Sznob vagyok, meg lenézős vagy csak megválogatom a barátaimat?
Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. Az a helyzet, hogy régebben mindig lenéztem az osztálytársaimat, meg sok velem egykorút, ezért nem is nagyon voltak barátaim. Akik a környezetemben voltak, nagyon bután és primitíven viselkedtek. Mostanában a gimiben csak azokkal barátkozom, akik okosak és valamiben tehetségesek, a többiekkel nem. Idősebbekkel is barátkozom, egyetemistákkal, mert azt gondolom, hogy mivel ők értelmesek és én is az vagyok, ezért csak velük tudok jó kapcsolatokat kialakítani. Próbálok "természetesebb" lenni, tolerálni a kicsit butább korombelieket is, de nem megy. A szüleim is ilyenek, nem barátkoznak sem primitívekkel, sem butákkal. Néhányan már mondták rám, hogy túl sznob vagyok, mert nekem semmi és senki sem jó, mindig a legjobbat akarom. Szerintetek ez mitől van? Megváltozhatok még?2010. dec. 12. 22:02
31/34 anonim válasza:
Utolsó: honnan veszed, hogy lenézi őket? Nem bocsátkozik bizalmas beszélgetésbe olyannal, akit butának talál, ez nem lenézés, te is ezt teszed. Az is lenézés, hogy nem mesélem el a pletykás Mancinak a tegnapi lepedőakrobatikánkat, mert nem akarom, hogy visszahalljam? Kötelező lenne elmondanom?
32/34 anonim válasza:
"Az a helyzet, hogy régebben mindig lenéztem az osztálytársaimat, meg sok velem egykorút"
Öhm.
33/34 anonim válasza:
"RÉGEBBEN mindig lenézTEM" - múlt idő jele?
Azért itt nem egy kialakult személyiségről van szó, hanem egy tizenéves lányról. Ebben a korban igen nagyot tud változni az ember rövid idő alatt. Másrészt ha nem jött volna még rá, hogy ez nem jó, le sem írta volna így, eszébe sem jutott volna. Nos?
34/34 anonim válasza:
Sztem ez még messze nem sznobizmus. A sznobizmus az, ha lenézed az embereket-sztem te nem nézed le az embereket, ha már próbálsz velük beszélni... ha jobban érzed magad értelmesebb emberek társaságában, azért nehogy már neked kellene szégyelljed magad :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!