Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy kislány mitől lesz visszah...

Egy kislány mitől lesz visszahúzódó?

Figyelt kérdés

A húgom 6-7 éves koráig cserfes volt. Aztán mikor elkezdődött a suli, az osztálytársai rászálltak, piszkálták, kiközösítették. Ez ment 8.-os koráig. Volt, hogy azt játszották a fiúk, hogy az ő fejét célozták a szünetben a labdával, direkt neki passzolták tesi órán a labdát, hogy minél többet kelljen futnia stb. Most 20 éves, és nem tud beilleszkedni az emberek közé. Vannak ismerősei akikkel elvan, de barátja sem volt még soha, legtöbbször itthon szeret lenni egyedül. Félek rossz vége lesz így, mert pont a legszebb éveit vesztegeti el. Önbizalma nincs semmi, csúnyának és rossznak érzi magát. Pedig egyáltalán nem csúnya..

Hogyan rázódhatna helyre?

2010. dec. 15. 17:08
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Azt veszem észre az alapján amiket mond, hogy kb kezd egy álomvilágban élni. Mindig álmodozik, hogy majd X-Y-al ha összejön, meg majd gyereke lesz. Megértem őt, de sztem ez nem normális dolog. Most is belezúgott valami énekesbe, és az ő videóit nézegeti egész nap, meg a róla szóló cikkeket olvasgatja. Szerintetek?
2010. dec. 15. 17:13
 2/20 anonim ***** válasza:

szerintem a húgod korábban is visszahúzódó volt, attól még, mert cserfes azokkal, akik nem bántják, az még nem azt jelenti, hogy egy határozott, irányító személyiség, de még csak nem is egy átlag ebből a szempontból.

kérdés, miért is nem tettek valamit a szülők? másik iskola pl.

de most már mindegy.

szerintem ismertesd össze a te barátnőiddel, járjatok el minél több helyre, és majd megjön az önbizalma.

de inkább a barátnőiddel lógjon, ne veled, az még jobb.

mondd meg neki, hogy legyenek türelmesek vele, aztán később már az ő haverjaikkal is mehetnek ide-oda, valaki közülük vagy egy idegen csak megtetszik neki.

2010. dec. 15. 17:17
 3/20 anonim ***** válasza:
emberek közé kell vinni, nem discora meg ilyekre gondolok, egyébként én is olyan voltam mint a húgod, csak engem rákényszerített az élet, h. kilépjek és magam mögött hagyjam az álomvilágot. Önbizalommal kapcsolatban, h. rájöjjön mi az igazi szépség, olvastasd el vele ezt: [link]
2010. dec. 15. 17:20
 4/20 anonim ***** válasza:
Én ugyanilyen voltam, engem egy új közösség és a párkapcsolatom tett helyre. Szerintem jó ötlet, ha van valamilyen hobbija eljárna társaságba, megismerne új embereket, eleinte nehéz, de szerintem pozitív hatása van. Legalábbis nekem bevált:)
2010. dec. 15. 17:23
 5/20 anonim ***** válasza:
Ez a tanmese nagyon jó!!!:)
2010. dec. 15. 17:24
 6/20 anonim ***** válasza:

Kicsit mintha magamat olvastam volna vissza.

Kiskoromban nagyon beszédes voltam, a társaság középpontja. Aztán felsőben sulit váltottam (akkoriban váltak el szüleim). Nem tudtam beilleszkedni az osztályba, elkezdtek piszkálni a súlyom miatt, mivel kicsit telt lány voltam. Eleinte lepergett, de 1-2 év után teljesen magamba zuhantam. Azóta semmi önbizalmam, nem szeretek társaságba járni. Most vagyok 23 éves és egyedül ülök itthon, barátaim nem nagyon vannak. Komoly kapcsolatom sem volt még, csak randizgatások. És én is gyakran álmodozom,hogy jajj de jó lenne egy komoly kapcsolat stb. :D Szerencsére mostanában tudatosítottam magamban, hogy ez így nem jó és elkezdtem edzeni, csinosabban öltözni stb.

Szerintem egy új társaság tenne neki jót, vagy külsőben való változtatás (új frizura, ruhák, smink). A lényeg, hogy érezze magát szépnek, akkor már lesz önbizalma, ami kisugárzik.

2010. dec. 15. 17:32
 7/20 anonim ***** válasza:
54%

Sajnos bárki bármit mond, a gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni. Nincsenek tudatában, mekkora bajt okoznak a piszkálódásukkal.. Találomra kiválasztanak egyet maguk közül, és ott ütik, ahol tudják. A húgodnak nem lehetett könnyű gyerekkora..igazából sajnos magamra ismertem benne:S

Már soha nem lesz belőle könnyen barátkozó ember, viszont azt a néhány barátot, akit talál, sokkal jobban megbecsüli majd, és igazán közeli kapcsolatot fog kialakítani velük. Az álomvilágból akkor fog kizökkenni, ha a való életben is éri elég élmény.. Jó ötlet, hogy járj el vele ide-oda, vásárolni, szórakozni, bárhová, ahová kedvetek van. Összeismertetheted a barátnőiddel, hogy megtanuljon közösségbe illeszkedni. A többi magától fog jönni.. Arra, hogy nem csúnya, rá fog jönni, mikor az első pasi kiveti rá a hálóját.. erre is készítsd majd fel! Sok naiv, tapasztalatlan lány rontja el az életét azzal, hogy HISZ olyan emberekben, akikben nem szabadna..

2010. dec. 15. 17:35
 8/20 anonim ***** válasza:
Remélem neki jobbak a kilátásai mint nekem. Velem úgyanez volt csak még annyival megspékelve hogy a tanáraim célpontja is én voltam, sok béna tanár így akart népszerű lenni a diákoknál, a nagy sebekre érdekes mód nem emlékszem (vagy nem akarok), az agyam elfelejtette, dehát a pszichém örökre megjegyezte. Bár én másfajta szégyenlős lettem mint a tesód, én úgy gondolom hogy a visszahúzódás csak felhívás a keringőre, ezért én a problémakezelésnek azt a módját választottam 20 évesen, hogy elkezdtem gátlástalanul viselkedni, mindent megengedek magamnak, mindenkinek beszólok, csakhogy ne lássák rajtam az esendőséget. A környezetem impulzív, hajthatatlan magabiztos embernek ismer, belül pedig nagyon érzékeny vagyok, otthon szabadon engedem az érzelmeim, néha bizonyos időszakokban elkapnak rohamok, bevágódnak álmok, képek, hogy csúnya jelentéktelen sz.r vagyok aminek mondtak, hogy nyomi vagyok, és olyankor blokkolom magam, nincs kedvem beszélni, megsem merek szólalni. Szerencsétlen húgodba beleivodott hogy ő egy csúnya kis semmi. A piszkálódások hatására napról napra hónapról hónapra évről évre ívódott bele hogy ő semmi, mert mindig ezt mondták neki, és nem volt senki és semmi akinek a véleménye ellensúlyozni tudta volna ezt. Azok az évek nem tudnak csakúgy kiürülni. Új közegre van szüksége, arra hogy minél többet mutatkozzon, emberek vegyék körül akik azt igazolják vissza neki, hogy ér valamit.
2010. dec. 15. 17:41
 9/20 anonim ***** válasza:
Oda kellene visszamenni és elgondolkozni, hogy miért pécézték ki az osztálytársak? Ok nélkül nem szállnak rá senkire. Miben különbözött a többi gyerektől? Kinézetben? Viselkedésben? Érdeklődési körben?
2010. dec. 15. 18:07
 10/20 anonim ***** válasza:

akik írtak ide, azok is kb vagy ugyan azt élték át amit én..

Általánosban elkezdtek engem piszkálni és kiközösíteni, elég durva volt, alig mettem még levegőt is venni...

majdnem mindenapi hajtépés, naponta elvették a kajámat és a piámat, majdnem hetente leégettek, havonta 2x hozzámvágtak székeket,ülni se mertem az órán. csak nagyon szigorú tanár melett mertem megmaradni, de akkor is féltem, hogy ha nem lesz ott, mindjárt megvernek.. az ártatlanságomért fizettem = nem mondhattam egy rossz szót sem, a mimikámat sem vettem észre, és elég ha kis ráncot láttak a homlokomon és kaptam egy pofont hogy mit fintorgok.. :-S

szünetben sehol sem volt jó.. mindenhol ott voltak, maximum az igazgatóiban voltam biztonságban.

sokat is sírtam, se szülők se tanárok nem segítettek, csak próbáltak de sikertelen eredményekkel, vagy csak max 1-2 hétig érte meg. denekem az is valami volt.

kb most ennyi jutott ígyhirtelen eszembe.

alig vártam hogy elballagjam, és aközépsuliban megvolt az első barátom is, mindnekinek először beszóltam meg játszottam a keményt, közben nagyon gyenge voltam lelkileg.

az általános iskola miatt 2 éve járok pszichológushoz.. legalább is sztem attól vannak ennyire lelki gondjaim+kamasz is vagyok+semmi sem jó nekem, meg rosszat akarok mgamna de ez mindegy.. most barátok vesznek körül per pill, és van egy kapcsoaltom is.

17/L

2010. dec. 15. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!