Miért ilyen utálatosak a magyar emberek?
Nap mint nap ezt tapasztalom.Most meg,hogy új emberekkel hozott össze a sors,na úgy meg pláne.Nem lehet hozzájuk kedvesen közeledni,mert nem érdekled őket,vagy azt mondják,hogy nyomorék vagy,vagy egyéb hasonló szavak.Csak akkor fogad be egy társaság maguk közé,ha egy bunkó,önző,beképzelt fazon vagy, vagy egy idióta barom vagy.A normálisakra nem is kíváncsiak.
Sokszor tapasztalom,hogy milyen rosszindulatúak és kötekedőek ebben az országban az emberek.Külföldről érkezett turisták is azt mondják,hogy nem vagyunk valami kedvesek.Nem azt mondom,hogy külföldön mindenki húú de rendes meg aranyos,de többnyire barátságosabbak ott az emberek,mint itt.Miért van ez?
hát nem tudom a választ. de az biztos hogy a társadalom, ahol elterjed egyféle viselkedésmód, az vesz körül a környezetedben, családban.. azt nehéz megváltoztatni és abba szocializálódnak az emberek. szerintem a magyaroknál elterjedt a pesszimizmus, és hogy ha nekem nem jó beszólok a másiknak is, meg eleve beléjük ivódott a rosszindulat a többi emberek által..
hát nem tudom..sok mit nem lehet csinálni maximum "példát mutatsz" csöndesen :)
Minden országban ez van. Amúgy ezek után.. A felnőttek 91%-a megvan gyötörve a munkahelyen, otthon, az életben. Olyan törvények uralkodnak itt Magyarországon ami nem túlzás, ha azt mondom, hogy meggátolják az életet. Egyszerűen undorító. És igen minél több időt töltesz el ebben a rendszerben annál inkább beleposhadsz.
Minek mosolyogjanak, miért legyenek kedvesek?? 1 okot szeretnék hallani amiért ultra boldognak és kedvesnek kéne lenniük. Te is csak lefosol mindenkit és te is bele vagy poshadva az életbe, csak nem veszed észre.
Azt pedig, hogy hogyan fogad be egy közösség csak rajtad múlik. Saját bőrömön tapasztaltam. Teljesen új közösségbe kerültem a világon senkit sem ismertem és rajtam kívül már mindenki össze szokott volt. 2 hét alatt beilleszkedtem teljesen. Úgy, hogy se nyomorék, se beképzelt sem önző és idióta sem vagyok. Kijelentettem mit tűrök el és mit nem. Ha kellett segíteni valakinek én voltam az első aki oda ment. ÉS ez fél év távlatában így is maradt. Segítek, kedves vagyok, véleményt nyilvánítok és benne élek a társaságba. Úgy senki se várja tárt karokkal a vacsorát. Azért tenned kell, hogy befogadjanak.
Többször jártam külföldön és én nem tapasztaltam azt a nagy kedvességet. Olaszországba majdnem elütöttek és még neki állt feljebb, ugyan azok a poshadt fejek fogadtak. Angliában mindenki ment a saját feje után, senki se törődött a másikkal. Egyedül Erdélyben tapasztaltam meg azt, hogy milyen is a kedves, tisztességes aranyember. Akikkel össze hozott a sors mind tisztesség tudó, gondos ember volt. Olyan szilárd erkölccsel és tartással, hogy hihetetlen. Határtalan kedvességgel fogadtak.
Honnan veszed hogy én lefosok mindent? Nem ismersz.Én igenis meghallgatom az emberek problémáját,törődöm velük.Persze a vadidegen problémájával nem tudok foglalkozni,de attól nem döngölök bele senkit sem a földbe.
Hogy miért legyenek kedvesek?Mert emberek vagyunk,egy nemzethez tartozunk,társas lények vagyunk,el kéne fogadnunk egymást és nem ítélkezni.Segíteni pl.egy új közösségbe lépő embernek beilleszkedni.Kedvesnek,vagy legalább barátságosabbnak kell lenni azért,mert lehet,hogy neki van problémája,de azt nem én okoztam,nem kell attól másokat eltaszítani.Pont az van beposhadva,aki nem tör ki ebből a körből és elfogadja az utálatot,hogy más emberek is így tesznek és ezt ő is majmolja és így ő is azzá válik.Nem azt mondom,hogy boldogok legyenek,mert ezt nem lehet így meghatározni,de hogy átnézzenek rajtam meg emberszámba se vegyenek,azt nem tűröm,mert én is ember vagyok és elvárom azt a tiszteletet,amit én is adok másoknak.Röviden,tömören:attól hogy valakinek gondja van NEM KELL áttaposni másokon.
Az,hogy valahova beilleszkedj neked is hasonló embernek kell lenned,mint ők,mert különben nem fogadnak be és nem is az hogy elfogadnak, szarba sem néznek.Mert ha hasonlítasz hozzájuk,akkor ők is érdeklődnek irántad és csak úgy fogadnak be,na én meg ezt tapasztaltam.Ha viszont valaki nem hasonlít a másikra nem kell attól lenézni meg undoknak lenni vele.Ha puszipajtások nem is lesznek,el kell fogadnunk a másikat,nem kell kitaszítani.
Attól,hogy valaki nem olyan mint te,lehet kedves.
Már a kérdésben megemlítettem,hogy tudom,hogy külföldön sem mindenki rendes.De a magyarokra nagyon jellemző a pesszimizmus,én ezt tapasztaltam.És én is jártam külföldön és sokkal vidámabbak és nyitottabbak voltak az emberek mindenre.
Abban egyetértek,hogy Mo. jelenlegi helyzete valóban kétségbeejtő,ami ront az emberek kedvén,de pont emiatt kéne egymást nem lenézni.Mert ha azokon az embereken,akikkel egy körben vagy nem célravezető,hogy leszarod őket és elutasító vagy velük szemben.Ezzel csak tönkretesszük egymást és az ország rovására is fog menni.
10:32-es válaszoló:
Az arab emberek miért boldogabbak nálunk? Szerintem nekik még annyi okuk sincs az örömre, mint nekünk.
ÉS ki beszélt itt arabról??!
Erdélyben MAGYAROK élnek, akik benn ragadtak egy másik rendszerben és megtartották az igaz becsületet.
Avval nem értek egyet, hogy ugyan olyannak kell lenni. Egyszerűen csak tudni kell az emberekre hatni. Teljesen más világ vagyok, művészeti iskolába járok. Itt mindenki egyéniség egy ugyan olyan embert nem találsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!