Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi joga van a 3 hónapos...

Mennyi joga van a 3 hónapos babámhoz anyósomnak? Ő szerinte vannak nagy mamai jógai!

Figyelt kérdés
Meg van nagyon is az okom mért nem engedem a kisfiam közelébe.
2009. jan. 21. 12:15
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
konkrétan semmi JOGA nincs, JOGA Az apukának van, a törvények szerint, de neki kötelezettségei is vannak. A mamák segíthetnek ,de joguk láthatásra vagy ilyesmire nincsen.Erre gondoltál?
2009. jan. 21. 12:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem helyes az első válasz.Kérhet nagyszülő láthatási jogot,ebben sajnos igaza van.Persze gondolom,hogy van rá okod,hogy nem akarod a családod a gyereked közelében tudni.Sajnos mi sem vagyunk túl jó viszonyban anyósékkal,amit én sajnálok,mert szerintem nem így van rendjén ez.De nekik nem jelent túl sokat a fiúk sajna.Így én is igyekszem távol tartani magam és a gyerekeim tőlük,és a férjem sem gyakran látogatja őket,ha átmegy sem marad csak pár percig.Én nem tudnék ilyen viszonyban lenni a gyerekemmel.Mert ez szerintem majdnem minden esetben a szülő hibája.Ha nem hagynának békén,és jogot követelnének elköltöznék a családommal olyan messze,hogy ne tudjon könnyen látogatni bennünket.A gyerekeimet semmiképpen nem hagynám.Még akkor sem,ha bírósági végzést szerez láthatás ügyében.Nem tartom normálisnak,ha valaki a gyerekét és annak családját a bíróság elé cipeli.Jog az lehet,hogy van,de a szeretetet nem lehet jogilag szabályozni.
2009. jan. 21. 12:54
 3/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!Köszönöm!

Nagyon sokat ártót már nekem 4 év alatt anyósom.

Nem lenne elég 1 nap sem,hogy felsoroljam.Az a baj a fiát nem akarja el engedni,és mindent be vett a cél érdekébe,hogy mind rossz boszorkát ki készítsen.Mert én mit nőszemély el vettem a fiát tőle,és az ő családjától is szerinte.Sokszor meg bocsátottam neki,de terhességem alatt is végig bántott,és elhordott mindenek.Mindent be vet annak érdekében,hogy porig alázón,és érezem magam kellemetlenül.A fiát lelki nyom rá tette,és be csapta ki semmizte.A kisfiamat 1darabig láthatta,de 2 x majd nem kiesett a kezéből,és én mint anyát folyamatosan kérdőre von,hogy mit adok babának enni,hányszor eszik stb!Legutóbb szitu mikor kiosztottam,be jelentette váratlanul,hogy fel akar jönni meg nézni a kicsit,jó mondom had jöjjön.Erre engem és férjem semmibe vet,ő akarta meg mondani mikor ki foghatja a gyerekem.Azt én meg be rágtam,és mondat neki,hogy sír nála a babám,és adja ide nekem alig akarta odaadni.Most anyósom a fiát látja a babámba,és nagyon féltem tőle!

2009. jan. 21. 13:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

láthatja. adj neki videofelveteleket, fényképet, ilyesmit. azon látja.

hasonlo a helyzet itt, csak nem az anyósomtól, hanem az anyámtól "védeném" a manóm. csak akkor, ha en is ittvagyok, az eletben nem fogom rabizni, és azt felejtse el, hogy emelgeti, meg ilyenek. havi egyszer, maximum, szerintem elég.

nem tetszik neki, sírt, meg probalt lelkileg manipulalni, meg probalt a ferjemre hatni, meg ilyenek, de eppen ezert a dolgai miatt szulettek a "megszoritasok".

2009. jan. 21. 14:01
 5/10 A kérdező kommentje:

14:01-es!

Férjemet folyamatosan hívogatta,és pocskondiázott engem.Még férjem ki nem akadt azt be olvasott neki!Meg mondta ő már külön családod alapítót így fogadja el anyósom azt a tényt,hogy férjem ide tartozik,és nem oda.Hozzá teszem ez a nő pszichésen beteg!Sok hülye dolgokat csinál amit magának sem vall be.Sajnálom hogy te is ilyen helyzetbe vagy!De most a gyerekünk az első,és senki más ha kell így védjük meg!

2009. jan. 21. 14:17
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Azert arra jol vigyazzatok, hogy nehogy elmenjen a gyamugyre, es mindenfelet ossze-vissza beszeljen, megjobban keverje a dolgokat, mert valaki meg erre is kepes!

Probalj vele beszelni, es mondd meg neki, hogy beszeljen veled normalisan, es ne alazzon meg tegedet, nem vagy a kutyaja neki! A ferjednek mondd meg allitsa le edesanyjat, es probaljatok jo kapcsolatot kialakitani vele, de tudom, hogy nem mindenkivel lehet, mert sajnos nem engednek az akaratukbol. Esetleg koltozzetek el valahova, ha megtudnatok oldani, egy masik varosba. Az lenne a megvaltas nektek, hidd el.

2009. jan. 21. 15:32
 7/10 anonim ***** válasza:
91%
A nagyszülőknek csak abban az esetben van joguk a gyerekhez ha a szülők nem megfelelő körülmények között gondozzák őket. Egyébként valóban láthatja két hetente pár órára ,de akkor sem nyúlhat hozzá és hasonló. Attól meg hogy elmegy a gyámhatóságra ne félj ha elmegy ők kimennek hozzád és kész ha nincs gond azt látni fogják, pláne ha felvázolod nekik a helyzetet. Szóval anyóspajtást kikacagni és határozottan lepattintani.
2009. jan. 21. 22:28
 8/10 A kérdező kommentje:
Okés!Köszönöm szépen a sietséget!Akkor nincs mitől tartanom:DDÜdv:Zsuzsa!
2009. jan. 22. 10:18
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

2-ik vagyok,mégegyszer leírom,mert úgy látom rossz információkat adnak itt neked.

Anyósod elmehet a gyámügyre,beperelhet a bíróságon titeket láthatás,nagyszülői kapcsolattartás ügyében.A jog ezt megengedi.Azt nem tudom,hogy mennyi esélye lenne,mert biztos tudnátok ellene felhozni dolgokat ami miatt esetleg nem ítélnék meg neki a láthatást,de indíthat ilyen pert ellenetek bármikor ha van annyira aljas.

Az más kérdés,hogy mi szülők ezzel nem értünk egyet.Számomra is felháborító,de van ilyen.Szerintem normális ember a gyerekével és annak családjával olyan kapcsolatot próbál meg kialakítani,hogy bármikor láthassa az unokáit.Mert normál esetben egy anya szereti a gyerekét,és annak családját,és nem fenyegeti aljas módon perrel.De ha szemét megteheti.

Én azt ajánlom,ha nem tudtok vele normális viszonyban lenni,és valóban képes lenne benneteket a bíróság elé cibálni,akkor költözzetek el minél messzebb tőle.

Aztán kérjen láthatást több száz km-ről.Nem biztos,hogy akkor is szeretne hozzátok menni.

Én sem hagynám a gyerekemet,még akkor sem,ha a világ végére kellene menekülnöm előlük.Egyébként mi is ezt tesszük hamarosan,300 km-ről talán elviselhetőbb lesz anyós.Igaz,ő nem fenyegetőzik,de rendkívül aljas és igazságtalan a gyerekeivel szemben,és ez elviselhetetlen a mi számunkra.Semmi más miatt nem örülök a költözésnek,csak hogy meg lesz most a biztos távolság velük.

Sajnálom,hogy Ti is ebben a helyzetben vagytok.

2009. jan. 22. 10:40
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
2009. jan. 22. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!