Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen utálatosak az...

Miért ilyen utálatosak az emberek?

Figyelt kérdés

Mi oka lehet, hogy ha én soha egy rossz szót nem szóltam egy emberhez, sőt régen tetszettem neki, ma mégis azt mondja, hála Istennek, hogy nem voltam ott egy rendezvényen? Hisz én amúgy sem beszélek már vele, nem is ártottam neki soha, mégis utál. Miért csinál ilyet valaki? Nekem nem szokásom valakit ok nélkül utálni.

Azért egyébként a kérdés, mert új helyre kerülve, szélesebb körökben mozogva régóta azt látom csak, hogy mindenki utálkozik, kétszínűsködik, már a saját anyámnál vagy testvéremnél se látok semmi szeretetet. Csak én vagyok ilyen rossz környezetben? Az egyetlen vágyam csak az, hogy elmehessek ebből az országból, mintha mindenki csak utálná a többi embert. :S

2010. dec. 13. 13:11
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Nehogy azt hidd hogy külföldön mindenki mindenkit szeret, és csupa bűbáj mindenki. A világ ilyen, az emberi faj. Hozzá kell szokni, ez van. Te próbálj meg annyira megfelelni a saját erkölcsi mércédnek, amennyire csak tudsz, ez minden amit tehetsz.
2010. dec. 13. 13:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hidd el, azzal hogy elmész valahonnan még nem oldódik meg semmi. Sajnos a problémák elkísérnek minket bárhová is megyünk.

A fiú valószínű azért utál, mert sérti a hiúságát, hogy nem jöttél vele össze. Ennyi. A pasik ilyenek.

Amúgy nem mindenki kétszínű és utálatos, van az ellenkezőjére is példa, csak az sajnos ritkább. Meg kell találni azokat az embereket akiket érdemes szeretni.

Anyukád és a estvéred biztos hogy szeretnek, talán nem tudják jól kimutatni, próbáld meg te egy öleléssel vagy egy puszival jelezni hogy fontosak neked, hátha akkor ők is máshogy viszonyulnak hozzád.

Ne keseredj el, az életben rengeteg szép dolog is van a sok rossz mellett... :)

2010. dec. 13. 13:20
 3/10 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy vannak jó dolgok is, vannak akik szeretnek, de sokkal többen olyanok, akik utálnak - nagy része olyan, akik nem is ismernek! Vajon ez féltékenység, irigység lehet? Mikor nem ártottam valakinek, ő mégis mindent megtesz, hogy befeketetítsen?

A srác pedig soha nem is akart velem összejönni, csak jó lettem volna 1-2 éjszakára, ennyi. :S De ez sem jött neki össze.

2010. dec. 13. 13:27
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

Ez a kérdés engem is foglalkoztat, és az én véleményem az, hogy az irigység és a tehetetlenség teszi ezt a viselkedést. Én egy nyugodt, kedves, segítőkész embernek tartom magam (nem nagyképűségből írom). Hiába a pozitív hozzáállás, mégis sokat csalódok mostanában, sokszor kérdezem, hogy MIÉRT?

Ennek ellenére én nem tudok más, és gonosz lenni. Ilyennek születtem:)) Megkérdezném azért a sok utálatos embertől, hogy nekik jobb így???

Nekem az a jobb, ha szerethetek, ha segíthetek.

Nekem legalább a családban nincs ilyen harc.

2010. dec. 13. 13:28
 5/10 anonim ***** válasza:
30%
Mindig olyan a fogadjisten, mint az adjonisten. Tehát ha te utálatos emberekkel találkozol, akkor magadba kell nézned, hogy te nem voltál-e ugyanolyan "utálatos"? Én mindenkivel próbálok kedves és megértő lenni, és ugyanilyenek velem is. Aki meg nem (kevés ilyen van), azt egyszerűen kizárom az életemből, mert nincs szükségem negatív kapcsolatokra.
2010. dec. 13. 13:29
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát! Sajnos az ember sokszor nem kapja vissza mindazt a sok jót, amit ad a környezetének, szeretteinek. Sok megkeseredett ember van, aki még irigy is ráadásul, és nem jön rá, hogy ha szívből cselekszik, akkor boldogabb életet élhet.

Én azt tanácsolnám, hogy mindenképen kerüld azoknak az embereknek a társaságát, akik csalódást okznak neked, még akkor is, ha az családtag. Próbálj más dolgokban meglátni a jót!

Én nem régiben hoztam haza egy kiskutyát, és esküszöm, hogy sokkal több szeretet tud adni, mint néhány családtagom. Hálából vele töltöm a legtöbb szabadidőmet, és így én is sokkal boldogabb vagyok. A jó társaság feldob!

2010. dec. 13. 13:38
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem szokásom olyan lenni ok nélkül senkivel. Ehhez a sráchoz pl tényleg soha egy rossz szavam nem volt, mindig kedves voltam vele. De pl egy csomó fiatalabb lányt tudok, akik ok nélkül utálnak. Tudom, hogy csak irigyek, de mégis fáj legbelül. :S Főleg a volt gimim városában, egy kisváros, tele utálatos emberrel. :S Nagyvárosban ennyire nem érzem ezt, ott legalább nem az én magánéletemen csámcsognak.

Egyébként én is próbálok illedelmes és kedves lenni mindenkivel. Néha nekem is van rossz napom, de alapból nem szoktam utálkozni, főleg nem ok nélkül.

2010. dec. 13. 13:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem valamilyen szinten ez mindenhol így van. Szal hiába mész el. szerintem alapvetően ott a probléma, hogy látjuk a sok idióta amerikai sorozatot, amikben mindenkinek van 1-2 barátja akikben 1000%-ig megbízik, meg számíthat rá meg soha át nem vágná és mindenki happy. És elhisszük, hogy ennek így kell lennie, valljuk be szép lenne de a való életben a legkevesebb esetben van így. Egyszerűen az a probléma, hogy te most jutottál el oda, hogy ezzel szembesülsz. Én már egy ideje észrevettem, hogy van olyan hogy kívülről pl két barátom tökre úgy tűnik mintha imádnák egymást. Aztán amikor az egyik nincs ott a másik elkezd panaszkodni róla valaki másnak. És ezt sokaknál észrevettem. önkéntelenül néha eszembe jut vajon rólam is ilyeneket mondanak? De igyekszem ezzel nem törődni, mert marha rosszul érezném magam tőle. Nem jó dolog de ez van. Nagyon kevés őszinte emberei kapcsolat létezik manapság. Amit a TV-ben látunk az szép, de sajna a való életben nem nagyon van ilyen, pedig jó lenne. Ezzel nem tudsz mit csinálni, fogadd el.
2010. dec. 13. 13:45
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos lehet máshol sem jobb. De ahol nem ismernek, legalább nem a többéves, kamaszkori hibáim miatt utálnak még mindig. :S Ott a mostani magamért fognak szeretni vagy utálni, nem azért, amilyen pár éve voltam. És remélhetőleg (ha nem kisvárosba megyek) nem is azért, mert valami pletykát hallottak rólam. :S
2010. dec. 13. 13:48
 10/10 A kérdező kommentje:
Egyébként ezt én is megfigyeltem már, hogy a macskámtól lassan több szeretetet kapok, mint némely családtagtól. A figyelemről nem is beszélve. Ha ezt felhoznám a szüleimnek, akkor pedig azzal kezdenék, mert hogy ők tartanak el engem - csak hogy azt nem fogják fel, hogy a pénzük nem minden. Tényleg nincsenek anyagi gondjaim, jól élek, de a szeretet nulla.
2010. dec. 13. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!