Elküldenéd a lányodat bentlakásos iskolába?
Bocsi, ha rosszul fogalmaztam meg a kérdést. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy mit "kéne" tennie a lányodnak, hogy bentlakásosba küld?
Mi az a határ, amit ha átlépne, nem maradna már megoldás csak egy szigorú bentlakás iskola?
Ha egy 15 éves GYEREK öngyilkosságon gondolkozik, börtöntöltelékkel jár, annak nagyon komoly lelki oka kell, hogy legyen!!!
A barátnő ahelyett, hogy bentlakásos iskolával fenyegetőzik, inkább próbáljon barátnője lenni a lánynak, és megfelelő szakemberhez vinni!
Csak egy kicsit is gondoljunk bele a gyerek helyzetébe:
- az anyjának nem kell!
- az apja (aki a tinilány példaképe, mintája) egy idegen nőt választ
- világos, hogy dacolni fog az élethelyzet ellen, amivel csak tud
- a "mostoha" meg bentlakással fenyegeti, hogy megszabaduljon tőle
Mit várunk a gyerektől???
Először is:
a 15 éves lány édesanyja prostituált Ausztriában... (call-girl azt hiszem).
Másodszor:
a lány úgy beszél a mostohájával, mintha ő sz.rta volna a spanyol viaszt.
Harmadszor: a mostoha anyuka nem ellökni akarja a gyereket magától, hanem próbálja megmenteni.
Szerintetek egy börtöntöltelék pasival, drogos társaságban milyen élet vár rá?
Nem tudják láncra verni, muszáj őt kiszakítani ebből a közegből.
Úgy látom, hogy hiába az érvek, ez már egy eldöntött kérdés.
Azt azért ne felejtsük el, hogy a problémás gyerekeknél MINDIG a szülőnél kell keresni az okot!
Kedves Kérdező!
Yzma-nak igaza van. A bentlakásos iskola nem fog a lányon segíteni. Ez itt Magyarország, ébresztő! Itt nem úgy működnek a bentlakásos iskolák,ahogy te azt az amerikai filmekben látod! Persze, mindegyik fűt-fát ígér, de mint azt már az előző válaszomban írtam, arról egyik iskola sem dicsekszik, hogy napi szinten szöknek el a gyerekek, s hetente legalább egyszer jön a mentő az öngyilkossági kísérletek miatt. Tudom miről beszélek, mivel én is dolgoztam ilyen iskolába. Kedves barátnődnek meséld el a következőket,s utána mérlegeljen a hölgy, hogy valóban oda szeretné-e küldeni a lányt. Két éve bekerült egy 16 éves fiú, hasonló dolgok miatt, mint amiért a lányt beszeretnék adni. A második nap,a srác ZOKOGVA könyörgött, hogy haza szeretne menni, s megjavul. Persze nem engedhettük haza. Az első séta alkalmával megszökött. Értesítettük a rendőrséget, estére már visszahozták. A fiúra rászálltak a többiek, folyamatosan verték, elvették a kevéske holmiját. Vagy 15 kilót fogyott három hónap alatt. Depressziós lett, vagy hatszor próbált öngyilkos lenni.Hetedjére sikerült neki...
A barátnőm csak mostohaszülő. Mikor ő összeismerkedett a lány édesapjával, a lány már ilyen volt.
Az apja és a barátnőm egész nap dolgoznak, hogy eltartsák mind az 5 gyereket...nem tudnak rá több figyelmet fordítani, kivéve ha az egyik felmondja a munkahelyét?
De melyikük? És az megoldás lenne? Hogy folyton kísérgetik iskolába,megvárják suli után?
A helyzet az, hogy az apukája már mindennel próbálkozott. De ugye a lány nem akarja megérteni hogy miért váltak el a szülei (mert az anyja kiment külföldre call girl-nek).
Nem hajlandó az apjával beszélgetni, néha még köszönni sem. Azt meg pláne nem, hogy leüljenek és meghallgassa őt.
Ha kell pénz, akkor fordul az apjához... persze ő meg ad.
A lánynak gondolom az a terve, hogy meghaljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!