltam vele, hogy még fiatalok, ki tudja meddig lesznek együtt, és ha szakítanak, talán nekik is kellemetlen lenne, ha egyszerre hívom meg őket szülinapra, vagy ilyesmire. Ezen kívül mindenképp öcsémet akartam keresztapának. Szóval nem törvényszerű, hogy a barátod nővére téged akar keresztanyának. És nem is vagy köteles elvállalni, nyugodtan megmondhatod udvariasan, hogy megtisztelő számodra ez, de nem szeretnéd, hiszen nem ismeritek egymást olyan régóta, és a pároddal sem vagytok annyira régóta együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!